... Nekünk szükségünk van Görögországra, Görögországnak meg szüksége van ránk.
Jobban, mint bármikor..
A bajban ismerszik meg a barát....
Szia Josza!
Tény, hogy ebben jó nagy adag igazság van, de azért létezik az a pont, melynél a mérleg arra billen, hogy "azé' magamnak se' vagyok ellensége!"
Tényleg nincs okotok ennyire parázni... Vidéken nyugi van, nem állt meg az élet és nem is fog.
Vagyunk egy páran itt a fórumon Görögországból, és valószinű, kicsit jobb a rálátásunk az itteni dolgokra, mint annak, aki Mo.-n olvas vagy hall valamit...
Egyébként Petros nagyon jól összefoglalta a lényeget.
... Nekünk szükségünk van Görögországra, Görögországnak meg szüksége van ránk.
Jobban, mint bármikor..
A bajban ismerszik meg a barát....
Szia Josza!
Tény, hogy ebben jó nagy adag igazság van, de azért létezik az a pont, melynél a mérleg arra billen, hogy "azé' magamnak se' vagyok ellensége!"
Kedves Tibibaba!
Attól a ponttól még eléggé messze vagyunk hál Istennek. Mikor 2006-ban minden nemzeti ünnepünkön szétverték Budapestet, meg elfoglalták a TV székházat, ha lehet, még szönyűbb képeket mutattak a kinti TV állomások, mint most Athénból, de azért egyetlen külföldi turista sem volt itt veszélyben Magyarországon, hacsak nem "katasztrófa turistaként" be nem vetette magát a sűrűjébe. Most szegények ők vannak ebben a stádiumban és nekik kell megszokni a megszorítást. Hát ők sem örülnek neki, az szent. A zavargások csak Athénben és Thessalonikiben zajlanak, ott is csak szűk behatárolt területen. A görög emberek többségének nem érdeke, hogy destabilizálja az országot és tönkretegye a turizmust, hiszen ez a legfőbb megélhetési forrásuk. Egy szűk, balhét szerető és kereső réteg (ismerős ez itthon is) kihasználva a demokrácia adta és teljesen jogos békés tiltakozási lehetőségeket tör-zúz, gyujtogat, rendőrőkre támad. Ugyanúgy ki fognak fulladni, mint nálunk. Szörnyű, hogy ott még halálos áldozatok is voltak. Érdekes, hogy nálunk a szélsőjobboldal, ott meg a szélsőbaloldal csinálja ugyanazokkal a jelszavakkal a balhét.
Nagyon sürün nézzük a görög tv-ét,már rég óta mutogatta az árakat/benzin,pályadij,áfa stb/Akkor gondoltam legalább 1oo euróval többet kell váltani,hogy ugy "éljünk" mint tavaly.Biztos minden egy kicsit drágább lesz,hiába a turizmus a bevételük,azért a józan ész is megszólal.Egyébként biztos lecsitulnak a kedélyek.Papandreu egy szál virágot vitt a kiégett bankhoz,a parlamentbe is kifakadt,a Köztársasági Elnőknél ott voltak a párt képviselői.Gondolom dolgoznak azon.hogy elháruljon a vész.Athén,és Szaloniki messze vannak az üdülő körzetektől, és ott azt nézik ebből kell megélniük,ergó örültség lenne sztrájkolniuk.Biztos nem lesz zsufoltság,ahogy hallottam a németek sok utat lemondtak.Az aggasztó inkább az,hogy drágábban tudunk venni eurot.Pár hete 266-ért vettem,de most várok.Mi is tartunk a dologtól,de azért tervezünk,a szeptember még messze van.
Azon még nem gondolkodtunk, hogy vissza mondjuk az utat hiszen január óta erre várunk. Van még 2-hónapunk. Csak motoszkál az ördög és jobb félni mint megijedni. Nagyin bízom benne, hogy minden rendben lesz de ez a 280-feletti euró ár nagyon durva.
Sziasztok én is vissza mondtam az utamat mert szerintem igen csak helyzet van és inkább minusz pár ezer mint hogy bukjak mindent de ha majd haza jönnek az első fecskék majd elmondják mi a valós helyzet és irány a Last Minut
Következő kérdés szerintetek ez a helyzet mennyire befolyásolja az iródák pénzügyi helyzetét
és hány iroda fog bebukni a sok lemondott út miatt?
Hát ennek sok racionális alapja nem volt!!!
Egy országról beszélünk???
Közvetlenül a nyaralásokhoz semmi köze a zavargásoknak és a válságnak!
Közvetve persze nem is kevés! De emiatt nem fog leállni az idegenforgalom!!! Legalábbis ha nem les sok ember, aki így gondolkodik és cselekszik!
Úr Isten!
Ne haragudj, nem akarlak megbántani és végkép nem személyeskedni! Elnézést!
