#1529392010-10-09 15:00:34 Válasz a #152933. hsz-ra
Ginaaa ez egy jó gondolat, csak az a gond hogy 5-10 évvel ezelőtt - még működött a kisbolt, taverna a szomszédban, - lehetett használni a kerti-grillt, - volt kilátás a tengerre stb.
Nem fognak változtatni a katalógusokon mert így sokkal jobban hangzik.
( Tisztelet a kivételnek)
Sziasztok
Mi a Grand Tours szervezésében voltunk Toloban minden rendben volt. Ami miatt most írok az hogy hazafelé két átszállással oldották meg (Szeged,Bp), úgy gondolom hogy ezt a pakolást egy átszállással- pl Szeged- meglehetne oldani.Könnyebb lenne mindenkinek. Nem elég hogy vége a nyaralásnak még a pakolási herce-húrca is.Az indulással egyébként nem volt gond, Tatabányáról szegedi átszállással oldották meg profi módon várakozás nélkül.
#1531702010-10-19 10:25:48 Válasz a #153128. hsz-ra
Nem látok ugyan bele a GT foglalásaiba és logisztikájába, de véleményem szerint az átszállások (illetve azok lehetőségeinek) számának csökkentése növelné pl. az összevárási időket. Az sem lenne jobb, ha kitenne a busz pl. Szegeden, és "majd jön a Grand 27-es busz, arra szállj fel".
(kicsit kibicnek érzem magam, ugyanis még sosem utaztam busszal görögbe )
Az utasokat nem érdekli a logisztikai probléma, de szerintem könnyebb egy pontra optimalizálni a szállítási kapacitást mint az ország több pontjára elaprózni. Zárójelben megjegyezném hogy lefelé működött az egyszeri átszállás és nem kellet várni.
#1531882010-10-19 23:37:43 Válasz a #153181. hsz-ra
És a fentiek miatt, amíg én buszoztam, eleve nem mentem olyan útra, ahol gyűjtőjáratos volt a történet... (alapvetően nem vagyok egy elkényelmesedett típus, de a buszút eleve hosszú, sosem akartam bele plusz bökkenőt). Persze még így is becsúszhatott volna bibi, de mázlista lévén nekem sosem kellett átszállnom.
Kis odafigyeléssel csökkenthető a rizikó.
...szerintem könnyebb egy pontra optimalizálni a szállítási kapacitást mint az ország több pontjára elaprózni...
Szerintük nem, és szerintem sem (illetve ez az "egy pontra optimalizálás" mint fogalom, kissé zavaros nekem ). A GT gyűjtői időben indulnak, és kapcsolva vannak Pesten, Szegeden, ha csúszás van, az előre nem látható ok miatt lehet. A GT javarészt ennek köszönheti népszerűségét, szemben az olyan irodákkal, akik a "gyere fel Lótuszhalmáról Pestre ahogy tudsz, mert innen indul a busz" módszerrel dolgoznak. Az átszállás+pakolás szerintem csak utas és utas közötti tolerancia kérdése, ami probléma ebből fakadhat, azt az utasok magatartása okozza (ahogy olvasom itt a fáklyákat meg a brassóit, stb...)
#1531942010-10-20 13:32:34 Válasz a #153128. hsz-ra
Sziasztok!
Az én tapasztalataim alapján a Grand Tours a buszos utak terén az egyik legjobb iroda. Még az Apollon Travelről tudok hasonlóan jókat mondani.
A többi iroda szervezetlenebb volt, több volt a várakozás. Ha gyűjtőjárat volt, sokkal több helyen állt meg, vagy a másik véglet, hogy indulás Budapestről, aztán már nincs felszállás sehol.
Természetesen a felmérés nem teljes körű, a saját tapasztalataimra hagyatkozva készült (évek óta utazom, csak Görögországba hétszer mentem busszal). Ettől eltérő véleménye bárkinek lehet, szíve joga.
D.
#1531962010-10-20 13:37:03 Válasz a #153194. hsz-ra
Ja, majd elfelejtettem, hogy a Grandos buszokat kényelmesebbnek találtam, mint más irodák buszait és számomre az sem elhanyagolható szempont, hogy a buszaik még igen újak, nincsenek lestrapálva.
D.
A buszok minőségével semmi problémánk nem volt, a korábbi utazásainkkal összehasonlítva a buszok valóban a legkényelmesebbek között vannak. Valószínű hogy az ember nem annyira toleráns cc24h utazás után.A gyűjtő járatokat elég nehéz elkerülni ha vidéki vagy, nem mindenkinek adatot meg a Bp. lakás. A család vagy a barátok riasztása megérkezéskor nem az én kenyerem.
Mi mindig busszal utazunk, és számunkra nagyon pozitív, hogy itt helyben is fel tudunk szállni a buszra még ha többszöri átpakolás is von maga után a dolog. A Grandos utakkal teljesen megvagyok elégedve, buszok és a sofőrök is nagyon jók!
Hasonlóak még az Apollonos és némiképp lemaradva az Aeolus-os utak is.
Ami a pakolásoknál megdöbbentő, hogy Magyar honfitársaink mi mindent tudnak magukkal elcipelni egy egyhetes nyaralásra! Elég toleráns vagyok, de idén a kefalóniai pakolásnál Szegeden én simán otthagytam volna a sofőrök helyében azt a 15-20 hűtőtáskát aminek az elpakolása +40 percet vett igénybe....Az amúgy is full buszon nagyon kelletek a hátsó ajtóhoz a sehova máshova már be nem férő hűtőládák. És komolyan nem értem MIÉRT kell ásványvizet és üdítőt elcipelni 1500km-re??
#1532172010-10-21 22:44:39 Válasz a #153216. hsz-ra
Kristi!
Ami a honfitársak csomagjainak tartalmát illeti (bocsi, már a buszos topicban is leírtam, de azóta sem tudok napirendre térni fölötte): egy család kb. 5-6 db embermagasságnyi méretű fáklyát hozott a nyaralásukra . Szerencsétlen sofőrök ott bajlódtak a fáklyákkal, mert állandóan ki kellett pakolni és szanaszét csúsztak, ha egy bőröndöt be akartak tenni. Felfoghatatlan volt számomra...
Az irodák helyében az ilyen extrém "csomagokra" felárat kérnék, vagy el sem vinném.