Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan utazási irodát mondani, ami Ny. krétára is szervez utakat?mert az aeolus csak dél-krétára megy, és láttam, h ny.on is van látnivaló bőven, jo lenne, ha ott lenne a szállás........
köszi a segítséget!!!!
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan utazási irodát mondani, ami Ny. krétára is szervez utakat?mert az aeolus csak dél-krétára megy, és láttam, h ny.on is van látnivaló bőven, jo lenne, ha ott lenne a szállás........
köszi a segítséget!!!!
Szia Gina,
sajnos nem. Nyugat-Krétára nem megy utazási iroda. Ha Nyugat-Krétára szeretnél menni, akkor egyéni szervezésben tudod megoldani. Vagy a másik megoldás, hogy olyan utazási irodával mész, amelyeknek az északi part üdülőfalvaiban vannak apartmanjaik, onnan is el lehet jutni egy-egy nap Nyugat-Krétára, igaz, kicsit többet kell autózni, de nem lehetetlen.
Az 5Kontinens nevű irodának a korábbi években volt Ny-Krétája (2008-ban is!). Idei programfüzetük még úgy tudom nincs, de szinte biztosra veszem, hogy az idén is lesz nekik (ha nem, akkor tévedtem).
Keresd őket, információt gondolom tudnak már adni.
(Mivel mindenki folyton azt szokta beírni, hogy milyen kár, hogy Ny-Krétára nem megy utazási iroda, élből beírtam én is ugyanezt... de akkor minden visszavonva. )
Pár éve 3 iroda csinálta Ny. Krétát: az 5Kontinens, az Euroturs és a Questor Travel. A középső ugye kiesett, így az első és a harmadiknál érdemes nézelődni. A Questor a tőlünk már kivonult Sky-jal csinálta és ráadásul Chaniában szállt le. Tavaly azt hiszem, már nem szerepelt egyáltalán a kínálatában, de hátha az idén kitalál valami okosat. Ahogy nézegetem, még elég sok iroda adós a programfüzetével.
Aha, köszi. Ezek az infók még jól jöhetnek, azogy a wizz árait elnézem, egyelőre úgy néz ki, hogy az egyéni út Krétára nem jön ki sokkal olcsóbbra, mint az utazási iroda...
Nagyon örülök a wizzair belejentésének, de persze nem arra számítottam, hogy csak szombatonként jár majd a járat... így kicsit módosítanunk kell a programot, 10 nap helyett két hétre mennénk nászútra június második felében. A második hétre úgy tűnik, összejön Gavdos, a nyugi, a meleg tengervíz, a felfedezésre váró üres, homokos partok... Már a szállás is megvan és az odaút sem tűnik túl bonyolultnak. (Az bonyolítja a dolgot, hogy egyikünknek sincs, jogsija.) Az első hetet viszont Krétán szeretnénk tölteni, Heraklion közelében, és nem csupán punnyadással. Santorini, Knosszosz, egy-két túra a hegyekben, közben egy-egy pihenőnap, ilyesmit tervezünk.
Három kérdésem lenne hozzátok, kedves fórumozók, akik már jártatok Krétán. Az egyik, hogy szerintetek melyik csendesebb kisváros vagy üdülőfalu lenne elég közel, hogy busszal könnyen elérhető legyen Heraklion? (Akárhogy is nézem, ha bárhová el szeretnénk jutni Krétán, azt csak busszal fogjuk tudni megtenni, az a busz meg nagy valszínűséggel Heraklionból indul.) Vagy keressünk szállást egyenesen Heraklionban? De csendeset keresünk ám, mert éjszaka aludni szeretnénk, vagy nászutas tevékenységekkel elfoglalni magunkat, nem pedig a szomszéd ordítozásait hallgatni.
A második kérdésem, hogy van-e valamelyikőtöknek kellemes tapasztalata egy családi panzióval vagy kisebb szállodával ebben a térségben? Tudnátok-e ajánlani egyet, ami már bevált?
A harmadik kérdésem pedig, hogy tudtok-e ajánlani Santorinin és Knosszoszon kívül más egész napos programot, ami Heraklionból busszal megvalósítható? Pl egy jó túraútvonalat hegyekben, egy másik érdekes romot, egy felfedezésre érdemes várost, egy olyan tengerparti szakaszt, amit nem szabad kihagyni... (Tudom, Elafonissi, de az túl messze lenne busszal. )
Ne értsetek félre, nem a szervezést akarom megspórolni és másokra lőcsölni, de a tapasztalatotok és az élményeitek nagyon sokat segíthetnek a megfelelő szállás megtalálásában és az útiterv kialakításában. Így minden tippet előre is nagyon szépen köszönök! És ha összejön a nászút, mindenképpen jelentkezni fogok fényképes beszámolóbal is. (Ha jól tudom, mi leszünk az elsők, akik élőben is meglátják Gavdos szigetét.)
Örülök, hogy legalább Te örülsz a wizzairnek, én bosszankodom... nagyon drága a repülőjegy Odavissza 64 ezer Ft. Tavaly sokkal olcsóbb volt, na meg ha irodával keresztül mész, akkor abban szállás meg transzfer is van, talán úgy jobban járnál, nem?
Megkérdeztem nemrég, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy befizetek Krétai nyaralásra 2 hétre, de ebből a második hétre a szállást nem kérem (mert másik szigetre megyek), és azt mondta az utazási irodás csaj, hogy ő már csinált ilyet talán utószezonban, szóval van rá lehetőség.
Ha elgondolkozol ilyenen (ha találsz olcsó Krétai utat), akkor a nászutas kedvezményt feltétlenül vedd igénybe!!
Szia!
Ha elég merész lennék és egyénileg utaznék,nekem a legjobban Agia Pelagia kisvárosa tetszene,ez egy csodaszép öböl Herakliontól 23km-re,nyugatra.
www.agiapelagia.com vagy itt egy másik,szálláskeresővel:
www.agiapelagia-crete.com
Legutóbb zsebkuty szerkesztette (2009-02-03 11:50:56), összesen 1 alkalommal
És az írja repülőjegy odavissza 49-56 ezer Ft között van, attól függ milyen időpontban mész.
Ha tényleg lehet venni náluk ennyiért, akkor ez nemcsak hogy olcsóbb lenne mint wizzair, hanem még kaját is adnak a gépen ingyen és valószínű valamilyen szupi légitársaság gépe lenne. Minket Malév vitt Kefaloniára
Most látom, kell még fizetni illetéket is. Hmm... Akkor lehet hogy mégsem annyira olcsó csak a repülőjegy?
Legutóbb firkamano szerkesztette (2009-02-03 11:54:36), összesen 1 alkalommal
Menetrendszerint busszal szinte bárhova eljuthatsz Krétán, ahol van asztfaltút. A buszok nem csak Iraklionból indulnak, hanem a legtöbb nagyobb városból, és kőrbe is utazhatod a szigetet. Már amennyire lehet.
A legjobb azonban autóval, de ha nincs jogsid, akkor marad a buszozás.
Most, hogy mondtátok, tűnt csak fel, hogy tényleg nem óccsó a repülő... Én automatikusan két személyre kerestem rá, erre dobta ki az átlag 30 ezres összeget, annak úgy jól megörültem. Egy főre csak oda, az már tényleg áras... Szinte megéri Athénba menni a Malévvel, és onnan kompozni Heraklionba... Bár az meg macerás, sokáig tart, és csak akkor érné meg, ha valamelyik kisebb szigetre szeretnénk eljutni. Így aztán ez lesz, a válság miatt megdrágult repülőjegyekkel fogunk eljutni álmaink nászútjára, ami a válság miatt meggyengült forint miatt jóval többe is fog kerülni, mint került volna tavaly ilyenkor.
Viszont a párom nagyon rácuppant a krétai hegyekre, amikor megemlítettem neki, hogy azok is vannak ,így ma egész este a netet böngésztük, és kisütöttük, hogy Santorinin és Knosszoszon kívül lesz a Samaria-szurdok is, összekötve egy 2000 méteres csúccsal, eltöltünk pár napot a déli parton Agia Romueliben, és csak utána irány Gavdos. Jó sok pénzbe fog kerülni, de ha leszek olyan szerencsés, és bebabázom, egy darabig úgyse lesz se időnk, se pénzünk, se alkalmunk két hetet kettesben tölteni Görögországban.
Nagyon jó tervek, szerintem szuper út lesz! Aminek én külön örülök, hogy olyan helyekre mentek, ami engem is igen-igen érdekel, pl. örömmel olvasom a Samariát, amit, ha legközelebb megyek, biztos nem fogok kihagyni, és én is úgy tervezem, hogy utána ottmaradnék a déli parton, bár én nem Agia Roumelire, hanem Loutróra gondoltam. De talán, ha lesz pár napotok ott délen, akkor ellátogattok Loutróba is? Tudod, ez az a kis falu, amit vagy csak gyalog, vagy komppal lehet megközelíteni, és nincsenek ott autók. (Ezért is olyan szimpatikus nekem. ) Agia Roumeli és Chora Sfakion közötti falu ez egyébként, a kompoknak itt is van megállója.
Mindenesetre bárhová mentek arrafelé, nagyon kíváncsi leszek a képekre és az élményekre! És ha véletlenül találtok valami jó kis szállást is, akkor megtennéd, hogy felírod az elérhetőségét, akár Agia Roumeliben, akár valamelyik másik faluban ott délen? (Csak mert azt tapasztaltam, hogy a legjobb szállások arrafelé nem igazán találhatóak meg az interneten.) (Természetesen csak ha épp úgy adódik, vagy nektek is kell az infó, egyébként annyira nem fontos, hogy ezzel külön akár egy percet is töltsetek.)
Sajnos a krétai buszjáratokban nem vagyok otthon, egyedül a Samariához vivő buszoknak néztem még tavaly alaposabban utána, mert azt is egyénileg szerettük volna megoldani (de aztán sajna időhiány miatt kimaradt a programból). Viszont én talán úgy csinálnám a helyedben, hogy majd ott kint megnézném a helyi utazási irodák kínálatát és a buszmenetrendeket is, és ezeknek az infóknak az alapján dönteném el, hogy milyen Heraklionból elérhető egynapos programokat csináljunk.
Arra gondolok, hogy szerintem Heraklionból ill. bármelyik üdülőfaluból indítanak egynapos programokat pl. Spinalongára, ill. egyéb helyekre, amit érdemes megnézni, viszont lehet, hogy busszal eljutni oda sok időveszteség, mert pl. várni kell a buszra, aztán a hajóra, meg este sietni kell vissza, nehogy lemaradj az utolsó buszról stb. Szóval ha ilyen nem túl barátságos a buszmenetrend (ezt nem tudom, de ott helyben kiderül, meg a neten is vannak fent menetrendek), akkor talán érdemesebb befizetni egy ilyen egynapos kirándulásra, mert akkor háztól házig elvisznek és este meg hazahoznak, és nem kell aggódni az utolsó busz meg ilyenek miatt.
Amúgy meg ami még közel van Heraklionhoz, az pl. Fodele, El Greco szülőhelye. Én ugyan nem voltam itt, de úgy olvastam, hogy nagyon helyes kis falu, van itt egy kis El Greco-múzeum, szóval úgy gondolom, hogy egy kellemes program lehet. És nagyon halványan az is rémlik, mintha valaki azt írta volna, hogy jó a strandja. (De ez csak nagyon halvány emlék, és még az is lehet, hogy összekeverem valami mással. )
Végül még annyit írnék Joxhoz csatlakozva, hogy szerintem semmiképpen ne Heraklionban szálljatok meg. A Heraklionból induló buszok meg kell, hogy álljanak a környező üdülőfalvakban is, hiszen rengetegen nyaralnak ott végig az északi parton! Heraklion pedig egy nem olyan nagyon szép nagyváros, ami nem kimondottan egy romantikus nyaralás színhelye... Nem hinném, hogy a város közepén jó lenne lakni, én biztos, hogy inkább valamilyen tengerparti üdülőfalut választanék, ahol bármikor le tudok menni egyet fürdeni.