Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4141
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179671 Üzenet linkje2012-02-19 11:23:10 

http://www.gtp.gr/RoutesResult.....FIS,6438,8

Ez a jelenlegi, nem tudom mennyiben különbözik a Bea által berakott menetrendtől. Lesz min gondolkodni icon_wink.gif

# 4142
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179672 Üzenet linkje2012-02-19 11:27:45 

Szia Bea!

Ha lesz időm, a Te beszámolódat is elolvasom, megint, immár utazó szemmel icon_lol.gif
Emlékszem, hogy tetszett, de most segítség is lesz, a látnivalók felkutatásában, a nyaralás megtervezésében icon_lol.gif

# 4143
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179674 Üzenet linkje2012-02-19 11:53:52  Válasz a #179672. hsz-ra Előzmény #179672

Szia Melus!

Nem biztos, hogy információ után kutatva a beszámolóim olvasói nem húzzák fel magukat, tudom, hogy időnként sokat ömlengek... De a képek azoknak is segíteni fognak, akik a szövegtől talán kiakadnak, legalábbis remélem! icon_wink.gif

# 4144
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179676 Üzenet linkje2012-02-19 12:49:47  Válasz a #179655. hsz-ra Előzmény #179655

Szia Casmir!

Megnéztem a linket, köszönöm, és tetszik a kis autó. icon_smile.gif
A hegyi meredekebb útszakaszokon is lehetett vele jól közlekedni?
Mi korábban Korfun és Lefkadán is quadot béreltünk és elsősorban az idén is azt szerettünk volna, csak a nagy távolságok miatt merült fel bennem inkább az autóbérlés lehetősége.
Kefalónia mennyivel nehezebben járható be mint Lefkada, sokkal hegyesebb?

# 4145
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179679 Üzenet linkje2012-02-19 13:07:30  Válasz a #179676. hsz-ra Előzmény #179676

Szia Pordanniki!

Szeretnék figyelmedbe ajánlani én is egy nagyon jó kölcsönzőt: www.greekstones-rentacar.com

Mi itt béreltünk egy Fiat Grande Puntót, ami nagyon jól bevált. Nagyon korrektek, teljes a biztosítás, nézz körül a honlapjukon, milyen autóik vannak. Ha előre foglalsz, van kedvezmény is, mi tőlük kaptuk a legjobb ajánlatot és mindennel maximálisan elégedettek voltunk.

Az utak kb. olyanok, mint Lefkadán, de a nagyobb távolságok miatt tényleg érdemesebb autót bérelni.

# 4146
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179682 Üzenet linkje2012-02-19 13:43:55 

Sziasztok!
Jó nagy nyüzsi volt itt az utóbbi pár órában, de legalább most aztán bőven van infóm!
Köszönet Beának, Marcsinak, Melusnak!
És van új infó is: Astakos-ból is vannak járatok - nos, ennek az előnye, hogy kevesebbet kell autózni, viszont itt is bő 3 óra a kompozás. Ja, és amint valamelyikőtök írta, akkor a hídról is lemaradunk.

Melus: Neked megy részletesen is válasz!

Bea: azért a strandokról egyelőre tőled gyűlt be infóm. Most készülök visszatérni a beszámolók olvasásához, van egy ötcsillagos, azt tartogattam vasárnap délutánra. De valamennyit elolvasom!

Marcsi: te állandóan ott vagy? Úgy értem szezonon kívül is ott élsz?

Üdv mindenkinek, kellemes vasárnap délutánt!
Medi

# 4147
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179683 Üzenet linkje2012-02-19 14:02:57  Re:

melus16 írta:

Mi augusztus legvégén indulnánk, két hétre. Szállást irodánál tervezek foglalni, ezzel kicsit spórolva, de inkább a napok számát növelve icon_lol.gif
Meg hát a benzinre is kell némi mazsola icon_wink.gif ....
....Most úgy gondolom, hogy visszafelé Lefkada felé mennénk, belekóstolni a szigetbe, esetleg 1-2 nappal megtoldva a nyaralást.

Szia Melus!
Mi szeptember elején tervezzük az indulást, de pontos dátumot nem tudok, a párom szabijától is függ. De úgy néz ki, legalább néhány nap erejéig mindketten ugyanazon a helyen leszünk icon_smile.gif
Ami a szálláslehetőségeket illeti, eléggé le vagyok lombozva, mert nem találtam szimpit, de még keresek. Meg fogom nézni az utazási irodák ajánlatait is, ki tudja... Bezzeg Lefkadán már két szimpi szállás is lenne...
Ami a spórolást illeti: ha a tavalyi repjegyeket és autóbérlést nézem, akkor idén már azzal spórolunk, hogy saját autóval megyünk.
Amennyiben végül Kefalonia mellett tesszük le a voksunkat, visszafelé menet mindenképpen meg akarunk állni 1-2 napra ott is.

Dehát szeptemberig még van bőven időnk...

# 4148
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179684 Üzenet linkje2012-02-19 14:07:13  Válasz a #179679. hsz-ra Előzmény #179679

Szia!

Megnéztem a greekstones kölcsönzőt, de az árai ahogy láttam nem olyan kedvezőek mint Pefanisnál. Azért majd még körbe érdeklődök. Köszi!

# 4149
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179691 Üzenet linkje2012-02-19 16:09:32 

Sziasztok Fórumozk!

Mi 2011 augusztus 14-én reggel 5kor indultunk Szegedről(vasárnap),minden határon kb fél órát álltunk, 2tankolás fél órás pihenőkkel.
Vasszilikibeeste fél 7-re értünk. 4fő számára szállást kb 2 óra alatt találtunk 120euró-ért!!!! Pedig 2 éve ott töltöttünk 2 hetet az öböl Ponti felőli oldalán.
A kompra meg tényleg érdemes előre foglalni, mert voltak akik nem fértek fel.

# 4150
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179692 Üzenet linkje2012-02-19 16:19:12  Re:

balazsbea írta:
Szia Melus!

Nem biztos, hogy információ után kutatva a beszámolóim olvasói nem húzzák fel magukat, tudom, hogy időnként sokat ömlengek... De a képek azoknak is segíteni fognak, akik a szövegtől talán kiakadnak, legalábbis remélem! icon_wink.gif

Még hogy ömlengesz, nahát miket írsz icon_wink.gif de aki nincs elragadtatva egy görög utazás alatt, az nem lát, csak néz icon_wink.gif Nekem azok az írások a kedvenceim, amiben minden benne van, nem csak a száraz leírás icon_lol.gif
Egyébként én is most írok egyet Tolóról, és ahol még jártunk tavaly, és nehéz a látottakat szavakba önteni.

Most láttam, hogy idén Thassosra mentek, lehet, hogy ebben én tudnék segteni Neked, persze csak ha valamit nem tudsz icon_lol.gif

Az alapos kutatás még előttem áll, de majd lehetséges, hogy kérdeznék.
Mindegy, az a lényeg, hogy lehessen végre tervezni, aztán lassan majd csak eljön az utazás is!

# 4151
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179693 Üzenet linkje2012-02-19 16:35:37  Válasz a #179683. hsz-ra Előzmény #179683

Szia Medi!

Mi mindig ilyentájt megyünk, egyrészt így szoktuk kivenni a szabit, másrészt ilyenkor már vannak helyek, ahol nem a tolongás a jellemző, a levegő már nem égetően forró, a víz pedig kellemes.
Ha van lehetőség, akkor olcsóbb szállást választunk, tiszta legyen, a többi nem fontos, mert nem töltünk ott túl sok időt icon_lol.gif
Lehet, hogy lassan le kellene foglalnom a kiszemeltet, mert aztán meg elviszik előlem icon_wink.gif

Kutatásilag még sehol sem tartok, mert az eredeti terv Kréta lett volna, de azt félre kellett tennem egy kis időre icon_sad.gif

Sok olvasnivaló vár még rám, de majd szépen sorban.
Tegnap este a motorbérlést nézegettem, mert lehet, hogy néhány helyre jobb lenne, mint az autó, meg a párom is imádná, és akkor mindjárt lelkesebb is icon_lol.gif

Legalább a tavasz itt lenne már, onnan meg mindig gyorsabban megy az idő icon_wink.gif

# 4152
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179697 Üzenet linkje2012-02-19 17:23:35  Re:

melus16 írta:

Mi mindig ilyentájt megyünk, egyrészt így szoktuk kivenni a szabit, másrészt ilyenkor már vannak helyek, ahol nem a tolongás a jellemző, a levegő már nem égetően forró, a víz pedig kellemes.

Pont így gondoljuk mi is: nincs az a nagy tömeg, nincs az a nagy forróság, de a víz szuper, az árak is jobbak. Igaz, korábban sötétedik, de valahol valamilyen kompromisszumot kell kötni icon_wink.gif

melus16 írta:

Ha van lehetőség, akkor olcsóbb szállást választunk, tiszta legyen, a többi nem fontos, mert nem töltünk ott túl sok időt icon_lol.gif

Szállásügyben bogarasak vagyunk, sajnos icon_sad.gif , szeretjük, ha csendes helyen van, akár a település szélén, nem sokszobás hotel, mert ott nagyobb a valószínűsége annak, hogy belebotlunk egy zajos társaságba. Fontos a kilátás: a tengerre néző terasz, ahol reggelizés és esti borozás közben lehet bámulni a tengert, kötelező. Viszont nem kell medence, mert fürdésre a tengert használjuk icon_biggrin.gif Továbbá nem érdekes a TV, légkondi, konyhafelszerelés, wifi. Mindegy, milyen messze van a strand és az sem gond, ha nincs taverna a közelben, szeretünk sétálni, úgyhogy ha 2-3 km-re van a taverna vagy a bolt, nem probláma. Sokan panaszkodnak a parányi görög fürdőszobák miatt, nekem ez lényegtelen, egy zuhany legyen benne és kész.

melus16 írta:

Kutatásilag még sehol sem tartok, mert az eredeti terv Kréta lett volna, de azt félre kellett tennem egy kis időre icon_sad.gif
Sok olvasnivaló vár még rám, de majd szépen sorban.

Nekem is van bőven olvasnivaló, de idő is van még icon_smile.gif Általában én gyűjtöm be az anyagot, és amolyan saját útikönyvel indulunk, pontosabban egy dossziéval icon_lol.gif
Most párhuzanosan két szigetből készülök, de egyrészt nem megy kárba az anyag, majd jó lesz egy későbbi utazáshoz icon_wink.gif és hát a készülődés, olvasgatás legalább lélekben Görögországba repít, aminél egy ilyen pocsék, borús napon jobb programra nem is vágyok icon_smile.gif

# 4153
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179699 Üzenet linkje2012-02-19 17:47:03  Válasz a #179692. hsz-ra Előzmény #179692

Szia Melus!

OFF: az idén kocsival könnyebben megközelíthető célpontot választottunk, mert tavaly túl necces volt az átszállásos repülés Karpathosra, majdnem belefutottunk egy sztrájkba és az idén már nem hiányzik az emiatti idegeskedés, így kötöttünk ki Thassosnál. Már megnéztem a képeidet, beszámolókat is olvastam, de leginkább a Google Earth-t használom, ott tervezem meg, mit érdemes megnézni, hogyan járható be a sziget. Biztosan lesznek majd kérdéseim, s legalább tudom, ki fog nekem biztosan válaszolni! icon_wink.gif

ON: Te is nyugodtan kérdezz, ha tudok, válaszolok!

Még az a szerencse, mások is "megőrülnek" Görögországtól, így legalább megértik, ha az ember alaposan elragadtatja magát, amikor a beszámolóit írja... icon_lol.gif

# 4154
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179703 Üzenet linkje2012-02-19 21:04:19  Re:

balazsbea írta:

Még az a szerencse, mások is "megőrülnek" Görögországtól, így legalább megértik, ha az ember alaposan elragadtatja magát, amikor a beszámolóit írja... icon_lol.gif

Nem nekem írtad ezt, Bea, de szeretném ha tudnád, hogy nem vagy egyedül az "őrületeddel". icon_lol.gif icon_lol.gif

# 4155
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179704 Üzenet linkje2012-02-19 21:09:56  Válasz a #179693. hsz-ra Előzmény #179693

Szia Melus!

Haladok az olvasással, rákerestem az összes beszámolóra és kezdtem a legrégebbiekkel, nagyon tetszett Anna? írása, ugyan nincs benne sok infó, de úgy átsüt minden során a sziget iránti lelkesedés, hogy öröm olvasni.
Aztán szepeva beszámolóját mindenképpen el kell olvasni, 5 napra béreltek kocsit és ezt az öt napot majd még 1x átolvasom, de ezúttal jegyzetelni is fogok!

Amúgy lehet, hogy mégiscsak Lefkada lesz a befutó, de azért én felkészülök becsülettel Kefaloniából is icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 276 277 278 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu