#1434132010-07-10 00:17:37 Válasz a #143361. hsz-ra
Szia Réka!
Mi a parton tároltuk a csónakot motorral együtt. A motor rögzitő (szoritó) csavarozásnál lakatoltuk és nem bántotta senki. Más is tárolja így. Egyszer összeraktuk a csónakot kora reggel a parton, akkor nincs tömeg és gyakorlatilag végig ott tároltuk mindig kihúzva a partra. Szerintem képtelenség naponta szétszedni és cipelni. Nekünk egy 3.80 yam csónak van amely mindenestűl kb. 100kg-t tesz ki, ezt a partra is elég volt kihúzni (normál esetben 2-3 méterre a viztől volt a vége, viharos időben 6-8 méterre érdemes kihúzni a partra) , nem igazán ajánlom a parkolót, szerintem a parton sokkal nagyobb biztonságban van. A benzintankot, a biztonsági inditót , benzinvezetéket és egyéb apróságot vittük fel , illetve tároltuk a kocsiba mindennnap. A vízre való kihelyezéshez vinnetek kellene bólyát és egy jókora betontömböt, mert külön bólya erre nincs a vizen, ha ez megoldható a vizen is tárolható. A sziget vége úgy kb ilyen motorral 3/4 óra alatt elérhető, a szemben lévő teknős sziget 12 km re van, Neos Marmaros 18 km , szerintem ez egy jó félóra alatt kényelmesen elérhető. Érdemes figyelni a kibólyázásokra, ahol ilyen van ott óvatosan kell közlekedni (Hanioti, Paulori strand) és a sárga bólya jelző zászlóval tényleg búvárt jelez vigyázzatok rájuk, van belőlük egynéhány. Általában kora reggel úgy 9-ig és délután 5-6 tól a tenger teljesen nyugodt tükörsima még a két szigetrész közötti nyilt vizen is. Hanioti kb 10 perc alatt érhető el. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok rá.
sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül, hol lehet megnézni azt, hogy a török stb vendégmunkások mikor indulnak nagy tömegben haza? Mert akkor úgy kell terveznem az útirányt, hogy melyik határátkelőnek menjünk. Egy smerősöm véletlenül rábukkant egy ilyen oldalra, csak sajnos nem jegyezte meg a címét.
Az összes vendégmunkásokkal kapcsolatos oldalt megnéztem. Egyik azt irja mikor indulunk akkor lesz nagy roham, a másik azt mikor hazajövünk akkor lesz. Szóval döntöttem, nem kockáztatunk. Kifele Tompa lesz az irány, befele meg Tiszasziget. Röszkét nagy ivben kerüljük. Remélem más nem így okoskodik
Isti
Nyugi nem sokat fogok hűsölni mert az apartmanba csak aludni járok.
Köszi a jókivánságokat.
Riella
Nektek is eredményes élményekben gazdag nyaralást kivánok.