Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 298 299 300 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Katerina | #103617 Üzenet | 2009-06-07 20:09:20 |
Haspok
Nekem például csak egyszeri tapasztalatom van Krétával kapcsolatosan, akkor is 3 hetet töltöttem kint sok kirándulással (igaz nem tegnap volt icon_smile.gif ). Ezen kívül sok helyen jártam már, szerintem vétek lenne mindig ugyanoda visszatérni. Én legalább is legszívesebben Görögország minden csücskét végignézném! icon_razz.gif Tényleg mindegyik sziget más és más, nem mondhatom azt, hogy Korfu vagy Lesvos jobban tetszett Krétánál! Imádom mindet! icon_biggrin.gif
Biztosan lélegzetelállító lesz az összes sziget ahova elmész idén! icon_biggrin.gif
Én is iszonyatosan várom majd a beszámolódat, de nem sürgős, kívánom neked, hogy "minél tovább tartson" a görög nyaralásod! icon_smile.gif
  Norka888 | #103671 Üzenet | 2009-06-08 10:37:33 |
Sziasztok!
Tudnátok nekem, pár szép partot említeni, amit nem érdemes kihagyni? ( Elafonisit, meg Kato Zakros mindenképp célba van véve- akár ezek környékén is, ha már eddig eljutunk:) ). Hersonissosba lesz a szállásunk és olvastam, hogy ott nem olyan szép a part, hova érdemes elmenni kocsival?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
  Kvalcsi | #103706 Üzenet | 2009-06-08 15:31:56 | Válasz a #103671. hsz-ra Előzmény #103671
Szia norka888!

Balos-lagúna gyönyörű, csak elég messze van onnan ahová mész.
Érdemes még megnézni Vai-t, Xerokambost, Psili Ammost, stb.

Ezen az oldalon gyönyörű, kelet-krétai strandokról találsz fotókat és a látnivalókról is. Amennyiben tudsz angolul, úgy az információkat is megérted majd. Hasznos! (az egyes nevekre rákattintassz az egérrel és akkor azt az oldalt adja fel.)

http://www.crete-today.com/b-xerokambos.php
  Verka | #103717 Üzenet | 2009-06-08 17:54:20 | Re:
kvalcsi írta:
Balos-lagúna gyönyörű, csak elég messze van onnan ahová mész.

Szia Valcsi,

ha Elafonissit nem találják messzinek, akkor a Balosi lagúna ahhoz képest már gyerekjáték... icon_wink.gif
  Verka | #103718 Üzenet | 2009-06-08 18:06:01 | Válasz a #103671. hsz-ra Előzmény #103671
Szia Norka,

jól kiválasztottátok a sziget két csücskét! icon_wink.gif De egyébként abban igazad van, hogy azon a két helyen vannak a sziget legszebb strandjai! Csak készüljetek fel azokon a napokon egy-egy erős autózásra, korán kell kelnetek és csak igen későn értek majd haza...

Elafonissi-Hersonissos 232 km távolságra van egymástól, és kb. 4 óra hosszát tart az út csak odafelé. (Nem elég a kilométert nézni, mert a New Roadról letérve Elafonissiig kb. max. 40-nel tudtok majd menni a korlát nélküli szerpentineken. Tehát kb. 8 órát kell aznap autóznotok, úgyhogy jól ki kell számítani az időt...

De a végén ilyet láthattok...: icon_smile.gif

De ha megcsináljátok ezt a túrát, akkor vállalkozhattok arra is, hogy megnézzétek azt is, amit Valcsi mondott, a Balosi lagúnát, az is van legalább ugyanolyan gyönyörű, mint Elafonissi (és még egy kicsit közelebb is van, bár a végén kb. 7 km földút van, amit igen lassan lehet csak megtenni, szintén szakadékkal a szélén).

Így néz ki:

Ha Kato Zakrosig elmentek, akkor pedig onnan már szintén csak kb. 10 km Xerocambos, amiben szintén egyetértek Valcsival, hogy érdemes megnézni, a sziget egyik legjobb strandja.

