Nah, foglaltam autót, kikerülve a közvetítőcégeket, rögtön egy helyi autókölcsönzőtől, a San Stefanotol Fiat Punto, 210 eur egy hétre, reptéri felvétellel, leadással, full biztosítással. Szerintem ez nagyon jó ár. A biztosításra direkt rákérdeztem, hogy ugye minden benne van, pl. ez meg ez, nehogy meglepetés érjen Csakhát nem kell előre fizetni semmit, azt mondta, ott fognak várni minket a reptéren a nevünkkel Háát izgi lesz, hogy nem felejtenek-e el, mert este 11-re érünk oda...
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy kinéztük nyaralásra idén Sidarit-t.
Szeretném megkérdezni a véleményeteket erről, hogy jó választás-e.
Ami nekünk fontos:
- homokos aránylag sekély strand kisgyerek miatt(ahogy olvasgatok ez adott itt)
- Esténként legyen olyan főutca/utcák ahol lehet sétálgatni van sok bazár/butik/taverna(sarti nekünk bejött ahhoz képest milyen?)
- Valamint olvastam, hogy nagyon sok az angol kaja azért lehet gyrost és a többi görög kaját(kagyló,rák) kapni ugye?(esetleg ezek árai is ha valaki tudja)
- utazásról mi a tapasztalat? olvastam hogy van valami 6órás szerpentines rész ez mennyire megterhelő? Volt esetleg valaki 3év körüli gyerekkel busszal?
Szállásnak a Clio apartmant néztünk ki. Erről is érdekelnek vélemények.
Homokos part, kaja mindenfele ok, főúton minden van, San Remo gyrosos kötelező! Nem 6 órás, a reptértől kb 1, viszont tényleg szerpentin, de gyönyörü. Az apartmant nem ismerem, de nincs ezekkel semmi baj
Tavaly mi is Sidariban nyaraltunk. Szuper hely. Minden a főutcán és a környékén található. Szálláskeresésre ajánlom a Vaterát (Korfu-Sidari alatt megtalálod). Ez a szálláshely nem drága és fullos, az eladó nagyon korrekt és becsületes. Mi tőle béreltük az apartmant. Thessalonikitől Igoumenitsáig végig autópálya (mi 170-el mentünk szinte végig, vannak szakaszok, ahol korlátozás van), kompút 1,5-2 óra Kerkyráig, onnan Sidari kb. 45 perc normál tempóval. A szigeten szerpentin szerpentin hátán, de nem veszélyes. Tankolni Macedóniában érdemes, kártyával lehet fizetni, de kiírták az árakat euroban is. A vacsora egy négytagú család résére 40-50 eu, üdítővel vagy sörrel, étteremben. A San Remo-ban a gyros nagyon finom, és feleannyiba kerül. A strand a vízisportostól balra (a tenger felé nézve) a legjobb. Motorcsónakot nézelődésre a Yellow Boot-tól érdemes bérelni (legalábbis szerintem). Velünk nagyon rendes volt, mobilt adott (vízmentes tokban), ha bármi probléma van azon hívhattuk volna - nem kellett, egyébként angolul szinte mindenki beszél. Ha bármiben tudok segíteni, írj privit. karoly.fejes@freemail.hu
Köszönöm a gyors válaszokat!
- repülős utakban tudna valamelyikőtök segíteni hol érdemes valamint hogy érdemes?(külön szállás külön repjegy vagy egy helyen mindent?)
- motorcsónakot mennyiért tudtatok bérelni?
- autóval mennyi idő volt az út és honnan?
- mennyire igaz amit valahol olvastam, hogy este pulcsis idő van(mi augusztusban mennénk)
- a komp mennyibe kerül?(1autó+4felnött+1gyerek)
Mi július elején voltunk 3X, dögleni meg a melegtől akkor, augusztus sem feltétle. Repülő- megy a WizzAir, a Malév is. Sűrün látogatsd őket, ha van jegy neked megfelelő, áron, foglald le. Minden egyébb megoldás DRÁGÁBB! Az index "Korfuról" fórumán mindent megtalálsz Korfuról!
Volt olyan év régebben Korfun, hogy éjszaka a parton 38 fok volt . Nyugi augusztusban meleg lesz este menni fog a klíma ezerrel az apartmanban.. ha aludni szeretnétek..
egyszer voltam szeptember végén,a többi nyaralásom júli,meg augusztusra esett,de ekkor volt a viz a legmelegebb,itthon nem hitték el...25fokos viz,viszont este 8kor már elkelt a pulcsi
A 155742 hsz.-ben írtam a komp árakról. Motorcsónakot mi a Yellow Boot-nál béreltünk, 3 órára volt 60 euro (25 LE-s), de egy órára 30 eu körül van, természetesen egész napra is lehet, az olyan 100 eu körüli. A Via Michelin az egyik legkorrektebb internetes útvonaltervező, a menetidő aszerint alakul, de nekem az IGO szerintit is sikerült tartani. Néhány megállást be kell tervezni, szükség van rá. Mi tavaly megszálltunk Szerbiában egy éjszakára, így nagyon "lightos" volt az út Sidariba. Mi is július elején voltunk, pulcsi este csak az erkélyünkön kellett, mert éppen a tengerre nézett, a sétálóutcán (az apartmanunk másik oldalán) viszont szigorúan rövidujjú felső és nem fáztunk (mi sem).
Sziasztok!
Átkukucskálok a Parga-s topikból hozzátok,mert lenne egy-két kérdésem.
Azt tervezzük,hogy Pargából elbuszozunk Igoumenitsa-ba,onnan pedig átkompolunk Korfuvárosba,mert szeretnénk önállóan felfedezni a várost,nem pedig egy fakultatív keretében.
Szóval,Pargából reggel 7.15-kor van egy busz Igoumenitsa-ba,ami kb. 8.45-9.00 -re van ott.
Millió kompmenetrendes oldalon néztem már,de nem tiszta,hogy mikor van komp abban az időben.
Ugyanis az egyik helyen 8.45-kor és 9.30-kor is volt feltüntetve komp,egy másiknál pedig nem volt 9.30-as.
Nekünk a busz miatt a 9.30-as lenne jó,csak parázok,hogy mi van,ha nem lesz abban az időben.
Segítsetek légyszi !
Másik kérdés:
Még soha nem vettem kompjegyet,ez hogyan fog ott működni,minden társaságnak külön bódéja van? Ki van írva,hogy hová árul jegyet,és az indulás ideje is ki van írva?
Abban csak reménykedem,hogy közel van a buszmegálló a kikötőhöz.....
Bocsi a sok kérdésért,de a felfedezői hajlamainkat nem egy borsos árú fakultatívon akarjuk kiélni...
Szia..
Nagyon az induláson ne izguljatok, mert főszezonban szinte óránként indul valamelyik társaság kompja Korfura. Ha a városba akartok menni, akkor a Kerkyrába kell mennetek . A kikötőben rengetek árusító bodé van , megfogjátok egyből könnyen találni. Igoumenitsa nem olyan nagy, valószínű a kikötő közelében van megállóhelye a busznak.
Rosszul fogalmaztam.. Szóval ha Korfura a városba akartok menni, akkor a kerkyrába menő komppal kell hajókáznotok. fejenként 9 euró körül lesz a jegy ára,egy útra.
Köszi Gégé!
Gondoltam, hogy Tőled rögtön kapok választ.
Jó a tetkód!
Igen, a városban szeretnénk szétnézni, aztán jövőre majd "kicsit" hosszabb ideig maradunk; ha sikerül, Korfura szeretnénk menni nyaralni.
Igazából csak azon parázok, hogy hol van a buszmegálló a kikötő környékén, fogalmunk sincs, hol kellene leszállnunk, nehogy bevigyen a végállomásra, az autóbuszpályaudvarra, mert az tényleg messzebb van.
Nem lesz túl sok időnk megtalálni a kompot és megvenni a jegyet.... És lesz velünk egy 6 éves kislány is, vele nem tudunk annyira rohanni....
Elkezdem bújni a netet, hátha találok valami térképet, vagy műholdas térképet a kikötő környékéről.
Egyébként nem tudsz esetleg valami tuti jó kompmenetrendes oldalt, mert már annyit néztem meg, hogy teljesen belezavarodtam... Köszi!
Vagy 20x jártam már Igoumenitsába, de nagyon nem emlékszem hogy hol lehet a buszpályaudvar. Kocsival voltunk mindig.. Mikor a busz közelit Parga felől. már messziről fogjátok látni a kikötőt .Tuti hogy a közelében megáll a busz.