És nem csak te vagy az egyetlen, aki hasonlóan gondolkodik!
Nem háború van itt - legalábbis nem a "klasszikus" értelemben - és környezeti katasztrófa sem fenyeget! És remélhetőleg ezek így is maradnak!
És egy vállalkozó sem a maga ellensége, sőt a görög állam sem! Pont most van szükségük bevételre. Nem olyan bolondok, hogy ezt veszélyeztessék! Ezt tutira mondom!
És például, kérdem én, szerinted Parália-Kateriniben, vagy Nei Poriban ki fog zavargást szítani? Vagy tüntetni? Nem is igazán élnek ott görögök! Csak a turistákért vannak ott, hiszen a települések is csak ezért lettek létrehozva...
Athénban és Szalonikiben él a lakosság majd 70%-a, a több kb. 3 millió ember a 170 valahány (lakott) szigeten illetve a szárazföld többi részén!
Egy Platamonas vagy Makrigialos a maguk 1-2 ezer lakosával hol tüntetnek?
A halászcsónakokkal a bácsik nem mennek ki reggel, mert sztrájkolnak?
Hőőőőő!
Én ezt vágom teljessen csak azt szeretném megkérdezni töletek hogy a halászcsonakos bácsiknak és annak a fiának nincs hitele vagy éppen a kedves étterem tulajdonosnak?
Szerintetek nekik nem fognak emelni a törlesztő részletein és kivel fogja kifízettetni
Velünk
Szóval ??
De ezt ne úgy értsétek hogy én ellent szítok csak kérdezek
ÉS igen én is szeretnék kimenni Görögföldre 13-szor is
-törölt nick 12762 | #133527 | 2010-05-07 21:34:19 | Válasz a #133492. hsz-ra
Nem jól látod az álláspontomat, Josza
Nem a félelem beszél belőlem, hanem hogyismongyam: segíteni azzal, hogy ott nyaralok, ez rendben van. De már amikor dominánsabb a segítség, mint a nyaralás... Szóval, én nem segíteni megyek, hanem nyaralni. Teremtsenek olyan körülményeket (legyen ez anyagi, közbiztonsági), hogy érezzem jól magam és érje meg oda menni.
Először is, elég lett volna a válaszra kattintani, nem volt szükség ekkora idézetre. De ez nem kötekedés!
Ha jól tudom, a görögöknek eddig is komoly hitelük volt (már amit az állampolgárok felvettek), de ők nem magyarok! Sajnos leginkább ránk jellemző, hogy másokkal fizettetjük meg a hiteltörlesztésünk emeléséből származó különbözetet. Valahogy elfelejtettük azt a mondást, hogy "sok kicsi, sokra megy". Mi azonnal akarunk nagyot kaszálni. Más népek, így a görögök is, sokkal türelmesebbek.
DE EZ MÁR NAGYON OFF ITT!!
Szerintem felesleges ez a pánikkeltés..amikor Budapesten zavargások, tüntetések, rongálások voltak, még 20 km-el arrébb sem lehetett ebből semmit sem érezni...nemhogy több száz kilométerre Athéntől...no és ne mondjátok nekem, hogy Eurónként 20 ft különbség annyival nagyobb költségvetés lenne egy nyaralásnál.Számoljunk csak.Egy főre, egy hétre 2-300 Eu költőpénz bőven elég....az kb 6000 Ft plusz egy nagyjából 60-80 ezres költségvetésnél( szállás+ utiköltség)Nem mondom, hogy nem számít ez a pénz is, no de ennyi nem fog elriasztani a nyaralástól.Max 1 nappal kevesebb autó, vagy motorbérlés....de akkor is Görögországban nyaralok és nem azért mert segíteni akarnék(ha tehetném megtenném itthon is) hanem mert jól akarom érezni magam és ezzel végülis segítek is valahol...
Olvasgatlak benneteket, látom más is választotta az ibusz alkudj és nyaralj akcióját.
Mikor mentek pontosan,és honnan?
Mi junius 11.én indulunk, remélhetőleg miskolci felszállással,bár erről még nem tudok semmit.
A buszút remélem elviselhető lesz,kicsit félek tőle
Sziasztok!
Akik velünk együtt a Grand Tours 2000-irodával 21.-én pénteken busszal indulnak bármely Görög célponra. Ezt az üzenetet kaptam ma:
"Tisztelt Utasunk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy a Tolo-Zakynthos-Korfu-Kefalonia útvonalhoz tartozó összes indulási időpont 1 órával korábbira változott.
A megváltozott menetrendeket megtekintheti weboldalunkon, az adott üdülőhely "Buszmenetrend" fülére kattintva.
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel:
GRAND TOURS 2000 Kft"
Azért tettem közzé, mert hátha valaki nem kapja meg véletlenül.
Üdv: Josza