A fakultatív programok annyira drágák, hogy aki tud motorozni, biztos, hogy jobban megéri motorral elmenni azokra a helyekre, amit Krisztina (az idegenvezető) elmond. Ad majd egy kis térképet is amin rajta lesznek azok a helyek ahova lesz fakultatív kirándulás. Persze a hajós utakra csak hajóval tudtok menni, de a kikötőből indul minden reggel 3 hajó 15-20E/fő és Paxos Antipaxosra mennek ők is.Állítólag többen láttak arra felé delfint. Annyi hogy nincs magyar nyelvű idegenvezetés, de fele ár.
Viszont arra az útra ami Lefkada, Kefalonia, Ithaka, Skorpió sziget azt hiszem csak nagyobb hajó megy, mert az egy nagy lélegzetvételű kirándulás. Gyönyörű csak túl sok a hajókázásból. Viszont a látnivalók megérik, de oda kell a magyar nyelvű idegenvezető, ha nem tudtok angolul, mert rengeteg érdekes dolgot mondanak el, főleg az Onassis családról a Skorpió sziget kapcsán.
Breki Ti hol szálltok fel a buszra?
Sziasztok!
Ilyenek élnek Pargánál a vízben . Amikor mi voltunk a Valtoson a várhegy tövénél voltak ilyenek. Elég sok volt belőle.
Mindjárt válaszolok Brekinek priviben.
Üdv Josza
szóval Szegeden....egy kicsit kattos vagyok már az izgalomtól az utazás miatt
A robogót 3 napra 28 E-ért béreltük, Andreasnal. Őt fogja ajánlani Krisztina is. Velük vannak szerződésben és azt mondja így biztonságosabb a bérlés.
Ez persze főszezonban volt, szerintem most egy kicsit reálisabb árak lesznek.
Persze ha tudom bevetem a kapcsolataimat
Fenn vagyok a wiwen, de nem szeretném ha mindenki megtalálna aki ezt olvassa, hogy írjam meg neked a nevem?Megpróbálom privire, ha sikerül
Hányan jöttök?
Szia, én is abban az időpontban megyek Pargara. A Sakisban fogok lakni.
Tudsz róla valamit, mert az irodában nem sokat mondtak róla. Azt tudom, hogy még messzebb van a várostól, mint a többi apartman, viszont a Valtoshoz közelebb. A Diogenisben voltam már és az nagyon szuper volt.
Ellustulni biztos nem lehet, ha naponta besétál az ember a városba. Már pedig oda be kell menni naponta, mert szédületes.
Szia Breki!
Ha maszkot meg pipát szeretnél vásárolni, akkor jobb, ha külön veszed meg(nem drágább mint a készlet), mert a maszkot jobb megpróbálni mielőtt megveszed, mivel ha nem jó a méret, akkor befog folyni a víz. A maszk akkor jó ha a pánt használata nélkül rányomod az arcodra és nem esik le. Ha jól láttam szegedi vagy, ott az Intersport áruházban gondolom forgalmaznak ilyen termékeket, vagy keresd fel a helyi búvárboltot, ott biztosan kapsz szakszerű segítséget. De ha minden kötél szakad, még akkor is vehetsz egy készletet és reménykedsz, hogy jó lesz. Ha megvetted a maszkot, akkor használatba vétel előtt alaposan át kell dörgölni az üveg belsőfelét valami erős zsíroldó szerrel, mivel a gyártás során az üveg felülete szilikonnal szennyeződik. (bármilyen mosogatószer jó, csak a lényeg, hogy ne karcolja meg az üveget). Amikor merülésre kerül a sor és már mennél a vízbe, előtte(tudom nem túl gusztusos) bele kell köpni a maszkba és jól szét kell dörgölni az üvegen(amíg elnem kezd nyikorogni) és akkor nem fog párásodni sem(lehet, hogy ez elsőre nem sikerül, akkor érdemes megpróbálni újra). Felszerelést mindenképp vigyél magadal, mert Parga víz alatt is gyönyörű. Bocs, ha szájbarágós voltam....
Üdv: Egokobra
"Pargán pl. ha a városistrandról kiúszol a kis sziget külső részéhez (vigyázzva a vizibiciklikre, mert elég sok van és nem is nagyon figyelnek)...................... de a hajóforgalomra itt is ügyelni kell."
Ebből kifolyólag a búvároknak _kötelező_ Görögországban az erre rendszeresített, 10méteres kötélen lévő feltűnő színű bóját vontatni maguk után!!!!! Némelyiken zászló is van.
Idén, Asztrosznál a partiőrség ellenőrzésekor a "közeg" rá is kérdezett amikor látta a maszkot, de mivel nem volt tettenérés, megelégedett egy figyelmeztetéssel.
Szia!
Ez jogos, bár úgy tudom, hogy csak szigonyos halászathoz és palackos merüléshez kell a bólya(mivel mindkettő engedély köteles és esetleg ott is merülnek ahol a hajósok nem számítanak egy búvár felbukkanására). A strandokon nem hiszem, hogy foglalkoznának ilyesmivel(legalább is én még nem tapasztaltam)Sajnos a Valtoson a motorcsónakok bejönnek a bólyákkal védett részekre is és ott húzzák a különböző vizibigyókat és a vizibiciklisek meg pláne ott tekernek. Szóval nem igen foglakoznak vele, hogy ki hol búvárkodik. Azért annyira nem veszélyes a helyzet,csak azért írtam, mert jobb figyelni és akkor nem ér meglepetés. Amúgy a szabadtüdős búvároknak a nagy százaléka nem ismeri a szabályokat és nem is nagyon rohangálnak ilyen bólyákkal. A szigonyos halászokra visszatérve, elég sok van belőlük(főleg olaszok és görögök) és nem árt őket elkerülni, mert nekem volt olyan esetem amikor jött velem szemben az olasz mókus és felém tartotta a felhúzott szigonypuskát az ujját meg a ravaszon. Nem voltam nyugott...
Ezeket leszámítva is a víz veszélyes közeg mindig legyünk észnél, mert bármi történhet. pl: párban merüljünk, ha tehetjük így egymásra is jobban tudunk vigyázzni és élvezetesebb is megosztani a merülés élményét a másikkal. Szóval csak azért írtam ezeket, hogy mindenki úgy jöjjön vissza ahogy elment és szép élményei legyenek a vízben töltött időről.
Köszi ez pont jó mivel tegnap a Lidl-ben láttam egy "profi pipát" jelentősen leárazva, illetve volt nagyméretű békatalp eléggé akciósan
erre ugye nekem nincs szükségem, de hátha valakit érdekel.
Nem szegedi vagyok csak ott fogok felszállni.
Ahol eddig én néztem ott csak becsomagolva láttam ilyet akkor kérhetzem, hogy csomagolják ki kipróbálni?
Kb milyen ára egy ilyen szemüvegnek?
Amúgy a pipán amit vettem van egy kis sip is amivel jelezni lehet, ha feljöttünk.
Breki, megtaláltalak a wiwen és be is jelöltelek. Már van egy ismerős a buszon
Nagyon érdekes olvasgatni, amit írnak a pargai víz alatti világról. Én semmit nem láttam, még apró halakat sem, kagylót sem találtam és elkönyveltem, hogy "Na itt sincs semmi!" Persze én nem is búvárkodtam, hiszen még úszni sem nagyon jól tudok Mégis imádom a tengert! Viszont ahogy olvasom, hogy mennyi gyönyörűség van(él) a víz alatt egyre büszkébb vagyok Pargara
Breki!
Szerintem ki csak akkor bontják neked, ha nincs össze hegesztve a csomagolás, de búvárboltban biztos a kezedbe adják, mert ott eleve nyitható dobozban árulják. Az árak 4-5000ft-tól indulnak kb 12e-ig. Az enyém 7e körül volt és már nyúzom egy ideje. Ami még kényelmi szempontból jó lehet, hogy veszel hozzá egy neoprém pántot a gumi helyett, így sokkal kényelmesebb, bár ez újabb 1000-1500ft, de nagyon megéri(különösen, ha sokat merülsz). A talpon is érdemes elgondolkodni, mert nem csak a víz alatti haladást segíti, de a felszínen is jószolgálatot tehet pl. ha messze van a hely ahol körül akarsz nézni, vagy hullámzással szemben haladsz. Bár most jövök rá, hogy egy békanak írom mindezt