Miért lenne baj, ha Ti is válaszoltok egy kérdésre attól függetlenül, hogy nekem címezték! Máskor is írjatok csak nyugodtan, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy gép közelében vagyok és tudom a választ! Egyébként is több szem, többet lát!
#1023062009-05-29 17:36:39 Válasz a #102245. hsz-ra
Szia Kuku!
Heraklion-Gramvoussa távolság: 179 km, időben pedig 2 óra 45 perc (www.viamichelin.com - igen megbízhatóan lehet vele tervezni).
Mi tavaly Chania mellett laktunk, és onnan mentünk Gramvoussára az alábbi útvonalon (az üres bekarikázott résznél van a lagúna a térképen):
Lehet kocsival is menni, ekkor készülj fel, hogy a félszigeten az út egy igen lassan és óvatosan járható földút. A végén parkoló van, és onnan gyalog kell egy kicsit lefelé menni a strandhoz. (A lenti linken képet is találsz a lefelé útról.)
(A másik opció, hogy hajóval mentek, ezek Kissamosból indulnak.)
#1023072009-05-29 17:39:01 Válasz a #102273. hsz-ra
(Macsosz,
de jó nektek, hogy már holnapután utaztok!! Nagyon jó utat kívánok Nektek, remek időt, és hozz nekünk majd sok-sok képet az "új" szigetről! )
#1023092009-05-29 17:49:17 Válasz a #102306. hsz-ra
Kuku,
ha nem riadsz vissza a majd' 3 órás vezetéstől odafelé és visszafelé még egyszer, akkor szerintem érdemes elmennetek a Balosi lagúnához. Ha odavagy a szép strandokért, akkor mindenképpen megéri, szerintem ez Kréta leglátványosabb strandja. Ha nincs kedved a végén a földúton való vezetéshez, akkor a kissamosi kikötőből indulnak hajók. Tavaly ezek a hajók indultak, nem hiszem, hogy évről-évre túl sokat variálnának rajta:
Hajójegy: 25 EUR (Menetidő kb. 1 óra. A programban nemcsak a balosi lagúna szerepel, hanem Gramvoussán egy erőd megtekintése és fürdőzés is.)
1. járat: indulás Kissamosból 10.15
2. járat: indulás Kissamosból 10.30
3. járat: indulás Kissamosból 12.30
(A program és a lagúnában töltött idő (kb. 3 óra) mindegyik járat esetében ugyanaz, csak a sorrend változik: előbb Balos és utána Gramvoussa vagy fordítva. A komplett program összideje kb. 7 óra.)
#1023112009-05-29 17:54:16 Válasz a #102274. hsz-ra
Ja, és ha mégsem akarsz annyit vezetni, akkor mehettek fakultatívval is, minden helyi utazási iroda kínálja ezt az utat.
Ha saját kocsival mentek, akkor annak viszont megvan az az előnye is, hogy visszafelé nem kell rögtön hazaindulnotok, hanem el tudtok kanyarodni Falassarna felé (ez ott van nagyon közel, a térképeken látszik), és meg tudjátok nézni az ottani gyönyörű naplementét. Érdemes!
#1023302009-05-29 19:01:24 Válasz a #102311. hsz-ra
Szia Haspók!
Köszönöm szépen a jó tanácsokat, térképet..és mindent.Nekiveselkedtem a beszámolódnak is!A hétvégén lesz rá időm, mert lebetegedtem!
Jó érzés, hogy hasonló "görögszerelmesek" vannak itt, s segítjük egymást!!
Üdv
Kuku