Ez pedig ilyen:

Plusz én még ajánlanám, hogy nézzétek meg Falassarnát is. Ez szintén Elafonissi felé esik útba, majdnem ott van, ahol a Balosi lagúna, csak nem kell végigmenni azon a földúton. Szerintem ez is nagyon remek strand, nekünk nagyon tetszett:

(Kép innen: https://www.mariosyoga.com/pink%20falassarna%20400w.jpg)

Ha még mazsoláznál, akkor esetleg olvasgasd el a beszámolóinkat, nézd meg a képeket, sok infóra találhatsz. De a kérdéseidre is szívesen válaszolunk.
  Verka | #103720 Üzenet | 2009-06-08 18:09:35 |
Katerina írta:
Haspok
Nekem például csak egyszeri tapasztalatom van Krétával kapcsolatosan, akkor is 3 hetet töltöttem kint sok kirándulással (igaz nem tegnap volt icon_smile.gif ). Ezen kívül sok helyen jártam már, szerintem vétek lenne mindig ugyanoda visszatérni. Én legalább is legszívesebben Görögország minden csücskét végignézném! icon_razz.gif Tényleg mindegyik sziget más és más, nem mondhatom azt, hogy Korfu vagy Lesvos jobban tetszett Krétánál! Imádom mindet! icon_biggrin.gif
Biztosan lélegzetelállító lesz az összes sziget ahova elmész idén! icon_biggrin.gif
Én is iszonyatosan várom majd a beszámolódat, de nem sürgős, kívánom neked, hogy "minél tovább tartson" a görög nyaralásod! icon_smile.gif

Szia Katerina!

Irigyellek, hogy 3 heted volt Krétára, nekünk sajnos be kellett érnünk a szabadságom limitje miatt két héttel, pedig pont az az egy hét hiányzott volna még pluszban, hogy megnézzük még a szigetből azt, ami érdekelt. Úgyhogy egyszer legalább még kénytelenek leszünk visszatérni min. egy hétre... icon_smile.gif

Én is szeretnék rengeteg helyet meglátogatni Görögországban, a tavalyi út óta teljesen beleszerettem... így idén hódolunk is az új szenvedélyemnek, ezért ez a fantasztikus utazás, amit idénre terveztem... Az biztos, hogy most nyáron újabb megismerések lesznek, az ország más részeiről is... icon_smile.gif
  Norka888 | #103810 Üzenet | 2009-06-09 12:37:32 |
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. Lehet lesz még kérdésem:)
Igen elég messze van Elafonisi, ez az én szívfájdalmam, de még nagyobb lenne ha nem láthatnámicon_smile.gif, bár még a "sofőrrel" is egyeztetnem kell.
A viamichelinen nézegetem a távolságokat az jónak tűnik.
  Katerina | #103823 Üzenet | 2009-06-09 13:41:06 |
Haspók, ezeket a fotókat amiket beszúrtál hol találtad? Nagyon gyönyörűek!!! icon_biggrin.gif
Irigylem azokat akik eljutnak majd oda... Nekem Heraklionon kívül semmi esélyem mást látni, hacsak valami magyar turista nem jelentkezik, hogy elvinne kocsival! :S Agia Pelagiára és onnan vissza Heraklionba fél 4kor megy el az utolsó busz!!!(Bármerre mennék a szigeten, ezeket a buszokat tudom csak igénybe venni) Ki a fene tud ennyi idő alatt bármit is megnézni? icon_sad.gif
  Katerina | #103824 Üzenet | 2009-06-09 13:41:47 |
Ja elflejtettem odaírni, hogy link nekem nem jön be.
  Balazsbea | #103827 Üzenet | 2009-06-09 13:55:35 | Válasz a #103823. hsz-ra Előzmény #103823
Sziasztok Norka888 és Katerina!

Szerintem Haspók a saját weblapjáról szúrta be ezeket a képeket, a link Haspók hozzászólásainak az alján található.

