Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4276
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189008 Üzenet linkje2012-06-26 12:28:42  Válasz a #189006. hsz-ra

Ja és persze én is teljes gyógyulást kívánok mihamarabb - sajnos a motornak 2 kereke van, mint tudjuk! A Te károdon most sok honfitársunk okul, annyit biztos elértél, hogy aki bérel is mocit, valszeg nagyon óvatosan vezet majd.
Mindenki vigyázzon magára és az utasára, én is csak ezt tudom szajkózni!

# 4277
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189025 Üzenet linkje2012-06-26 13:47:50  Re:

kónyu írta:
A Te károdon most sok honfitársunk okul, annyit biztos elértél, hogy aki bérel is mocit, valszeg nagyon óvatosan vezet majd.

Kónyu! Az a baj, hogy nem mindenki olvassa a fórumot. icon_sad.gif
De tényleg mindenki vigyázzon magára!

# 4278
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189032 Üzenet linkje2012-06-26 14:00:30  Válasz a #188981. hsz-ra Előzmény #188981

Mivel mentek ki? Busszal? Mi kocsival megyünk hárman, úgyhogy ígérem, ha stoppolni látlak Titeket majd, felveszünk! icon_smile.gif
De Lefkadán csak Júli 6-tól leszünk, mert előtte a Meteorák környékén leszünk pár napot.

Mennyire gyakoriak az ilyen motoros balesetek a szigeten?
Mert azért nyaralóhelyeken elég megszokott a motorozás (főként inkább robogó ugye..) és ha ennyire veszélyes lenne, csak nem lenne lépten-nyomon motor bérlés lehetősége a turisták előtt.
Főleg, hogy volt már itt arról szó, hogy a kölcsönzőben is autó helyett a motort javasolták honfitársunknak, tudván, hogy milyen úticéljai vannak.

# 4279
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189038 Üzenet linkje2012-06-26 14:15:59 

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a biztatást!

JanikaG!
Persze nem tudott semmit, mert meg sem kérdezte utána, hogy mi van.
Vasárnapig bent feküdtem a lefkadai kórházban, mire a magyar mentők értem jöttek!
Kónyu!
Igen a párom vezetett, én csak utas voltam.

és mindenkinek: lefkadán a nyugati parti strandok megközelítését én csak autóval ajánlanám.Meredek, sziklás, kőfelverődéses, feltört utak sok helyütt a strandok felé.
Párom rutinos motoros , de ezek nem az itthoni utak.Lassú tempó, kavicsos, murvás kanyar és bukás....
Remélem, hogy legalább ha más nem de intő példa lehetek, hogy tényleg nyaralás alatt se hagyjátok otthon az óvatosságotokat!
Mindenkinek aki még előtte van: a legszebb nyarat kívánom, élményekben gazdagat.
Én majd olvasgatlak benneteket icon_lol.gif

# 4280
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189040 Üzenet linkje2012-06-26 14:27:26  Válasz a #189038. hsz-ra Előzmény #189038

Kedves Márta!
Én is gyógyulást kívánok, örülök, hogy nem nyavalyogsz, hanem bátran viseled a bukás következményeit, és remélem, hogy nem csak olvasgatsz bennünket, de valamikor majd be is pótolod a nyaralást!
Medi

# 4281
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189042 Üzenet linkje2012-06-26 14:32:30  Válasz a #189038. hsz-ra Előzmény #189038

Idézet:
és mindenkinek: lefkadán a nyugati parti strandok megközelítését én csak autóval ajánlanám.Meredek, sziklás, kőfelverődéses, feltört utak sok helyütt a strandok felé.

ezt a balesetetektől elvonatkoztatva is így gondolnád? Ha simán ment volna minden, akkor is ezt tanácsolnád vajon?

Normális vezetés mellet autónak lehet baja valamelyik strand megközelítésekor? van olyan út, ahova autóval sem szívesen megy le az ember? - valaki írta, hogy volt olyan, ahova autóval félt volna lemenni...

# 4282
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189043 Üzenet linkje2012-06-26 14:36:46 

Medi!
A kórházban Panni néni 83 évesen combnyak töréssel feküdt mellettem, akit megműtöttek tegnap ma azt mondták neki sokat kell ülni...reggel kiült az ágy szélére este 9-kor behorgászta magát az ágyba és addig csak nevetgéltünk, mint 2 tinédzser. Azt mondta:Angyalkám én haza akarok menni és csak arra kérem a Jó Istent, hogy a jókedvemet ne veszítsem el.
Na én ezek után szerinted hova nyavajogjak? Élek.Hálás vagyok érte, hogy élek, hálás vagyok, hogy a páromnak semmi baja, hálás, hogy azt mondták ha sokára is de meggyógyulok és hálás vagyok mert annyi szeretetet kapok mindenkitől, hogy tuti már most összeforrtak a csontjaim icon_lol.gif
és igen...
majd megyek nyaralni csak kicsit később icon_biggrin.gif

# 4283
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189045 Üzenet linkje2012-06-26 14:42:31  Válasz a #189043. hsz-ra Előzmény #189043

Ilyenkor értékeli át az ember a helyzetét, vagy akár az egész életét!
Erőt, kitartást Neked!

