Ha lesz időm, a Te beszámolódat is elolvasom, megint, immár utazó szemmel
Emlékszem, hogy tetszett, de most segítség is lesz, a látnivalók felkutatásában, a nyaralás megtervezésében
#1796742012-02-19 11:53:52 Válasz a #179672. hsz-ra
Szia Melus!
Nem biztos, hogy információ után kutatva a beszámolóim olvasói nem húzzák fel magukat, tudom, hogy időnként sokat ömlengek... De a képek azoknak is segíteni fognak, akik a szövegtől talán kiakadnak, legalábbis remélem!
#1796762012-02-19 12:49:47 Válasz a #179655. hsz-ra
Szia Casmir!
Megnéztem a linket, köszönöm, és tetszik a kis autó.
A hegyi meredekebb útszakaszokon is lehetett vele jól közlekedni?
Mi korábban Korfun és Lefkadán is quadot béreltünk és elsősorban az idén is azt szerettünk volna, csak a nagy távolságok miatt merült fel bennem inkább az autóbérlés lehetősége.
Kefalónia mennyivel nehezebben járható be mint Lefkada, sokkal hegyesebb?
Mi itt béreltünk egy Fiat Grande Puntót, ami nagyon jól bevált. Nagyon korrektek, teljes a biztosítás, nézz körül a honlapjukon, milyen autóik vannak. Ha előre foglalsz, van kedvezmény is, mi tőlük kaptuk a legjobb ajánlatot és mindennel maximálisan elégedettek voltunk.
Az utak kb. olyanok, mint Lefkadán, de a nagyobb távolságok miatt tényleg érdemesebb autót bérelni.
Sziasztok!
Jó nagy nyüzsi volt itt az utóbbi pár órában, de legalább most aztán bőven van infóm!
Köszönet Beának, Marcsinak, Melusnak!
És van új infó is: Astakos-ból is vannak járatok - nos, ennek az előnye, hogy kevesebbet kell autózni, viszont itt is bő 3 óra a kompozás. Ja, és amint valamelyikőtök írta, akkor a hídról is lemaradunk.
Melus: Neked megy részletesen is válasz!
Bea: azért a strandokról egyelőre tőled gyűlt be infóm. Most készülök visszatérni a beszámolók olvasásához, van egy ötcsillagos, azt tartogattam vasárnap délutánra. De valamennyit elolvasom!
Marcsi: te állandóan ott vagy? Úgy értem szezonon kívül is ott élsz?
Mi augusztus legvégén indulnánk, két hétre. Szállást irodánál tervezek foglalni, ezzel kicsit spórolva, de inkább a napok számát növelve
Meg hát a benzinre is kell némi mazsola ....
....Most úgy gondolom, hogy visszafelé Lefkada felé mennénk, belekóstolni a szigetbe, esetleg 1-2 nappal megtoldva a nyaralást.
Szia Melus!
Mi szeptember elején tervezzük az indulást, de pontos dátumot nem tudok, a párom szabijától is függ. De úgy néz ki, legalább néhány nap erejéig mindketten ugyanazon a helyen leszünk
Ami a szálláslehetőségeket illeti, eléggé le vagyok lombozva, mert nem találtam szimpit, de még keresek. Meg fogom nézni az utazási irodák ajánlatait is, ki tudja... Bezzeg Lefkadán már két szimpi szállás is lenne...
Ami a spórolást illeti: ha a tavalyi repjegyeket és autóbérlést nézem, akkor idén már azzal spórolunk, hogy saját autóval megyünk.
Amennyiben végül Kefalonia mellett tesszük le a voksunkat, visszafelé menet mindenképpen meg akarunk állni 1-2 napra ott is.
Mi 2011 augusztus 14-én reggel 5kor indultunk Szegedről(vasárnap),minden határon kb fél órát álltunk, 2tankolás fél órás pihenőkkel.
Vasszilikibeeste fél 7-re értünk. 4fő számára szállást kb 2 óra alatt találtunk 120euró-ért!!!! Pedig 2 éve ott töltöttünk 2 hetet az öböl Ponti felőli oldalán.
A kompra meg tényleg érdemes előre foglalni, mert voltak akik nem fértek fel.
Nem biztos, hogy információ után kutatva a beszámolóim olvasói nem húzzák fel magukat, tudom, hogy időnként sokat ömlengek... De a képek azoknak is segíteni fognak, akik a szövegtől talán kiakadnak, legalábbis remélem!
Még hogy ömlengesz, nahát miket írsz de aki nincs elragadtatva egy görög utazás alatt, az nem lát, csak néz Nekem azok az írások a kedvenceim, amiben minden benne van, nem csak a száraz leírás
Egyébként én is most írok egyet Tolóról, és ahol még jártunk tavaly, és nehéz a látottakat szavakba önteni.
Most láttam, hogy idén Thassosra mentek, lehet, hogy ebben én tudnék segteni Neked, persze csak ha valamit nem tudsz
Az alapos kutatás még előttem áll, de majd lehetséges, hogy kérdeznék.
Mindegy, az a lényeg, hogy lehessen végre tervezni, aztán lassan majd csak eljön az utazás is!
#1796932012-02-19 16:35:37 Válasz a #179683. hsz-ra
Szia Medi!
Mi mindig ilyentájt megyünk, egyrészt így szoktuk kivenni a szabit, másrészt ilyenkor már vannak helyek, ahol nem a tolongás a jellemző, a levegő már nem égetően forró, a víz pedig kellemes.
Ha van lehetőség, akkor olcsóbb szállást választunk, tiszta legyen, a többi nem fontos, mert nem töltünk ott túl sok időt
Lehet, hogy lassan le kellene foglalnom a kiszemeltet, mert aztán meg elviszik előlem
Kutatásilag még sehol sem tartok, mert az eredeti terv Kréta lett volna, de azt félre kellett tennem egy kis időre
Sok olvasnivaló vár még rám, de majd szépen sorban.
Tegnap este a motorbérlést nézegettem, mert lehet, hogy néhány helyre jobb lenne, mint az autó, meg a párom is imádná, és akkor mindjárt lelkesebb is
Legalább a tavasz itt lenne már, onnan meg mindig gyorsabban megy az idő
Mi mindig ilyentájt megyünk, egyrészt így szoktuk kivenni a szabit, másrészt ilyenkor már vannak helyek, ahol nem a tolongás a jellemző, a levegő már nem égetően forró, a víz pedig kellemes.
Pont így gondoljuk mi is: nincs az a nagy tömeg, nincs az a nagy forróság, de a víz szuper, az árak is jobbak. Igaz, korábban sötétedik, de valahol valamilyen kompromisszumot kell kötni
melus16 írta:
Ha van lehetőség, akkor olcsóbb szállást választunk, tiszta legyen, a többi nem fontos, mert nem töltünk ott túl sok időt
Szállásügyben bogarasak vagyunk, sajnos , szeretjük, ha csendes helyen van, akár a település szélén, nem sokszobás hotel, mert ott nagyobb a valószínűsége annak, hogy belebotlunk egy zajos társaságba. Fontos a kilátás: a tengerre néző terasz, ahol reggelizés és esti borozás közben lehet bámulni a tengert, kötelező. Viszont nem kell medence, mert fürdésre a tengert használjuk Továbbá nem érdekes a TV, légkondi, konyhafelszerelés, wifi. Mindegy, milyen messze van a strand és az sem gond, ha nincs taverna a közelben, szeretünk sétálni, úgyhogy ha 2-3 km-re van a taverna vagy a bolt, nem probláma. Sokan panaszkodnak a parányi görög fürdőszobák miatt, nekem ez lényegtelen, egy zuhany legyen benne és kész.
melus16 írta:
Kutatásilag még sehol sem tartok, mert az eredeti terv Kréta lett volna, de azt félre kellett tennem egy kis időre
Sok olvasnivaló vár még rám, de majd szépen sorban.
Nekem is van bőven olvasnivaló, de idő is van még Általában én gyűjtöm be az anyagot, és amolyan saját útikönyvel indulunk, pontosabban egy dossziéval
Most párhuzanosan két szigetből készülök, de egyrészt nem megy kárba az anyag, majd jó lesz egy későbbi utazáshoz és hát a készülődés, olvasgatás legalább lélekben Görögországba repít, aminél egy ilyen pocsék, borús napon jobb programra nem is vágyok
#1796992012-02-19 17:47:03 Válasz a #179692. hsz-ra
Szia Melus!
OFF: az idén kocsival könnyebben megközelíthető célpontot választottunk, mert tavaly túl necces volt az átszállásos repülés Karpathosra, majdnem belefutottunk egy sztrájkba és az idén már nem hiányzik az emiatti idegeskedés, így kötöttünk ki Thassosnál. Már megnéztem a képeidet, beszámolókat is olvastam, de leginkább a Google Earth-t használom, ott tervezem meg, mit érdemes megnézni, hogyan járható be a sziget. Biztosan lesznek majd kérdéseim, s legalább tudom, ki fog nekem biztosan válaszolni!
ON: Te is nyugodtan kérdezz, ha tudok, válaszolok!
Még az a szerencse, mások is "megőrülnek" Görögországtól, így legalább megértik, ha az ember alaposan elragadtatja magát, amikor a beszámolóit írja...
#1797042012-02-19 21:09:56 Válasz a #179693. hsz-ra
Szia Melus!
Haladok az olvasással, rákerestem az összes beszámolóra és kezdtem a legrégebbiekkel, nagyon tetszett Anna? írása, ugyan nincs benne sok infó, de úgy átsüt minden során a sziget iránti lelkesedés, hogy öröm olvasni.
Aztán szepeva beszámolóját mindenképpen el kell olvasni, 5 napra béreltek kocsit és ezt az öt napot majd még 1x átolvasom, de ezúttal jegyzetelni is fogok!
Amúgy lehet, hogy mégiscsak Lefkada lesz a befutó, de azért én felkészülök becsülettel Kefaloniából is