Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4096
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96319 Üzenet linkje2009-04-24 21:25:39 

Ettika, tavaly mi alig értünk ki, már másnap beteg lett a 3 éves lányunk, az Apollonnal utaztunk, a kinti idegenvezetőjük (Zsidai Berni) nagyon készséges és segítőkész volt. Minden alkalommal jött velünk az orvoshoz, pedig néhány napig naponta jártunk (hol legyen a gyereknek először és remélem utoljára tüszős mandulagyulladása???). Nekünk akkor Uniqa-s biztosításunk volt és tényleg csak a gyógyszerért kellett fizetnünk, a kezelésért nem. Mind az orvos, mind az idegenvezető, mind a biztosító embere nagyon emberi volt. És a doki is egy tünemény... kár hogy a kislányunk nem egészen így gondolta... A két hét alatt többször is találkoztunk vele, de mindig elbújt, ha meglátta. Pedig szegény doki már messziről integetett neki, sőt mindig megpróbált kommunikálni vele... Hát, nem jött be a kicsi lánynak. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Első héten nem is mertük ott hagyni a nagyszülőkkel a kicsit, így aztán a második héten vittük el a nagylányunkat bogoBeával Athénba. Szerencsére addigra már jobban lett a pindur. Akkora a nagyobbiknak (15 éves) lett ugyanaz a baja. Athénban végig fájt a torka, nem volt túl jól, oda-vissza kínlódott. Ette a Strepsilset, de nem használt. Amikor Athénból visszaértünk késő este, mentünk is a dokihoz, megnézte, tüszős mandulagyuszi... kaptunk még egy adag gyógyszert. Jót nevetett és akkor már nem is kellett (nem is kérte) a biztosítás... Közölte velünk, hogy ezt hívják pechnek. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Szóval kell mindenképpen a biztosítás. Ha akartuk volna itthon kifizetik a gyógyszerek árát is, de több lett volna az utána járás.

# 4097
Leni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
82 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96350 Üzenet linkje2009-04-25 07:27:17 

Sziasztok!

Csatlakozom Beához, hogy mindenképpen megéri megkötni az utasbiztosítást, mert nem lehet előre tudni kivel mi történik és akkor a biztosítás fedezi a költséget. Azért szerintem érdemes kiváltani a Tb-nél az ingyenes eü kártyát, mert barátoméknak volt biztosításuk is és azt mondta Nekik az orvos, hogy a gyógyszer kiváltásánál ez ott van akkor még a gyógyszerért sem annyit kell fizetni. Én biztonságból kiváltottam tavaly azt is meg kötöttem biztosítás.

Leni

# 4098
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96379 Üzenet linkje2009-04-25 12:54:00 

Igaza van Leninek, az EU kártya nem jön rosszul. Két hete Budapesten 35 percet álltam sorba, majd 5 perc alatt elkészült icon_smile.gif
Megefelelő meghatalmazással másoknak is elintézheted, így nekik nem kell sorbanállni és nem kell az állandó lakcím szerinti TB-be elmenni, mert bármelyik irodában elintézhető

# 4099
Leni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
82 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96395 Üzenet linkje2009-04-25 15:23:45 

Állítólag ha valaki például kórházba kerül ha ezt megtalálják akkor már ez is alapban fedez, de nem tudom annyira részletesen.
# 4100
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96396 Üzenet linkje2009-04-25 15:29:44 

Leni írta:
Állítólag ha valaki például kórházba kerül ha ezt megtalálják akkor már ez is alapban fedez, de nem tudom annyira részletesen.

Most már beszélünk mindenről csak épppppppp Nei Pori ami kimarad icon_cry.gif

# 4101
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96398 Üzenet linkje2009-04-25 15:40:02  Re:

Kedves Robi,

Ime a te kedvedért és Kiscsillag utólagos engedélyével, eme topik kezdő sorai, melynek tartalma 2005-től, mind a mai napig is érvényes icon_lol.gif

Kiscsillag írta:
Szerintem ez a kis falu az Olymposi Riviéra gyöngyszeme, bár sokan Paraliára mondják ezt! Nekem az a szép, ha egy hely minél természetesebb és ha körbenézek, nem rontja a tenger szépségét pár kiépített stég.Mert ha jól láttam (képeken), akoor Paraliában ez a helyzet.

Nei Pori nem ilyen! Az egyik oldalról a hatalmas Olympos, a másikról a gyönyörû tenger tárul a szemünk elé. Partja nem túl zsúfolt, mindenkinek jut bõven hely! Lassan mélyülõ homokos partja van, ahol idõnként kisebb polipokat, rájákat is talál az ember. Viszont ez egyáltalán nem sûrû! Egy hetes nyaralásom alatt tavaly elõtt egyszer láttam polipot, akkor is mások fogták ki, tavaly pedig szintén más kezében láttam, viszont a rája már az én felfedezésem volt! icon_razz.gif A víz kb. 29 fokos.
Nei Pori bármely pontján is jársz, a part nincs távolabb kb. 350 m-nél, mivel ez a kis üdülõfalu nem mondható réginek.
Nem csak a görög pincérek, hanem úgy általánosságba a görög emberek nagyon kedvesek. Mindenhol szívesen látnak, szívesen beszélgetnek, ismerkednek, és ha elejtesz egy két görög szót, örömükben repkedni tudnának. Mindenképpen érdemes a szokásos köszönési formákat használni, mint pl.: Kalimera!:Jó reggelt!, Herete!:Jó napot!, Kalispera!: Jó estét!, vagy esetleg Kalinihta!:Jó éjszakát! Ha a pincér kihozza az ételeket, vagy egy boltból kifele jövet azt mondjuk: Efharisztó.:Köszönöm, biztosan kapunk legalább egy mosolyt! icon_smile.gif A pincérnek pedig úgy szólhatunk, hogy: parakaló!

Az árak viszonylag olcsóak! Egy jó tavernában 20 euróból 3 ember jól lakik és ebben már benne is volt a szokásos 10% borravaló! Jellegzetes görög tárgyakat pl. festett vázákat, szobrokat, vagy csak szimplán valamilyen más emléktárgyakat egész olcsón lehet kapni! De a kicsit részletesebb árlistát már leírtam az aktuális árakban. (Ha esetleg érdekel valakit.)

Sok fakultatív programm várja az idelátogatókat! Mehetünk pl. a Meteorákhoz (gyönyörû látvány), Athénba (mindenképpen megéri), Skiathosra (szerintem gyönyörû sziget), Thesszalonikibe, Waterlandbe (Thesszaloniki közelében), részt vehetünk egy olymposzi túrán vagy éppen egy görög esten.
A szomszédos Platamonasban pedi állítólag van diszkó is, és a tulajdonos ingyen vállalja az oda - és hazafuvarozást!

Szóval ajánlom mindenkinek ezt a helyet, aki pihenni, szórakozni, vagy egyszerûen csak egy gynyörû helyet szeretne látni!

Jó utazást!

# 4102
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96401 Üzenet linkje2009-04-25 15:54:04  Válasz a #96398. hsz-ra Előzmény #96398

Kedves Róbert icon_exclaim.gif

Azért egy szép képet én hozzácsaptam volna icon_lol.gif
Na hát akkor én teszek fel egyet hátha valakinek megtetszik Nei Pori és elmegy az idén ide lábat lógatni icon_wink.gif

# 4103
Jamasz
Törzstag
Törzstag
541 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96404 Üzenet linkje2009-04-25 18:44:40  Válasz a #96115. hsz-ra Előzmény #96115

Szia bogobea! Kuldtem privit.
# 4104
Vitibogi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96418 Üzenet linkje2009-04-26 09:24:02 

Kedves Nei Poriba utazók!

Egy kis kedvcsináló az utazáshoz, és a fakultatív programokhoz:

Nei Pori 2008 video

Nei Pori 2006 video

Remélem mindenki talál benne számára érdekes részt!

# 4105
Ettika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
467 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96420 Üzenet linkje2009-04-26 10:05:27 

Nekem már nagyon megjött a kedvem és még oly sok nap van. icon_cry.gif
# 4106
Kicsike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
143 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96498 Üzenet linkje2009-04-26 20:50:18 

Sziasztok.
Nekem már csak 28 nap és irány Νεοι Ποροι.
Már alig várom.

# 4107
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96501 Üzenet linkje2009-04-26 21:05:05 

kicsike írta:
Sziasztok.
Már alig várom.

Akkor úgy tűnik, hogy váltjuk egymást icon_smile.gif Ha csak nem maradsz(tok) egy hétnél tovább icon_smile.gif

# 4108
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96502 Üzenet linkje2009-04-26 21:20:53 

BRobert írta:
kicsike írta:
Sziasztok.
Már alig várom.

Akkor úgy tűnik, hogy váltjuk egymást icon_smile.gif Ha csak nem maradsz(tok) egy hétnél tovább icon_smile.gif

Meleg váltás ,jó is az icon_lol.gif

# 4109
Kicsike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
143 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96505 Üzenet linkje2009-04-26 22:00:55 

BRobert.
Én három hétig maradok és ha lehet beneveznék a sörözésbe is.

# 4110
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96512 Üzenet linkje2009-04-27 06:21:35 

Jó bulinak nézünk elébe icon_lol.gif
Csak már azt kell kitalálni hogy hol és hánykor icon_exclaim.gif mert akkor úgy nyomom a gázpedált icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 273 274 275 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu