Mi mindenhol motort béreltünk. Lefkadat is motorral jártuk körbe, de akkor Lefkada Nidri nevű városkájában nyaraltunk. Nidriből indult a Nidri Star nevű hajó amivel körbe jártuk a már fentebb említett szigeteket.
Korfut és Rodost is körbe motoroztuk.
Utána Sartin nyaraltunk, ott töröltünk egy nagyot motorral és utána jött Parga, ahol jó sok gondolkodás után, de béreltünk motort, most hál Istennek nem volt balesetünk
A motor napi 15E, Andreastól béreltük,egyébként Krisztina őket fogja ajánlani, velük vannak valamiféle szerződésben. Az autó nem tudom mennyi lehet náluk, de lehet velük alkudni, hosszas kuncsorgás után Van egy olyan halvány emlékem, hogy 40E naponta?
Sziasztok,
ma értünk haza Pargaról. nem tudom az elmult napokra milyen időt írtak, de rettenetes nagy meleg volt, tengerpart nélkül kibírhatatlan. a víz szuper meleg, 27 fokos. imádnivaló! paxos-antipaxost ne hagyjátok ki, gyönyörűűűű!!! és mint már előttem írta más is, a legkisebb hajóval kell menni, mert az mindenhová befér, ahová a nagyok nem!( nem kell hozzá fak. program.) minden este a kikötőben meg lehet venni a jegyet másnapra, de szerintem még indulás reggelén is. ha 4-en vagytok, már 15 euroért lehet jegyet venni (alkudozni kell!!). nem érdemes több pénzt költeni rá, mert 20-25 euróért a nagyobb hajón, kevesebbet fogtok látni.
Szia Breki! (vagy Brei )
Nem tudom, hogy aktuális e még a maszk vásárlás, de ennyiért már igen jó maszkokat lehet venni. A Speedo nem kimondottan búvármárka, inkább úszó cuccokat gyárt. Szal nem tudom, de ha temperált üveg van benne, akkor akár jó is lehet. Nem tudom megpróbáltad-e? A pipa az jónak tűnik, az hogy szelepes meg ilyesmi, ha nem merülsz, csak nézelődsz a felszínről nem igazán számít. A levegő jöjjön rajta, az elég . Ami fontos egy pipánál a csutora rész, de a képen az is kényelmesnek látszik. Ez úgy is használat közben fog kiderülni.
Az idő miatt ne agódjatok ott biztosan meleg lesz. A tenger biztosan nem fog lehülni. Tehát, ha fáztok irány a víz .
Üdv: Egokobra
Lefkadán Porto Katsiki a világ negyedik legszebb tengere kitüntetést apta, oda érdemes elmennetek, de oda már csak autóval tudtok eljutni, mvel a hajóknak betiltották, hogy kikössenek.2 éve még lehetett...
Idén júliusban mondta az idegenvezető, hogy Egremi-ben állhat csak meg a hajó, mert Porto-n betiltották ezt a bulit. Én is tőle tudom.
Egyébként Egremi is ugyan olyan hihetetlen kékségű.
Közben megvettem a Speedo-t természetesen kipróbáltam mindkettőt aztán a nekem jobban tetsző idei modellt vettem pipa nélkül.
Rá van írva valami olyasmi, hogy tempered glass
Azt hittem azis 6500 de 6900-ért akarta adni csak rábeszéltem hogy tegnap egy árban mondták úgy számoltam, szerencsére belement ígyis drágállom kicsit
A pipát viszont olcsóbban vettem ugye kettőt
pegasomarine.de van ráírva
Ez alapján ezt találtam egy oldalon
kb ilyesmi pipáról van szó mint itt a jobb oldalon és a békatalp is hasonló
csak nagyobb talán.
Én még mindig úgy jártam, hogy az előrejelzés a legritkább esetben valósult meg, sőt a neten lévő aznapi hőmérsékleti értékek sem jöttek össze. Általában sokkal jobb idő volt a valóságban, mint jelezték.
Ne féljetek. Mi 2006-ban októberben voltunk Pargán és két átfutó záporon, meg egy viharon kívül végig 30 fok feletti meleg volt, de voltak nagyon meleg, 38 fokos napok is és ennek megfelelően 25-26 fokos volt a víz is.
Köszi Josza , a te prividet még megkaptam, sajnálom, hogy pesti találkozás most elmaradt, de majd remélem bepótoljuk.
Most előszőr viszem Görögbe az új tükörreflexes gépemet a kisebb kompakt helyett kicsit félek, hogy cipelem majd le föl külön táskában a hegyeken átz, meg a vizbeugrálós túrákon, de elvégre pont azért vettem, hogy ilyen helyeket profibban fényképezhessek, persze csak magamhoz képest.
Kameravásárláson is gondolkoztam, de úgy döntöttem elég lesz a fényképezőgép.
Gumimatracot és napernyőt is lehet kapni 5-6 E-ért az üzletekben.
A legtöbben vettek, mert júliusban nem lehetett bírni napernyő nélkül.
Most nem tudom szükség lesz-e rá?
A bérlés júliusban 7E volt naponta(napernyő+napágy)
Az a "gumibelsős" cucc szerintem bulis lenne nektek
A Porto Katziki-val kapcsolatba már nem írok semmit, én úgy tudom, ahogy leírtam feljebb, szerintem Krisztina mindent el fog mondani.
Kiváncsi vagyok most is olyan hangosak lesznek-e a kabócák, mint júliusban?Reggel 8-kor rákezdtek és este 8-ig milliónyian G-dúrban húzták.
Eleinte zavaró volt, de pár nap múlva már csak akkor vettük észre ha direkt arra figyeltünk.Lefényképeztünk egyet, hát nem valami szép....