OFF: de leginkább a Google Earth-t használom, ott tervezem meg, mit érdemes megnézni, hogyan járható be a sziget. Biztosan lesznek majd kérdéseim, s legalább tudom, ki fog nekem biztosan válaszolni!
ON: Te is nyugodtan kérdezz, ha tudok, válaszolok!
Még az a szerencse, mások is "megőrülnek" Görögországtól, így legalább megértik, ha az ember alaposan elragadtatja magát, amikor a beszámolóit írja...
Szia Bea!
Akkor hasonlóképpen tervezünk, én is így szoktam, klassz helyeket lehet találni, és főleg olyanokat, ahol nem túl magas az egy négyzetméterre eső turisták száma
Tavaly még külön kis itiner is készült, a peloponnészoszi eltévedések kivédésére...
Egyébként azt gondolom, hogy mi itt, majd mindannyian "őrültek" vagyunk
Ha odaérek a tervezési fázisban, akkor majd kereslek, ha valami nem kerek
Haladok az olvasással, rákerestem az összes beszámolóra és kezdtem a legrégebbiekkel, nagyon tetszett Anna? írása, ugyan nincs benne sok infó, de úgy átsüt minden során a sziget iránti lelkesedés, hogy öröm olvasni.
Aztán szepeva beszámolóját mindenképpen el kell olvasni, 5 napra béreltek kocsit és ezt az öt napot majd még 1x átolvasom, de ezúttal jegyzetelni is fogok!
Amúgy lehet, hogy mégiscsak Lefkada lesz a befutó, de azért én felkészülök becsülettel Kefaloniából is
Szia Medi!
Na ne már, tök jó lenne együtt készülődni, tervezgetni
Ha Lefkada lesz a befutó, akkor miért?
A mi terveinkben is szerepel, de valamiért előbbre vettem Kefalóniát.
Az is lehet, hogy azért, mert Zantéról majdnem át lehet látni
De az is lehet, hogy a sziget nagysága miatt, itt akad két hétre is látnivaló, míg Zantén a végére elfogyott
Mindenki beszámolóját át akarom olvasni, szépen sorban, a tavaly nyitott naplómmal a kezem alatt, aztán kijegyzetelve a számunkra fontos dolgokat. Sajnos időm nincs erre, egyelőre, de majd...
#1797312012-02-20 19:14:28 Válasz a #179723. hsz-ra
melus16 írta:
... tök jó lenne együtt készülődni, tervezgetni
Ha Lefkada lesz a befutó, akkor miért?
A mi terveinkben is szerepel, de valamiért előbbre vettem Kefalóniát.
Az is lehet, hogy azért, mert Zantéról majdnem át lehet látni
De az is lehet, hogy a sziget nagysága miatt, itt akad két hétre is látnivaló, míg Zantén a végére elfogyott
Mindenki beszámolóját át akarom olvasni, szépen sorban, a tavaly nyitott naplómmal a kezem alatt, aztán kijegyzetelve a számunkra fontos dolgokat. Sajnos időm nincs erre, egyelőre, de majd...
Bizony, jó az, ha lehet valakivel megbeszélni, egyeztetni
És ha Lefkada lesz a befutó, akkor is gyakran megfordulok itt, mert biztosan ellátogatunk Kefaloniára is!
Ha LEfkada a befutó, annak 2 ora van:
1. egyszerűbb autóval ott megállni, mint átautózni a szigeten, aztán még kompozni és továbbautózni. Egy hosszú autóút után jobb lesz mielőbb megérkezni. Aztán, ha tetszik Kefalonia, akkor majd jövőre lehet, hogy repülővel megyünk
2. Lefkadán már 3 nagyon jó szállást is találtam, Kefalonián viszont még nindig nincs kedvemre való hely. Plusz Lefkada szállásügyben olcsóbbnak látszik.
Én is jegyzetelek, igaz én számítógépbe
Tegnap Kefaloniát olvastam, ma megnézném, hogy van-e olyan Kefaloniás beszámoló, ami autós utat is tartalmaz.
Skala tengerpartja milyen hosszú? Nézegettem Google Earthben.. Eléggé nagynak tűnik.. Bejárni nem lesz semmi elejétől a végéig:)
A Mounda Beach milyen messze van Skalatól?
Olvastam arról, hogy vannak romok Skala környékén amit anno a földrengés tett tönkre.. Oda mennyire nehéz a feljutás? Megéri megnézni?
