Kedves Thassos rajongok. volt e kozuletek mar valaki majus vegen-junius elejen nyaralni ezen a csodalatos szigeten? arra lennek kivancsi, hogy mennyire van akkor meleg, boltok, kolcsonzok dolgoznak e akkor mar?
#2134042014-02-16 20:59:24 Válasz a #213403. hsz-ra
június legelején voltunk tavaly. az idő erősen változatos volt, sokat esett az első napokban, és totális nyár csak 3 napig volt. viszont elmondták a helyiek, h előtte, gyakorlatilag egész májusban tombolt már a nyár.
#2134062014-02-16 22:49:23 Válasz a #213403. hsz-ra
Mi mindkétszer május végén-júni elején voltunk, első alkalommal esőben érkeztünk, sőt Stavrosban, ahonnan a busz helyett autóval vittek a komphoz, tropára áztunk. Aztán beköltözés után beöltözve nekiindultunk Limenasban a hegytetőre, 2 óra múlva már kánikula volt, és a további 13 napon is. Legközelebb ugyanebben a turnusban végig sütött a nap, napközben gyönyörű időnk volt, de első este alig 17-18 fok volt a hőmérőn, ami a Moussas Tevernánál lévő kompkikötőben állt, ami napról napra többet mutatott, míg végül a 2 hét végén 22 fokon állt este 10-11 felé. Tavaly viszont a fiamék, akik nálunk 1-2 héttel később szeretnek nyaralni, Skala Potamiason az apartmanjukből 1 héten át ki sem tudtak mozdulni, mert végig ömlött az eső, az utcsó nap délelőtt elállt, akkor gyorsan befizettek egy autós szigetkörtúrára, de délután 3-4 óra felé újra hazamenekültek egy újabb esőhullám elől, úgy-hogy Ők semmit sem láttak a szigetből!!
Szóval a következtetésem az, hogy ma már lutri, mert bár az esélyek nyilván főszezonban egyre nagyobbak jó időre, de garancia nincs
Valamint pár éve, mikor először készültünk oda, a másik fórumon belinkeltek pár fotót egy augusztusi felhőszakadás után, a képeken 6-8 a tengerbe bemosott gépkocsit ábrázolt Megpróbálom megtalálni a fotókat érdekességképpen.
Koszonom szepen az infokat. igazabol tegnap nyertem Thassosra ingyen utazast 2 szemelyre. majus 23-junius 2ig. gondban vagyok, hogy elfogadjam e, mert masik nyaralast nem engedhetnenk akkor mar meg magunknak ebben ay evben. Kefalonia lett volna eredetileg tervben, de ez most kozbeszolt, es donteni kellene...
#2134102014-02-16 23:32:50 Válasz a #213409. hsz-ra
Én nem beszéllek le Thassosról, mert az csak ott fog kiderülni, hogy milyen időtök lesz A sziget gyönyörű, könnyen körbejárható, mert kicsi, gyakorlatilag egy kör alakú hegykúp az aljában szép partokkal főleg a déli és keleti oldalon, de akad északon is jó beach. Előszezonban csendes is, és nagyon barátságos hely, rengeteg jó vizű forrással, iható vízzel! Kirándulni is lehet, ha szép az idő, de nincs meleg, ugyanakkor az időjárása inkább kontinentális, míg Kefaloniának meleg égövi, vagy mifene, tehát ez utóbbin a jó időnek nagyobb az esélye, de én sosem ez alapján mentem nyaralni! Az is igaz, hogy nem mellékes szempont a hőmérséklet, úgy-hogy ez asszem a Ti döntésetek lesz
#2134192014-02-17 09:35:53 Válasz a #213409. hsz-ra
Wucy, gratulálok a szerencsédhez!
Igaza van Kónyunak, Nektek kell mérlegelnetek.
Saját véleményem az, hogy nálam biztos számitana a pénz, illetve az, hogy van egy ingyen nyaralásom, ami ráadásul hiába kora nyári időpont, de azért egy igazán szép helyre szól.
Az idő az lutri, valóban, bár még nagyon jól is elsülhet, sokan járnak kora nyári időpontokban nyaralni - ez az egy ami gondolkodásra késztethet - szerintem.
Jajj, ha én is nyernék egy ilyet!
#2134302014-02-17 17:15:39 Válasz a #213423. hsz-ra
MaciG!
Talán ezek az oldalak adhatnak némi támpontot neked, nem hinném, hogy nagy változások lennének évente. Az biztos, hogy tavasszal sokkal több az eső minden szigeten, de hasonló áradattal én nem számolnék.
#2134332014-02-17 18:07:20 Válasz a #213430. hsz-ra
Messinia és bottakati!
Természetesen NEM ELRIASZTÁSKÉPPEN tettem be az előbbi képeket, ellenkezőleg! Csak Wucynak szerettem volna jelezni, hogy az időjárás ma már teljességgel kiszámíthatatlan, a képek mellett leírtam, hogy nekünk az említett turnusban mindig mázlink volt eddig az időjárással, de másoktól hoztam 1-2 példát arra, hogy a legtutibb főszezonban is érhetnek meglepik
Millió előnye van az ninkriminált időszaknak, ezért ha tehetjük, mindig akkor utazunk, ha meg kapnék akkorra egy ajándék lehetőséget, egy pillanatig sem haboznék, földhöz verném a hátsómat örömömben Tehát eszembe sincs lebeszélni senkit sem, sőőőőőőőt!!!
Thassos egyébként pont az a görög sziget, ahova tervezek egyszer egy kifejezetten tavaszi (május eleje-közepe) utat, és rengeteg kirándulást a hegyekbe a patakokhoz, kis vízesésekhez, gyönyörűséges erdőségekbe, a márványbányákhoz, mert a nyári nagy melegben csak ízelítőt kaphattuk ezekből, pár óra elteltével bizony a tengerbe vágytunk egy kiadós hűsölésre Nem akármilyen élmény pl. Kastroból átkirándulni Theologosba vagy Maries felé, a neten rengeteg leírást és fotókat láttam már ezekről, és van túraleírás könyv a kirándulásokról, anno vojandi le is fordított magyarra egy német nyelvű füzetet.