Mi úgy szoktunk közlekedni ha autót bérlünk, hogy én a térképpel a kezemben jelzem mikor és merre kell kanyarodni. Otthon már eleve kész útitervvel indulunk neki a kirándulásnak.
Úgy néztem, 84 EUR/fő oda-vissza a jegy Santorinire. És lehet online jegyet venni, tehát megveheted előre, nem kell ott attól félni, hogy esetleg nem kapsz már.
(Szerveznek egynapos hajókirándulásokat is Santorinire, a menetrend alatt van a linkje, ez 110 EUR/fő, és annyival ad többet, hogy elvisznek Pyrgosba, Oiába és Firába, ha jól futottam át a programot.)
Ez még 2008-as link, úgy látom, összegyűjtötték az összes lehetőséget kompügyben, infónak és további kiindulásnak jó lehet:
Mi úgy szoktunk közlekedni ha autót bérlünk, hogy én a térképpel a kezemben jelzem mikor és merre kell kanyarodni. Otthon már eleve kész útitervvel indulunk neki a kirándulásnak.
Szia WhiteFrost!
Mi is így megyünk általában. (Néha cserélünk, amikor nem kell navigálni, és akkor én is tudok vezetni. )
egy sima akármilyen térképpel (az autókölcsönzőben is szoktak adni pl., de a neten is van fent jó térkép) az összes helyre el tudtok menni. Én úgy találtam, hogy jól ki van táblázva minden, angolul és görögül is, nem nagyon lehet eltévedni. Végig a kezedben a térképen tudod követni, hogy merre jártok.
Konkrétan pedig pl. Knossoshoz nagyon egyszerű az út, végig egyenesen kell menni a New Roadon, és táblák jelzik, hogy mikor kell lehajtani Knossosnál, és a lehajtó után ugyanúgy tovább ki van táblázva, nem lehet eltéveszteni - végülis ez a fő nevezetesség.
A strandok, pl. Falassarna és Elafonissi szintén nagyon könnyű, csak rá kell állni az útra és menni végig egyenesen, talán mindkét helyen egyszer-egyszer kell csak lekanyarodni egy másik útra, de annyira egyértelmű, hogy nem lehet eltéveszteni.
Ez nálunk is pont így van, de érdemes belevágni az ismeretlenbe autóval vagy bérelt autóval.
Ha csak szervezett úttal mennénk mindenhova az egyrészt egy halom pénz, másrészt meg nem akkor állunk meg amikor akarunk.
Igaz én még Krétán nem jártam, de az eddigi szigetes tapasztalatom az, hogy sokszor még a kölcsönzőből kapott térkép sem kell, mert nagyon jól ki van táblázva minden. Persze azért vidd magaddal a térképet
És az eltévedéstől meg ne félj, hiszen szigetről van szó, ha nagyon elrontasz valamit, akkor is max 1 óra, és a helyes úton vagytok, na meg nincs ott olyan sok út Biztos ügyesek lesztek nyáron, csak bízz magadban!
Köszönöm mindenkinek a bíztatást, ha rendesen ki van táblázva, akkor még mi is megtaláljuk (igazából erre vonatkozott a kérdés) Sokat járjuk az országot, s sajnos itthon korántsem ilyen egyértelmű a kitáblázás (maga a pécsi tévétorony tavaly ősszel egy konkrét horror volt felfelé kitáblázatlanul egy erdőségbe, sok szerteágazó úttal és sötétedéskor) Megnyugodtam, hogy nagyon nem lőhetünk mellé (a négy égtáj belövése meg még nekünk is megy
Krétán valóban jól ki vannak táblázva az utak általában, így kevésbé lehet eltévedni. Azzal vitatkoznék, hogy 1 óra alatt meg lehet találni a helyes utat, ha esetleg eltévedsz. Kréta nagyon nagy és hegyes sziget. Itt nem igen lehet száguldozni, főleg a hegyek között vezető kanyargós utakon nem. Azért sokkal jobb a helyzet Krétán, mint Zakynthoson (ott símán eltévedsz), mert az utak minősége is jobb.
Tényleg! Krétán egyáltalán nem tévedtünk el, pedíg mentünk elég sokfelé. Minden ki volt korrektül táblázva, pl. helységek, nevezetességek. Úgy emlékszem, hogy a látnivalókat barna alapszínű táblákra, fehér betűkkel írták.
Zantén még útjelzőtábla is olyan volt mint a mesében, hogy hol volt, hol nem volt! Sikerült is eltévednünk (nem csak nekünk)!
Sziasztok Én nem tudom ,de nekünk a bérelt autohoz adtak egy korrekt kis térképet Krétárol Pontos volt, és még az alacsonyabb rendű
utak is nagyon pontossan voltak fetüntetve
Mi 2005-2006-ban voltunk Makriyaloson (délkréta)csodálatos volt
idén egy hatalmas csapattal megyünk szeptemberben (de messze van)
Makriyalos Theodora apartman