#2158072014-05-04 12:02:31 Válasz a #215794. hsz-ra
Rollo, köszi a választ.
Ne nézzetek hülyének, de most hullámvölgybe érkeztem.
Olyan sok a sekély part és a zsúfoltság, hogy nem tudom jól döntöttem e?
Kefalónián és Lefkadán is voltak olyan kis eldugott partrészek, ahol egyszerűen megálltunk és kellemesen elfértünk és csodás volt.
#2158152014-05-04 14:58:17 Válasz a #215807. hsz-ra
Ne viccelj Majszi
Thassoson annyi jó strand van, hogy simán találni olyat, ami nincs zsúfolásig.
Inkább csak a híres strandokra jellemző a tömeg, Golden beach, Marble beach, Paradise beach, mi egyik másik standot sem találtuk kimondottan zsufinak, pedig nagyon főszezonban voltunk.
A névtelen kis öböl (tudom, h századszor emlegetem) a legjobb, ha kerülni akarod a tömeget, de van még 100 másik strand is.
Megnyugtatásodra , pár tömeg mentes kép augusztus elejéről!
Az előbb említett Makryammos gyönyörű és eloszlik a nem túl sok ember a nagy strandon:
Glyfadan többnyire négyen voltunk:
Papalimanin bőven volt hely:
Ilyen stand csak a hajósoknak adatik meg:
Alyikin csak reggel vannak ennyien , mi voltunk az elsők, felébresztettük őket és kértük a kávénkat:
A márványstand is csak reggel ilyen üres, szerintem ide nem is szabad később jönni, 11-kor már heringtábor:
Olyan sok a sekély part és a zsúfoltság, hogy nem tudom jól döntöttem e?
Kefalónián és Lefkadán is voltak olyan kis eldugott partrészek, ahol egyszerűen megálltunk és kellemesen elfértünk és csodás volt.
Rengeteg ilyen part/öböl van szigeten, emiatt ne aggódj.
Július első két hetében milyen időjárásra és vízhőfokra számíthatok Thassoson?Tudom ,hogy bármi lehet,de ha nagy cunami nem jön mire számíthatok átlagban? Köszönöm
#2158872014-05-06 10:26:29 Válasz a #215874. hsz-ra
Fitti!
Biztosan jó meleg lesz az idő is és a víz is júliusban! Sok a lassan mélyülő part, az időjárás meg általában csupa napsütés! Nekünk 10 napból talán másfél volt borus és egy kicsit esett, a többi 30 fok körüli, verőfényes !
üdv,
Jutka
Július első két hetében milyen időjárásra és vízhőfokra számíthatok Thassoson?Tudom ,hogy bármi lehet,de ha nagy cunami nem jön mire számíthatok átlagban? Köszönöm
Idézet a 2011-es beszámolómból:
"Már negyedszerre mentünk a szigetre. Idén sem csalódtunk, és eddig szinte mindig más arcát mutatta."
Kezdhetem ugyanígy idén is, azzal a különbséggel, hogy már 5. alkalommal indultunk nyaralni THASSOS-ra! A második mondat viszont 100%-ban igaz. Idén volt a legzöldebb a sziget, ilyen zöldnek még egyik évben sem láttuk. Idén volt a leghűvösebb is, no nem megijedni! A megszokott 30-35 oC helyett az első héten "csak" 25 körül mozgott a hőmérő higanyszála. Idén láttunk először jégesőt és szivárványt is a szigeten. Pedig minden évben ugyanúgy, június utolsó hétvégéjén indultunk....
Köszönöm a gyors válaszokat. Shitonia és Thassos közül kell dönteni.Kempingezni szoktunk, a Golden beach kemping azt mondják arra megtellik,marad még a Pefkari kemping ami még közel van mindenhez és elfogadható aztán kifújt! A szigetre meg ha már bekompoltam hülyeség kijönni.Szóval ezen megy a hezitálás
Minden esetre addig is gyűjtöm az infót, egyszer csak dönteni kell
Fitti, ha Thassosra mégy, nem akarsz majd "kijönni" onnan, csak, ha már muszáj! Mi kétszer nyaraltunk Sithonián (Sarti - de sokat kirándultunk) és most másodszor megyünk Thassosra. Mindkettő nagyon szép, de sok-sok-sok minden miatt Thassos a nyerő - nálunk. A kempingezési körülményeket nem ismerem...De a sziget gyönyörű és olyan változatos a természet, hogy megunhatatlan! Mindenesetre jó töprengést!