#1091812009-07-13 19:28:23 Válasz a #109139. hsz-ra
Köszi az infókat,
Feripapa, ez a Nis-i OMV kút az autópálya mentén van? Mert megnéztem az OMV honlapján, és csak bent a városban ír kutat. Végülis mindegy, a presevo-i MOL kúton is ráérek tankolni...
Porraloltó: saját megnyugtatásra nem vinnék, ez nem olyan kigyulladós-fajta , de asszem májusi hozzászólásban olvastam hogy kérték. Nem szeretnék támadási felületet hagyni a maci rendőröknek, itthon is mindig ügyelek erre. Inkább elmetaxázom majd azt a 20 eurót amivel levehetnének :
A barátodnak a "zöldkártya" (nemzetközi gfb) hiány volt 70 euro? Na igen... egy százast alkudva végülis egész baráti ár a kikiáltásihoz képest. Intő példa mindenkire nézve.
#1091852009-07-13 19:52:53 Válasz a #109181. hsz-ra
Szia!
Nis előtt van kicsivel természetesen a pályán, ez az elsők között volt a kutak között, négy éve még csak odafele irányban volt itt kút úgy emlékeztem mindkét irányban van, de eszerint csak odafele...
18220 Aleksinac
Motorway E-75, Belgrade - Nis, right side, near town of
Aleksinac
SRB +381(18)802984 X
Mon-Sun 00:00-
24:00
#1091862009-07-13 20:05:43 Válasz a #109185. hsz-ra
Van arra már EKO kút is klen a pályánál; az ottani Olímpos Plzában már lehet frappét inni, Nirvána jégkrémet venni. Különben én is Makedóniában tankoltam a Makpetrolnál kártyára és teljesen korrekt volt a dolog, ahol én jártam ott a shop részlegben is bőséges volt a választék.
#1091932009-07-13 20:15:33 Válasz a #109189. hsz-ra
Aha, Aleksinacnál, jobb oldalon. Annyira Nis-re fókuszáltam Odafele meg fogom nézni hogy visszafele van-e, úgyis éjjel megyünk, rá fogok érni Köszi az infót, végülis a presevo-i MOL kút is megteszi jövetben, ott már nincs autópálya, valahol majdcsak megfordulok...
Forgolódni nem kell, a bőség zavara lesz kutakból meglátod igazából erre szerintem már nem kell különösebben készülni néhány éve még bezzeg ajánlatos volt erre is odafigyelni...
Helló Mindenkinek!
A nemzetközi jogsit csak Szerbiában kérhetik el ha jól tudom !? avagy....tapasztalatok ezzel kapcsolatban (tőlem eddig soha nem kérték) ?
Sziasztok, azt hiszem valahol lemaradtam.
Nem kötelező a nemzetközi jogsi ugye? Vagy mégis? Tényleg igaz, ha megállít a görög rendőr és nincs nemzetközi büntethet?
Sziasztok, azt hiszem valahol lemaradtam.
Nem kötelező a nemzetközi jogsi ugye? Vagy mégis? Tényleg igaz, ha megállít a görög rendőr és nincs nemzetközi büntethet?
Semmi esetre sem! Nem kell sem a Szerbeknél sem a Macedónoknál sem pedig a Görögöknél a nemzetközi jogsi hivatalosan!!!!!!!! Ne keltsünk újabb riadalmat! Sima magyar úniós plasztik jogsi elég. De szerintem ha van akinek még a régi van az is jó.
Idézet:
A magyar vezetői engedély érvényessége
A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki).
Ezek az országok a következők:
Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.
Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek.
Legutóbb macska szerkesztette (2009-07-13 20:55:17), összesen 1 alkalommal
Kedves Macska,
Nem szándékoztam riadalmat kelteni csak érdeklődöm és úgy tudom ez a hely azért van ha valami kérdés van feltegyem és ha valaki tud válaszol rá.
Ezen a nemzetközi jogsin már tényleg ne múljon senkinek a nyugalma... 2 hét alatt megjön, aki ezen belül utazik, az meg vállalja be...
Jól olvasol Kissas, de Jugoszlávia utódállamaként kell érteni, korábbi hozzászólásban olvastam. De nem azért fogják kérni mert KELL hanem hogy ESETLEG MEGFEJJENEK ha nincs