Fazika élménybeszámolóját itt találod a gyalogtúráról.
Plusz még rengeteg hasznos infót. Ági, a kinti idegenvezető, holnapra (csütörtökre) ígért friss infókat a pénteken utazóknak.....
#2164632014-05-20 15:25:17 Válasz a #216461. hsz-ra
Megnézheted az utazólistában, tudod rendezni hely szerint, dátum szerint. Vagy hátha ide ír majd valaki....aki oda nem töltötte fel az adatait.
Mi sajnos csak júliusban megyünk
Korábban jártatok már Thassoson? Én most megyek először...kicsit tartok tőle,mert meggondolatlanul olyan szállást választottam,ami 1,5 km a központtól és 800 m a strandtól...
#2164792014-05-20 20:03:08 Válasz a #216475. hsz-ra
A tenger lassan mélyülõ, ismét homokos partú, és nagyon szélessé változott (3-8m). A centrum és a jó partszakasz miatt Skála Potámiának talán itt van a legtöbb bérelhetõ napágya. De a nyugalom és a saját gyékény elhelyezése itt is lehetséges. Itt a strand hangulatát adja még a piciny, de nagyon élõ halászkikötõ közelsége, ahol reggel 8 órára befejezõdik a halászbárkák közlekedése. Kikötõi élet este 19 órától reggel 8 óráig van. Napközben csak a halászok foltozgatják a hálójukat. A parton átöltözõ kabinok és ingyenes tusolók vannak. Ezen a standon található gyermekjátszótér, strandröplabda-pálya, az esti órákban pedig lunapark várja a gyermekeket. A strandok éjszakai élete ezen a szakaszon nagyon nagy. Az ágyakat éjszakára nem õrzik, nem szedik össze, így a romantikát kedvelõk szokták éjjelente a hold tengeri hídjában gyönyörködve, annak moraját hallgatva ott elüldögélni. A háttérben a tavernák fénye és a zene hangja, elõl az öböl ezer fénye.
http://www.thasos.hu/index.php/leiras/
itt minden kérdésedre válast kapsz.
#2164812014-05-20 20:16:52 Válasz a #216475. hsz-ra
ezért mondtam a keresőt, h csak azt lássad ami téged értekel. az úgy közel sem olyan sok azért.
ráadásul ha csak pár oldalt visszaolvastál volna is kaptál volna róla véleményeket, mivel alig ért véget egy beszélgetés hol érdemes megszállni-ügyben, melyben sokan tartották erre a legjobb helynek.
ez egy. másrészt akárhol olvasol is thassos után meglátod, alig fogsz olyat találni amiben ne lenne szó skala potamiáról, annyira központi, fontos 'szereplője' a szigetnek.
végül, elhiszem, h nincs elég idő; de mégiscsak a saját nyaralásotokról van szó. pár élménybeszámolót, információs oldalt azért próbálj elolvasgatni. hidd el, megéri, mert közben kialakul benned a saját látásmódod és így saját magad igényei szerint fedezhetitek fel a szigetet, nem egy-két ember véleménye alapján.
#2164932014-05-20 22:24:37 Válasz a #216475. hsz-ra
Tényleg érdemes böngészni a témát, hiszen sokan sok időt rászántak, hogy leírják a tapasztalatokat, élménybeszámolókat képekkel. Akkor már én is rászánom az időt, hogy elolvassam, ami érdekel! Nekem hasznos volt korábban is - 2006 óta nézegetem.
Amúgy a 800 méter se sok, ha valaki szeret sétálni....csak vannak a parthoz sokkal közelebb is szállások.
#2164942014-05-20 22:38:18 Válasz a #216468. hsz-ra
Szia Edit!
Jó túrázást kívánok Nektek! Az út az Ypsariora gyönyörű, hihetetlen változatos a táj és a természet, mi is megjártuk és most is nagyon várom, hogy felmenjünk. A leírásban is benne van, de mi is tapasztaltuk, hogy érdemes minél korábban indulni. Elsőre S.Potamia centrum partszakasztól indultunk gyalog talán 6 óra körül, aztán a hegyről olyan két-harmadnál visszafordultunk, mert nagyon rekkenő hőség volt már (júliusban), féltünk a napszúrástól. Találkoztunk egy angol túristával, aki visszafelé jött s mondta, h még másfél óra felfelé....
Másodjára Potamia faluból indultunk frissen fél hétkor és talán délután fél kettőre vissza is értünk. Közben meg-megálltunk fotózni, nézni a tájat, szóval nem rohantunk.
Kellemes nyaralást és jó hegymászást!
Jutka