Falassarnáról, Xerokambosról nekem is rengeteg képem van a honlapomon, s néhány Balosról, Elafonissiről, Kato Zakrosról is egyéb kirándulásaink mellett. A link: www.balazsbea.hu/gorog.html

Ha bármilyen kérdésetek lenne, szívesen válaszolok. icon_smile.gif
  Katerina | #103846 Üzenet | 2009-06-09 15:37:14 |
Köszi! Esetleg nem leszel Krétán július 1-október 13 között? icon_razz.gif
Xerokambos nagyon megtetszett, Elafonissin pedig már jártam, ezért is szeretnék más helyekre ellátogatni. icon_biggrin.gif
Tetszik az oldalad! Te aztán jó sok helyen jártál!
  Balazsbea | #103852 Üzenet | 2009-06-09 16:15:28 | Válasz a #103846. hsz-ra Előzmény #103846
Szívesen ott lennék én egész évben is, de egyelőre csak lelkiekben járok-kelek ott nagyon sokat, fizikailag még valahogy várat magára a dolog...

Xerokambos az egyik legjobb választás Krétán, ha valaki a homokos partot és a nyugalmat szereti, minket teljesen lenyűgözött. De utólag azt mondom, Falassarna valamivel mégiscsak különlegesebb, köszönhetően a táj drámai szépségének és az öböl hatalmas méretének, a tengerben úszni valami fantasztikus élmény, annyira szép a víz színe. Xerokambos is egyedülálló a maga nemében szintén gyönyörűséges vízzel, de mivel kisebb, más az élmény, de mindenképpen Kréta legeslegszebb partjai közé tartozik. Persze ez mindenki számára szubjektív, ez csak az én véleményem. Amikor ott voltunk, még nem tudtam eldönteni, melyik a szebb. icon_biggrin.gif De nagyon örülök, hogy ezt a két helyet választottuk szálláshelyül, s a tavalyi nyaralásunkat bármikor megismételném, ha nem lenne még annyi görög sziget és táj, amit szeretnék látni... Az idei lesz a 11. görög utam, de még mindig nem volt elég, s szerintem soha nem is lesz... Ebben az évben Santorinit és Naxost szeretném bevésni örökre az emlékeimbe, hogy gondolatban bármikor odarepülhessek... Sokszor már ez is sokat segít! icon_smile.gif
  Verka | #103876 Üzenet | 2009-06-09 19:42:48 |
Katerina írta:
Haspók, ezeket a fotókat amiket beszúrtál hol találtad? Nagyon gyönyörűek!!!

Köszi! icon_wink.gif
Ahogy Bea is mondta, az én képeim, megnézheted őket a honlapomon a nyaralásunk leírásával együtt: www.haspokweb.extra.hu vagy pedig itt a fórumon a fotóalbumok között.

Egyedül az utolsó kép nem az enyém, mert Falassarnán amikor voltunk, akkor elfelejtettem fotózni, mert annyira el voltunk foglalva a strandolással. icon_biggrin.gif De Bea képeivel bőven kárpótolhatod magad, az ő honlapján van tengernyi Falassarnás kép, és gyönyörűek! icon_smile.gif

Ja, és látom én is, hogy az a link nem jön be, ami az utolsó kép alatt van, de nem számít, azt csak azért tettem oda, hogy lehessen tudni, hogy az nem a saját fotóm. Amúgy valami jógás weboldal, vagy mi volt az, de ez nem is számít, csak valamilyen épkézláb Falassarnás fotót próbáltam keresni.
  Katerina | #103888 Üzenet | 2009-06-09 20:47:52 |
A fotóid nézve már már kezdek irigykedni! icon_biggrin.gif Azt hiszem Plakiasra elmegyek. icon_razz.gif
  Norka888 | #103959 Üzenet | 2009-06-10 11:13:24 |
Sziasztok! Bocsi a sok kérdésért( meg ha olyat kérdezek ami már volt), de megint felmerült bennem pár kérdésicon_smile.gif. Azt szeretném kérdezni,hogy az autópálya hogy működik, vagyis fizetőkapuk vannak, vagy matricát kell előre venni?
Valamint tudnátok nekem infót arról, hogy Ierapetrából a hajók miként közlekednek Chrissi szigetre, valamint busszal hogy lehet eljutni Knossosba?
Még1szer köszi a sok segítséget:)!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 298 299 300 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu