Óóóó.. Nagyon rákoncentráltál a zászlóra.. Még, jó, hogy nem mentek le valamelyik szerpentinről a nagy nézelődés közepette:D
Ejha.. Nah aki ezt nem veszi észre az tényleg vak:D Ekkora zászlót könnyű meglátni..
Ez pont így jó.. Hiszen a nyaralás arról szól, hogy jól érezd magad minden percében:)
Navaggiohoz mindenképpen el szeretnék menni.. Mind fentről mint lentről látni szeretném.. Fentről fakultatív program keretén belül.. Ha nem férek oda a kilátóba akkor sincsen nagy baj.. Marad majd a bokor amit Te is írtál.. Onnan ezek szerint még szebb képeket lehet készíteni:D
Egyik ismerősőm is ajánlotta a bokros részt... Ő is azt mondta onnan lehet ám igazan gyönyörű képeket készíteni..
Kövek között papucsban nem kis teljesítmény!! Le a kalappal előtted.. Hát azért a bakancsot kihagyom.. Olyan sportos, könnyű, kényelmes cípő lesz a lábamon..
Én is végignéztem az összes helyet ahová szeretnék majd eljutni.. Megvan a fejemben amit meg szeretnék nézni.. Ilyen pl Keri, Kalamaki, Laganas (de mivel az ott van közel nem lesz nehéz látni), Alykes, Alikanas, Porto Zorro, Banana Beach, Porto Roma ezek egy helyen vannak kb, Gerakas és lehet Dafni is.. Ezek azok a helyek amiket szeretnék megnézni.. Állítólag Alykes-ben van egy hajó a tengerben.. Nah az érdekel:)
Hol van már tavaly... Jól jön az idén is annak aki hamarosan indul majd..
Én is mindent megterveztem szépen.. Persze nekem nehezebb a dolgom, mert csak a helyi busz marad.. Jogsi nincsen.. De nem baj, így is tuti lesz:)
Igen igazad van.. Ezt már többen is javasolták nekem:) Hát, majd meglátjuk mi lesz:) Könnyen ismerkedem szerencsére és általában kedvelnek is... Szóval ha netán így lenne nem hiszem lesz itt probléma:)
Én is végignéztem az összes helyet ahová szeretnék majd eljutni.. Megvan a fejemben amit meg szeretnék nézni.. Ilyen pl Keri, Kalamaki, Laganas (de mivel az ott van közel nem lesz nehéz látni), Alykes, Alikanas, Porto Zorro, Banana Beach, Porto Roma ezek egy helyen vannak kb, Gerakas és lehet Dafni is.. Ezek azok a helyek amiket szeretnék megnézni.. Állítólag Alykes-ben van egy hajó a tengerben..
Isti!
Alykes és Alikanas, a fővárostól északra van, Porto Zorro és társai pedig délre, de az oldal az stimmel.
Az óriási zászlóval kapcsolatban az jutott eszembe, hogy mi pont egy kisebbet láttunk felhúzva, nem tudom, milyen okból. Volt emiatt egy vitám is az idegenvezetővel, aztán mások képein láthattam is a különbséget , mennyivel nagyobb zászlót láttak Ők, mint mi.
Gerakast mi csak fölülről néztük meg, nekem túl zsúfolt volt a strandja.
A Dafnira jó kalandos út vezet, igaza van Adrinak. A kilátás viszont mesés, és a strandon sem volt tömeg.
Mi nagy motorral voltunk ott, és még itt-ott füstölt körülöttünk a bozót, így picit még félelmetes is volt.
A látnivalóid listájából kihagytad Porto Vromit, Limnionast, Porto Roxát.
Ide csak valakikkel, autóval lenne lehetőséged eljutni, ha módodban lesz, és találsz társakat az útra, akkor ne hagyd ki!
És, hát a Xigiáról még nem is beszéltünk, az sem semmi látvány, bár a vize nem túl meleg.
Hogy nem fogsz unatkozni, az viszont biztos
#1681592011-07-02 17:01:27 Válasz a #168133. hsz-ra
Isti!
Akkor szorítok neked, hogy találj útitársat, kocsival tényleg sokkal kényelmesebb, bár sokan buszoztak és azzal se volt semmi gond. Amúgy nem én vezettem, szóval volt időm bámészkodni. Csukott szemmel (időnként muszáj volt, mert tériszonyom van), nehéz is lett volna Én voltam a navigátor, és büszkén mondhatom viszonylag kevés alkalommal tévedtünk el, bár az a tábla ami csak a másik irányban jelzi, hogy milyen települést hagytál el, megviccelt minket is. De egy idő után rutinosan tudtuk, hogy lassítani kell és a tükröt bámulni Van egy ingyen kisbusz is (mi ugye Argassiban laktunk) a főutcáról indult, több helyen megállt hirdették is, na az vitt a keleti oldalon lévő Ag. Nikolaosba. Megnéztük, mikor kocsival mentünk, a strand ott nagyon pici volt, meg tele magyarral, ennek megfelelően elég szemetes volt, de utána vettük észre, ha visszagyalogoltunk volna Zakynthos város felé, akkor ott már tök szép volt a strand, szerintem az Banana beach volt mivel elég nagy Banana beach strandja, szerintem tényleg az volt. Tök jó fapadló vezetett a strandhoz (baromi forró volt a homok) és nagyon sekély a víz, kicsit olyan érzés, mint Siófokon, persze a tenger gyönyörű kék, csak lassan mélyül, nagyon sok kisgyerekes volt ott, de volt hely bőven, elfértek. Szóval nézz körül és kérdezd meg az idegenvezetőt, hogy ott, ahol te fogsz lakni is van-e ilyen lehetőség. Mert arra jó, hogy elvigyen, vissza lehet gyalogolni és máris egy tök szuper strandon vagy. Aztán mielőtt indulna vissza, szépen oda kell menni megin. Ja és az idegenvezető tutira tudja a buszmenetrendet is, vagy neki (mivel valószínű beszél görögül) könnyebb megérdeklődni az időpontokat, ha esetleg nincs kiírva semmi.
Egyébként a sportcipő tényleg jó ötlet a Navaggio kiránduláshoz felülről, biztos nekünk se tartott volna kb. 20 percig, míg a köves, bokros, földes úton odacsattogunk, ha nem papucs lett volna rajtunk. De a fene se gondolta volna Valamiért úgy képzeltem, hogy azért jobban ki van alakítva az az ösvény és főleg, hogy közelebb van
Amúgy nem én vezettem, szóval volt időm bámészkodni. Csukott szemmel (időnként muszáj volt, mert tériszonyom van), nehéz is lett volna Én voltam a navigátor, és büszkén mondhatom viszonylag kevés alkalommal tévedtünk el, bár az a tábla ami csak a másik irányban jelzi, hogy milyen települést hagytál el, megviccelt minket is. De egy idő után rutinosan tudtuk, hogy lassítani kell és a tükröt bámulni Van egy ingyen kisbusz is (mi ugye Argassiban laktunk) a főutcáról indult, több helyen megállt hirdették is, na az vitt a keleti oldalon lévő Ag. Nikolaosba. Megnéztük, mikor kocsival mentünk, a strand ott nagyon pici volt, meg tele magyarral, ennek megfelelően elég szemetes volt, de utána vettük észre, ha visszagyalogoltunk volna Zakynthos város felé, akkor ott már tök szép volt a strand, szerintem az Banana beach volt mivel elég nagy Banana beach strandja, szerintem tényleg az volt. Tök jó fapadló vezetett a strandhoz (baromi forró volt a homok) és nagyon sekély a víz, kicsit olyan érzés, mint Siófokon, persze a tenger gyönyörű kék, csak lassan mélyül, nagyon sok kisgyerekes volt ott, de volt hely bőven, elfértek.
Adri!
Nekünk nem volt ilyen könnyű dolgunk, a motoron forgolódni nem túl biztonságos. A tükörben nem láttunk semmit a táblákból, aki vezet, az meg az utat lesse, én meg nem tudtam megfordulni a hátizsáktól. Ezért nekünk nem volt elég lassítani, meg kellett mindig állnunk.
A fapallós strand, szerintem Tsivili, a Banana Beach délebbre van
#1681882011-07-02 22:20:55 Válasz a #168176. hsz-ra
Szia Melus!
Hát igen, motorral valóban nem könnyű Mi nem szoktunk motorozni, nincs is motorunk, így gondoltuk, nem Zantén kéne kipróbálni Meg a kocsi sokkal kényelmesebb is, mindig azzal mentünk nagybevásárlásra.... Bár csak két napra béreltünk, az egyéb fakultatív hajós kirándulások miatt, de így is jó volt.
Tutira Banana beach volt, ahol pallók vannak, mivel az egyik útvonal Argassiból indulva Porto Zorro, Banana, Agios Nikolaos, Porto Roma, Gerakas, Dafni útvonal volt, Tsilivi felé nem mentünk, csak buszos kirándulással. A másik nap meg Porto Roxa, Porto Limnionas, Porto Vromi meg a Navagio fentről volt az útvonal és aznap este voltunk Keriben, meg valamelyik alkalommal Laganasban, meg Agios Sostisban, de már nem tudom melyik nap
Kicsit zsúfolt volt így is, több minden már nem fért bele, leesett a kölcsönzős álla, mert valami 250-280 km-t mentünk
Sőt a második nap végére este már eljutottam addig, hogy nem volt erőm strandolni se Viszont mindent megnéztünk, ami tervbe volt véve
Ja és pont a benzin sztrájk idején voltunk, de nem is tudtunk róla, nem érzékeltünk belőle semmit, sőt nem is értettük, hogy miért állnak annyian sorba a benzinkutaknál. Teli tankkal kaptuk a kocsit, a kölcsönzős mondta, ha tudunk vhol tankolni, akkor tankoljuk tele. 8 kútnál próbálkoztunk, de sehol semmi. Mikor visszavittük kiszámolta a fogyasztást és kifizettük. Aztán mikor hazajöttünk láttuk a tv-ben, hogy mi volt Úgyhogy még ezzel is szerencsénk volt
Tudom én is ám.. De ahogyan látom kicsit zizisnek tartottál, mert nem tudom.. Ettől. még tervben van, mert az egyik északon a másik délen van.. Busz megy oda is..
Hmm.. Lehet neked húzták fel a kisebbet.. Mert tudták, hogy mész:D ÉS hogy legyen egy kis vitád..
A viccet félretéve.. Ez egy jó kérdés, miért volt akkor a kisebb zászló éppen kint.
Hmm.. Majd kíváncsi vagyok mikor én ott járok mennyien lesznek.. De mivel lassacskán a szezonban vagyunk tuti dugig lesz a strand..
Akkor Dafnin a helyem.. Amilyen szerencsém van oda meg busz sem jár.. Max a madár csak..
Porto Vromira akkor megyek majd el, ha szigetkörút lesz..
Limnionast szerintem kimarad.. Ha busz nem megy oda akkor én sem.. Porto Roxaval ugyan ez a helyzet...
Ha sikerül valakivel elmenni oda akkor meglesz.. Ha nem akkor nem.. De ze is nehéz ügy lenne.. Mert lehet Ők nem azt néznék meg pl mint én.. Szóval ez sem egyszerű ügy..
Xigiával is az a helyzet.. Autóval igen amúgy nem..
Köszi, igazan kedves vagy:) Persze autóval sokkal kényelmesebb lenne.. No de busszal sincsen semmi baj.. Csak nem tévedek el:) Főleg mert angolul pár szót tudok csak.. Német kicsit jobban megy, de azt sem beszélem... Alig csak:D De azt meg nem értik meg kint:D
Jah így könnyű.. Akinek sofőrje is van.. És szegény sofőr meg csak az utat nézhette.. Ez így nem jó ám nem gondolod?!
Hűha... Akkor gondolom amikor nagyon mély szakadék mellett mentetek el a kezed egyből a szemed elé kaptad.. Nah szép.. Még, jó, hogy nem te vezettél.. Megtaláltátok volna a legelső árkot.. Feltéve ha van jogsid..
Nem is tudtam éppen az Akropolisz ralin vettetek éppen részt akkor...
De jó egyeseknek.. Ingyen busz meg minden.. Arany életetek volt.. Hát igen a magyarok mindenhol leteszik a névjegyüket.. Itt is.. Szeretik is őket ez miatt biztos.. Ez a magyar mentalitás..
Banana Beachot dicsérik.. Egyik ismerősőm is áradozott róla, hogy milyen szép.. Meg kell lessem majd azt hiszem:D
Lassan mélyülő tenger jól jön majd igen... Mivel nem tudok úszni:) Kisgyerekem nincsen még.. Erre nem kell figyelnem:D
Meg is kérdezem majd az idegenvezetőt.. Mivel azt hallottam a menetrend hetente változik.. Jó lesz majd tudni éppen az aktuálisat..
Nekem szerencsém van.. Ismerősőm küldött képeket az ottani terepről.. És felkészített mindenre..
#1682032011-07-03 00:07:02 Válasz a #168198. hsz-ra
Szia Isti!
Örülök, hogy egy picit tudtam segíteni az infókkal!
Ne izgulj, szerintem már egy pár szavas nyelvtudással is jól elleszel
Ha meg még vmilyen útikönyvből egy pár szót görögül is megtanulsz, annak nagyon fognak örülni, szóval szerintem nem lesz semmi gond
Németet nem hallottam senkitől, szóval az nem annyira megy ott (bár nem is jellemző, hogy az angolok németül beszélnek )
Van jogsim, de lássuk be, sokkal kényelmesebb, ha nem nekem kell vezetni Egyébként meg a páromnak sokkal több vezetési tapasztalata van, így jobbnak láttam, ha nem én kommandózok ott Meg ha rajtam múlott volna egy-két helyen nem mentem volna tovább, vadi új kocsit kaptunk a kölcsönzőstől, 35 km volt benne, én sajnáltam szegény kisautót....
Ha nem tudsz úszni, akkor biztosan be fog jönni neked Banana beach Meg ha jól emlékszem, akkor Laganas is lassan mélyül, csak bazi sokan vannak..... De majd meglátod magad is, hogy melyik strand milyen
Nem is kicsit:) Több helyről érkező infónak mindig örül az ember..
Áh, nem izgulok.. Megoldottam én ezt tavaly is.. És lám akkor sem tévedtem el:D Idén sem fogok:)
Pár szót tudok már.. Kalimera pl:D Meg hasonlók Ha ezt előadom tuti segítenek is..
Igen én is úgy hallottam németül nem beszélnek.. Angolt majdnem minden görög megérti.. Ellentétben a némettel.. De nyugi ha németül kellene megkérdezni az sem menne ám
Óóóó.. Cseles.. Szereted ha visznek.. Biztosan itthon is így csinálod, mindig viteted magad:D
Hát igen a pasiknak kicsit több a tapasztalata... Nő meg tudod pl a szőke nőtől is tartanak a volánnál..
Tyűha.. Nah ezt az új autót jól megtúráztattátok a 280 km alatt.. Szegényke csoda, hogy nem lehelte ki a lelkét mikor visszavittétek..
Nem tudok.. Van egy úgymond víziszonyom is.. Csak addig megyek be ameddig leért a lábam.. Tavaly mentőmellénnyel (nem nevetni) Be mertem menni úgy a vízbe, hogy nem ért le a lábam.. Amúgy nem mertem volna.. De amikor hasra fordultam nah akkor volt baj.. Nah mondom itt nekem most reszeltek.. Szerencsémre az útitársak figyeltek rám és segítettek akkor... Nem semmi élmény volt..
Persze ha most lehet kérdezni akkor miért megyek tengerhez ha nem is tudok úszni.. Hát mert csodaszép tájakat látok majd... No meg azért bemegyek én a tengerbe is, de csak finoman:D
Tökéletes.. Még egy indok, hogy megnézzem a Banana Beachet:) Ez nem meglepő.. Hiszen a környező településekből Laganas strandjára özönlik mindenki:D
Nah meg még a tekit is le kell vadásszam a kikőtőben.. Persze egy két kép erejéig:P
#1682242011-07-03 09:58:23 Válasz a #168188. hsz-ra
Szia Adri!
Megvan, hogy mit értettem félre! Agios Nikolaos említésénél én az északi részen lévő Agios Nikolaosra gondoltam, ahonnan a komp megy Kefalóniára, a másikról nem is hallottam
Úgy értelmeztem, hogy ha onnan Zante város felé haladtatok, akkor a nagy strand, ahol pallók vezetnek a partra, az Tsivili.
Bocsánat a tévedésemért
Voltunk a Banana Beach-en is, szép, szép, de az én kedvenc strandjaim inkább azok, amik kisebbek, nincs kismillió napernyő, és a partszakasz is változatos. A vízi-attrakciókra, viszont kétségtelenül alkalmas, és hát jó széles a homokos part is.
#1682262011-07-03 10:03:52 Válasz a #168199. hsz-ra
Isti!
Igazán nincs mit, jó alaposan telitömtünk infóval, szerintem már mindent tudsz a szigetről
Így könnyebb döntened a látnivalókról, azt nézed meg amit szeretnél.
Már egy hét múlva ott leszel, láthatod a saját szemeddel
Azért remélem, beszámolsz majd nekünk, a kalandjaidról, így picit olyan, mintha mi is ott lennénk megint.
Bizony kitömtetek infóval mint a libát.. De nem baj, jól jönnek a tapasztalatok!!
Igen mindent tudok a szigetről! Már csak látni kell ezeket a dolgokat:)
Igen igen.. Bár megvan a fejemben az amit látni szeretnék.. Ezt említettem is:) A többit meg majd meglátjuk:D
Hát.. Bizony.. Jövő héten szombaton már ott leszek kint.. Ma meg hamarosan a munkahelyemen leszek..
Persze mindenképpen beszámolók a kalandokról.. Ha lesz olyan akit érdekel is..