# 4284
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189064 Üzenet linkje2012-06-26 16:16:49  Válasz a #189042. hsz-ra Előzmény #189042

én nem motoroztam, autóztam, és e balesettől függetlenül is már ezt írtam a beszámolómban, h nem egyszerűek az utak. Gialos volt a legrosszabb nekem, de egremni utolsó pár száz métere, ahol nem volt aszfalt, csak murva (jó mély vízelfolyásokkal) is nehéz volt.

autónak nem lett baja de óvatosan, néhol lépésben közlekedtem fenti szakaszokon.

# 4285
Cipur
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189329 Üzenet linkje2012-06-28 09:55:38  Válasz a #188869. hsz-ra Előzmény #188869

Kedves Suvimarta!

Természetesen én is jobbulást és minél gyorsabb felépülést kívánok!
Én nem vagyok motoros, nem is tervezek motort bérelni, de gondolom, ha írtad hogy 300 kilós a motor amivel estetek az nem éppen egy kis testű robogó, azok kb. 100-120 kilósak lehetnek. Milyen motort béreltetek?
Csak mert mindenki megijedt itt hogy a bérelt motor életveszélyes. Nagy átlagban mi is robogókat szoktunk látni a szigeteken a turistáknál. Persze gondolom azzal is lehet rosszul esni sajnos, de még ha kisebb is a baj beárnyékolja a nyaralást, pihenést, hát még ha nagyobb sajnos:S
Kitartást!

# 4286
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189375 Üzenet linkje2012-06-28 14:03:22 

Cipur!
Köszönöm jókívánságodat.
Mi nem béreltünk motort, hanem mi a saját 1500 Intruderünkkel mentünk ki görögországba.De!
Elsétálva a motorkölcsönzők mellett látva a motorokat, hát mit mondjak?....
Nem akarok én senkit riogatni, csak óvatosságra inteni mindenkit, hogy a nyaralás , nyaralás, pihenés, móka , kacagás legyen!!!!!!!!!!! icon_smile.gif

# 4287
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189407 Üzenet linkje2012-06-28 19:07:24  Válasz a #189375. hsz-ra Előzmény #189375

Jól mondod, van olyan kölcsönző, aminek fel nem ülnék a motorjára, de nem csak ilyen van, vannak megbízható, jó helyek is.
Szerintem térjünk vissza a topic témájához icon_smile.gif
Gondolkodtam, mit írjak helyzetjelentésnek, túl sok változás nem történt: Lefkada még mindig a földi Paradicsom, hét ágra süt a nap, nagyon-nagyon meleg van, annyira meleg a víz, hogy nagyon fázósként, még én is egy lendülettel bent vagyok. Nagyon jó időszak ez, már tombol a nyár, de egyáltalán nincsenek sokan, csak épp annyian vannak a NY-i part strandjain, hogy nyári hangulat legyen.
Már sajnos kellett idén is magyar bírságot elintéznünk: Nidri főutcájára továbbra sem lehet behajtani este 6-tól hajnal 2-ig, erre figyeljetek és használjátok a kijelölt, ingyenes parkolókat.
Az árakon nem látok változást, sőt még inkább igyekeznek kedvezni a turistáknak.
A nagy hajók a tavalyi együttműködést ismét felbontották, így újra harc van a kikötőben: ennek senki nem örül, naponta változnak az árak és a kirándulások állomásai, úgyhogy érdemes mindet végigkérdezni, hümmögni és így a legjobb áron jegyhez jutni.
Ennyi jutott most eszembe icon_smile.gif

# 4288
Afrodité89
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189409 Üzenet linkje2012-06-28 19:12:31 

Sziasztok!

Volt már valaki a filio vagy sun rise apartmanban? Elsősorban az érdekelne, hogy ezen apartmanoknál mennyi a szúnyog....? Mindig készülök szúnyogriasztókkal, de volt már részem olyan szúnyoginvázióban sartin és korfun, hogy csak na.... sartin pl a mi apartmanunknál hemzsegtek ( és nagyon ellenálltak a riasztóknak) , két házzal odébb nem volt.

# 4289
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189410 Üzenet linkje2012-06-28 19:51:05  Válasz a #189407. hsz-ra Előzmény #189407

Melyik motorkölcsönzőt ajánlod és melyiket kerüljük el nagy ívben?
# 4290
Miti82
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189411 Üzenet linkje2012-06-28 19:53:10  Válasz a #189409. hsz-ra Előzmény #189409

Szia! A szúnyogok mennyisége Lefkadán (is) időszaktól és időjárástól függ. A szokatlanul esős május miatt sok szúnyog volt június elején, most pár napja nem nagyon találkozom velük. Ha már volt rossz tapasztalatod és félsz, hogy megismétlődik, valószínűleg az a legegyszerűbb, ha hozol elektromos szúnyogriasztót (ami úgy tudom, elvileg itt minden apartmanban van).
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 285 286 287 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu