Ettika, tavaly mi alig értünk ki, már másnap beteg lett a 3 éves lányunk, az Apollonnal utaztunk, a kinti idegenvezetőjük (Zsidai Berni) nagyon készséges és segítőkész volt. Minden alkalommal jött velünk az orvoshoz, pedig néhány napig naponta jártunk (hol legyen a gyereknek először és remélem utoljára tüszős mandulagyulladása???). Nekünk akkor Uniqa-s biztosításunk volt és tényleg csak a gyógyszerért kellett fizetnünk, a kezelésért nem. Mind az orvos, mind az idegenvezető, mind a biztosító embere nagyon emberi volt. És a doki is egy tünemény... kár hogy a kislányunk nem egészen így gondolta... A két hét alatt többször is találkoztunk vele, de mindig elbújt, ha meglátta. Pedig szegény doki már messziről integetett neki, sőt mindig megpróbált kommunikálni vele... Hát, nem jött be a kicsi lánynak.
Első héten nem is mertük ott hagyni a nagyszülőkkel a kicsit, így aztán a második héten vittük el a nagylányunkat bogoBeával Athénba. Szerencsére addigra már jobban lett a pindur. Akkora a nagyobbiknak (15 éves) lett ugyanaz a baja. Athénban végig fájt a torka, nem volt túl jól, oda-vissza kínlódott. Ette a Strepsilset, de nem használt. Amikor Athénból visszaértünk késő este, mentünk is a dokihoz, megnézte, tüszős mandulagyuszi... kaptunk még egy adag gyógyszert. Jót nevetett és akkor már nem is kellett (nem is kérte) a biztosítás... Közölte velünk, hogy ezt hívják pechnek.
Szóval kell mindenképpen a biztosítás. Ha akartuk volna itthon kifizetik a gyógyszerek árát is, de több lett volna az utána járás.
Csatlakozom Beához, hogy mindenképpen megéri megkötni az utasbiztosítást, mert nem lehet előre tudni kivel mi történik és akkor a biztosítás fedezi a költséget. Azért szerintem érdemes kiváltani a Tb-nél az ingyenes eü kártyát, mert barátoméknak volt biztosításuk is és azt mondta Nekik az orvos, hogy a gyógyszer kiváltásánál ez ott van akkor még a gyógyszerért sem annyit kell fizetni. Én biztonságból kiváltottam tavaly azt is meg kötöttem biztosítás.
Igaza van Leninek, az EU kártya nem jön rosszul. Két hete Budapesten 35 percet álltam sorba, majd 5 perc alatt elkészült
Megefelelő meghatalmazással másoknak is elintézheted, így nekik nem kell sorbanállni és nem kell az állandó lakcím szerinti TB-be elmenni, mert bármelyik irodában elintézhető
Ime a te kedvedért és Kiscsillag utólagos engedélyével, eme topik kezdő sorai, melynek tartalma 2005-től, mind a mai napig is érvényes
Kiscsillag írta:
Szerintem ez a kis falu az Olymposi Riviéra gyöngyszeme, bár sokan Paraliára mondják ezt! Nekem az a szép, ha egy hely minél természetesebb és ha körbenézek, nem rontja a tenger szépségét pár kiépített stég.Mert ha jól láttam (képeken), akoor Paraliában ez a helyzet.
Nei Pori nem ilyen! Az egyik oldalról a hatalmas Olympos, a másikról a gyönyörû tenger tárul a szemünk elé. Partja nem túl zsúfolt, mindenkinek jut bõven hely! Lassan mélyülõ homokos partja van, ahol idõnként kisebb polipokat, rájákat is talál az ember. Viszont ez egyáltalán nem sûrû! Egy hetes nyaralásom alatt tavaly elõtt egyszer láttam polipot, akkor is mások fogták ki, tavaly pedig szintén más kezében láttam, viszont a rája már az én felfedezésem volt! A víz kb. 29 fokos.
Nei Pori bármely pontján is jársz, a part nincs távolabb kb. 350 m-nél, mivel ez a kis üdülõfalu nem mondható réginek.
Nem csak a görög pincérek, hanem úgy általánosságba a görög emberek nagyon kedvesek. Mindenhol szívesen látnak, szívesen beszélgetnek, ismerkednek, és ha elejtesz egy két görög szót, örömükben repkedni tudnának. Mindenképpen érdemes a szokásos köszönési formákat használni, mint pl.: Kalimera!:Jó reggelt!, Herete!:Jó napot!, Kalispera!: Jó estét!, vagy esetleg Kalinihta!:Jó éjszakát! Ha a pincér kihozza az ételeket, vagy egy boltból kifele jövet azt mondjuk: Efharisztó.:Köszönöm, biztosan kapunk legalább egy mosolyt! A pincérnek pedig úgy szólhatunk, hogy: parakaló!
Az árak viszonylag olcsóak! Egy jó tavernában 20 euróból 3 ember jól lakik és ebben már benne is volt a szokásos 10% borravaló! Jellegzetes görög tárgyakat pl. festett vázákat, szobrokat, vagy csak szimplán valamilyen más emléktárgyakat egész olcsón lehet kapni! De a kicsit részletesebb árlistát már leírtam az aktuális árakban. (Ha esetleg érdekel valakit.)
Sok fakultatív programm várja az idelátogatókat! Mehetünk pl. a Meteorákhoz (gyönyörû látvány), Athénba (mindenképpen megéri), Skiathosra (szerintem gyönyörû sziget), Thesszalonikibe, Waterlandbe (Thesszaloniki közelében), részt vehetünk egy olymposzi túrán vagy éppen egy görög esten.
A szomszédos Platamonasban pedi állítólag van diszkó is, és a tulajdonos ingyen vállalja az oda - és hazafuvarozást!
Szóval ajánlom mindenkinek ezt a helyet, aki pihenni, szórakozni, vagy egyszerûen csak egy gynyörû helyet szeretne látni!