#1797352012-02-20 20:01:56 Válasz a #179733. hsz-ra
Szia!
Skala partja kb. 6 km hosszú és a Mounda beach pedig kb. 3 km-re van. Persze minden attól függ, honnan nézzük
A romokhoz nagy melegben felmászni embert próbáló lehet, de ahogy olvastam többen is felsétáltak. Biztos szép onnan a kilátás.
Köszi a választ.. Hűha.. Akkor nem olyan rövid.. De tavaly sem okozott gondot a 8 km-es part besétálása.. Remélem idén sem fog ki rajtam a kicsivel rövidebb táv..
Nem is olyan vészes távolságra van a Mounda Beach.. Hát pl az apartmantól kell majd nézni..
Az biztos.. Én sem 40 fokban terveztem.. Ha kicsit enyhül a meleg sokkal jobb lesz.. Bár ki tudja mit hoz majd az élet:)))
Azt olvastam onnan fentről szép a kilátás..Pont ezért is terveztem a felsétálást.. Vagy bérelünk biciklit...)))
#1797372012-02-20 20:59:19 Válasz a #179733. hsz-ra
Hello!
Skala partja valóban 6km hosszú,a Mounda beach 3-4km távolságra van a házainktól.Az ófalut ne hagyd ki ami fölfelé vezető úton 3km-re van a hegy oldalában,egy kis túrázás nem árt ,romos épületeket ,templom haranglába is még megtalálható stb..,régi olajprések..és régi Kefaloniai ízeket őrző tavernákat is lehet találni ...és gyönyörű a kilátás föntről az uj Skalára..
üdv:Marcsi
Köszi Marcsi a választ.
Akkor nem kérdés, hogy meg kell az ófalut is nézni.. Remélem bele is fér majd a kint töltött napokba.. Eléggé sok minden be van tervezve..
Kérünk ám mosolyt is Marcsitól..
#1797472012-02-21 09:14:00 Válasz a #179742. hsz-ra
Hello!
Szép napot nektek a látnivalókkal töltődik igazán az ember én így gondolom..majd itt eldönti mindenki hogy kit mi érdekel. Mindenkinek segítek hiszen nekem a lényeg hogy mindenki élményekkel teli nyaralást töltsön el itt Kefalonián és jóhírét keltsék és végre több reklámot kapjon ez a gyönyörű sziget Sajnos a többi Jón szigetet mindenki ismeri Kefaloniát sajnos csak kevesen holott a legnagyobb és legszebb a Jón szigetek közül remélem a véleményeben majd oztoztok ti is
üdv:Marcsi
#1797492012-02-21 09:25:17 Válasz a #179747. hsz-ra
Szia Marcsi!
Képzeld, nekünk Zantén azt mondta az idegenvezető, hogy Kefalónián nincs semmi, csak hegyek, és egyáltalán nem érdemes odalátogatni
Biztos teljesen képben volt
Lenne egy kérdésem is.
Tudom, hogy vadlovak is élnek a szigeten. Nekünk mezei turistáknak volna-e lehetőségünk meglesni őket? És ha igen, akkor hol lenne erre a legnagyobb esély?
A párom lóbolond, órákig lesné őket
Esetleg lovaglási lehetőség is van a szigeten, nyilván nem a vadlovakon?
Képzeld, nekünk Zantén azt mondta az idegenvezető, hogy Kefalónián nincs semmi, csak hegyek, és egyáltalán nem érdemes odalátogatni
Biztos teljesen képben volt
Lehet, hogy a diszkókra gondolt? Meg a bulizó angol fiatalokra?
De viccen túl: szerencsére vannak még ilyen érintetlen helyek, ahol a nem éppen tini , nem csak strandolni és bulizni akarók is megtalálják a maguk Görögországát.
Off:És hát az id.vez.-ők sem egyformák.Itt van Marcsi, aki nyilván ismeri a szigetet, mint a tenyerét és még nekem is segít infóval, aki nem is biztos, hogy Kefaloniát választom, de az már biztos, hogy nem az ő utazási irodájával megyek.
Már 10 éve csak saját szevezésben megyünk, de előtte persze mi is utazási irodával jártunk, és találkoztam nagyon felkszült, nagyon jó fejjel is, és kevés tudású, kelletlennel is. Bocsi az off-ért.
Ha jól tudom sok teki van Kefalónia szigetén is.. Hol lehet őket látni? A sziget melyik részén vannak leginkább? Skala környékén vannak? Van olyan hely ahol pl reggel meg lehet őket lesni?