#1914312012-07-17 19:57:21 Válasz a #191376. hsz-ra
Szia!
Igen, azt hiszem, hogy Te vagy a másik véglet.
Tényleg bánom, hogy megkérdeztem, nem is forszírozom tovább a témát, csak zárójelben mondom, hogy túracipő, búvárszerkó, fényképezőgép állvány, motorozáshoz esőruha, GPS, töltők szoktak a menetfelszerelésünk részei lenni, mivel mi sem főzni és ásványvizet vedelni járunk Görögországba.
Ja, az almáról meg annyit, hogy van akinek kb. 3 óránként ennie kell, hogy az inzulinszintje rendben legyen.
Keszitettem par videot a nyugati partokhoz vezeto utakrol azoknak akik meg nem jartak a szigeten.Az elso 2 videoban minden benne van pontos megjelolessel az info alatt.
1. Utvonal: Ponti/Vasiliki - Ag. Nikitas leagazasokkal.
2. Utvonal: Porto Katsiki es az utvonala menten talalhato partok.
Egremni-re vezeto utrol nem keszult felvetel mivel evek ota nem jartam arra gepjarmuvel:)
Hang nincs a videok alatt!
#1914792012-07-18 10:56:50 Válasz a #191465. hsz-ra
Gialos szerintem a legmeredekebb de szelesebb es autoval szamomra jobban hasznalhato (belathato) mint a Kalamitsi partjara vezeto ut.A masodik gialosi lejaronal jobb egy kicsit az utfelulet, de az egy pici telepulesen megy keresztul raadasul kicsit hosszabb is errefele.Kulonben egy ido utan osszecsatlakozik a 2 ut.
tegnap lefoglaltuk az utat Lefkadára, aug.06-tól leszünk a Filio apartmanban.
Mivel ez nekünk egy nem tervezett második nyaralás (3hete jöttünk meg Zakynthosról)
ezért egy viszonylag szűkebb költségvetésű nyaralást tervezünk.
Nagyon örülünk, 2 ilyen sziget 1 nyáron ... szerencsések vagyunk.
Az általam talált BUSZMENETREND szerint 10-kor indul a busz Nidriből Lefkada-Agios Nikitas-Kathisma beach felé,
míg Lefkadából 10.45-kor jelöli az első indulást ebbe az irányba.
Előfordulhat, hogy kb 45 perc alatt ér fel a busz Nidriből Lefkada városba?
Ha igen, gondolom dél körül érhet Kathismára ... vagy?
Micsoda szerencsés ember! Lefkada nagyon szép sziget. Egyébként Nidri Lefkastól kb 17 km-re van, úgyhogy elképzelhető a 45 perc. Onnan a Kathisma beach szintén 17 km.
Nem tudom hirtelen jártál-e már ott, de nekem Lefkadán az tetszett a legjobban. Irigyellek!
#1914962012-07-18 14:17:16 Válasz a #191494. hsz-ra
Megmondom őszintén, én tartottam Kathisma beach-től, hogy majd túl zsúfolt lesz. De szerencsére nem így volt, vagy mi helyezkedtünk jól...
Nem tudom eldönteni, hogy Egremni vagy Kathisma lett így nálam a best of! Egremni felülről valami csodálatos, én majd összecsináltam magam a gyönyörűségtől, viszont lent a part már egészen hasonló Kathisma-val. Utóbbinak hatalmas előnye, hogy nagyon könnyen megközelíthető, van bőven árnyékos, INGYENES parkoló. Mi itt töltöttünk több napot is, annyira tetszett.
Megali Petra viszont annyira nem varázsolt el, de lehet közrejátszott a megközelítés nehézsége is. Mind a levezető út, mind a sziklákon való átmászás nem volt piskóta.
Pefkoulia sem lenne rossz, de ott nagyon hirtelen mélyül a part és zsúfoltabb, mint a többi a strand.
#1914992012-07-18 14:43:10 Válasz a #191497. hsz-ra
Sziasztok,
köszi szépen a segítséget!
Lefkadán nem jártunk még, az olvasmányaim alapján
a mostani 1hét is csak kóstolónak lesz elég.
Amiken gondolkodunk:
Agios Nikitasba megy busz, onnan Milos gyalog ... 1 nap
Kathisma beachre megy busz ... 1 nap
Vassilikibe megy busz, onnan Agiofili gyalog, vagy vizitaxival,
vagy Egremni/Porto Katziki hajóval ... még1 nap, vagy 2
Meganisire komp reggel ott túrázós, este vissza ... még1 nap
Miti is említette a top-beach látogatós hajóskirándulást (Agiofili, P Katziki, Egremni) ... 1 nap, ha duplázunk, akkor 2
Lefkasra megy bőven busz, Agios Ioannis, Gyra, Kastro kör ... még 1nap.
Ez alaphangon 6 nap, pont annyi teljes napunk lesz,
elvileg, ehhez a tervhez még járműbérlés sem szükséges.
Persze érdekelne még Dessimi bay, Mikros Gialos, Sivota és Ammousa beach is, de minden tuti hogy nem fog beleférni.
Majd beszámolok a megvalósíthatóságról/hátulütőiről ha megjöttünk,
persze, ha van javaslatotok/kommentetek, azt előre is nagyon köszönöm!
Dettix, off:
a menyasszonyom is odáig van a Freddoccinoért,
tavaly Agistrin ivott előszőr, de idén kapott Zakyn a Banana beachen
(Banana Baya) illetve Alykes beachen is.
(Csakmert hogy Te oda készülsz)
off vége
Üdv,
David
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2012-07-18 14:52:49), összesen 1 alkalommal
#1915012012-07-18 14:51:26 Válasz a #191497. hsz-ra
Freddoccino: Készítsünk dupla ristrettot. Öntsük össze a cukorszirupot és a hideg tejet, adjuk hozzá a jégkockákat. Keverjük össze a fentieket egy shakerben (vagy blenderben), s tálaljuk a nagyobb freddo üvegpohárban. A tetejére további hideg tejből készítsünk tejhabot (blenderben 10-15 mp).
Ristretto: Intenzív, fekete, nagyon erős - röviden így jellemezhetnénk az eszpresszóhoz hasonlítható caffé ristretto-t. A szokásos 30–35 ml-es mennyiségnél rövidebb (20-25 ml), a nagyon erőset kedvelőknek (nem a víz mennyiségének változtatásával, hanem a darálási finomság növelésével kell elkészíteni). Az eredmény pedig egy erőteljesebb, aromásabb íz, sűrűbb állagú koncentrált eszpresszó.
Mi annak idején a hajós túrán voltunk - Kefalónia-Ithaca. Lehetett fürdőzni Egremnin, Ithacán, és a Skorpió sziget mellett is.
Azonkívül buszos szigettúrán voltunk, ami nekem jobban tetszett. Voltunk a fővárosban, onnan agios ..... valamin, a kolostorba, fürödtünk Kathismán, megnéztük felülről Egremnit és ott ettünk olyan joghurt szerű valamit, ami nagyon finom volt, megnéztük Vasilikit, voltunk Lefkada legmagasabb pontján és a vízesésnél. Azt hiszem ennyi volt. Persze hozzátartozik, hogy eddigi útjaim legjobb idegenvezetője volt velünk Paja, aki már nem tartozik az Apollonhoz, de Lefkadán szerintem mindenben segít, ha hozzáfordulsz.