Igen, megyünk! Azóta folyamatosan ugrálok örömömben!
Athénról még semmit sem tudok, úgyhogy egyelőre még azt is homály fedi előttem, hogy hány napra lesz ott szükségünk, de majd idővel körvonalazódik az is. És mivel 10 napra megyünk, amiből 8 tisztán utazás nélkül a miénk lesz, biztos, hogy nem csak Athén lesz! Arra gondoltam, hogy mi is megnéznénk egy közeli szigetet úgy, ahogy Ti Rafinából Androst!
Csak olyan nehéz egyet kiválasztani a sok közül! Még az is lehet, hogy mivel sikerült megoldani, hogy júniusban menjünk, nem tervezek előre, hanem elmegyünk Pireusba és felszállunk az első kompra, ami egy szimpatikus, közeli szigetre megy.
Ja értem... hát igen... idén nekünk is jócskán ürül a kassza ezekkel az utakkal, úgyhogy az athénit amolyan spórolósabbra tervezem... Szerencsére ott nem kell autót bérelni, úgyhogy ez máris egy könnyebbség. Mindenhová tömegközlekedünk majd, ha valamelyik szigetre elmegyünk, akkor valószínűleg ott is inkább.
Hétfőn rákeresek megint az Athéni szállásra, és mindent leírok pontosan.
Csak kérlek tegyetek meg annyit, hogy megírjátok pontosan melyik időpontban mentek, és akkor személyreszabott "ajánlatot" tudok küldeni!
Nagyon szívesen segítek szállásügyben is (ha tudok) és
Sandra, ha repülőjegyek között kell keresgélni azt is szívesen megnézem neked csak írd meg mikorra, és sok társaság ajánélatát beírom ide.
Köszönöm, habár én is nézegetem folyamatosan, kisebb nagyobb sikerrel.
Most egyébként arra gondoltam, hogy valami fapadossal valamelyik olasz város, és onnan Kréta. Korábban volt róla szó hogy így éri meg a legjobban. Már tényleg nem tudom, de erre a verzióra még nem találtam semmi biztatót.
Az időpont május eleje (én 9-16 néztem) de nyitottak vagyunk jobb ár függvényében. (április vége, juni eleje belefér)
De csak akkor keresgélj nekem, ha már nagyon unatkozol
Krétára elég mehezen lehet eljutni, alig megy oda csak pár légitársaság.
Amit néztem:
WIZZ: Bp-Milánó május 27. 3890 Ft
AEGEAN: Milánó-Chania május 27. 130euro mindennel együtt
Időben tökéletesen csatlakoznak a gépek, bőven van idő az érkezés és indulás között.
Vissza pedig Wizz június 13- Kréta-BP: 7790 Ft.
Talán ez tűnik így a legolcsóbb megoldásnak. (Csak akkor két hetet kéne kint maradni.) Lehet hogy az Aegean máj. 27 után is indít ilyen áron (illetékkel együtt) járatot.
nem akarok beledumálni, de azt azért nézzétek meg a foglalás előtt, hogy Milánó néven melyik reptérre/-ről érkeznek/indulnak azok a gépek, mert a különböző "milánói" repterek között 90 km távolság is lehet! (Pl. Bergamo, Malpensa...)
Különböző repülőtérről indul a két gép, de Milánóba valami 7.30körül érkezik meg a gép, és a másik repteréről pedig valami 11 után indul.
Szóval van bőven idő átértni a másikra úgy hogy a köv.gép indulása előtt 2 órával ottlegyen. Ezt is figyeltem, ezért írtam, hogy időben passzolnak a gépek
Vannak a shuttle buszok, ezek egész jó áron visznek át.
Szia. Athenban tenyleg nem kell auto, a repterrol konnyen bejutsz a belvarosba (X95-os busz ami a Syntagma terre megy) es innen mar minden konnyen megkozelitheto gyalogosan is.