Sziasztok!!!
Köszi mindenkinek a segítséget !!!!!
A Skala felvételek csoda klasszak, nagyon szeretem az ilyen vad tájakat,ezek szerint tényleg lesz mivel eltölteni az időt. A könyvet mielőbb megrendelem, mivel szerintem máshol sem adják olcsóbban.
Üdv. a sziget szerelmeseinek !!!
Lehet,hogy mi is azok leszünk ??
Köszi a tippet, tök jó. Ha valakinek nem gond a német, akkor viszont nézze meg EZEN az oldalon. Töredék ár, szélesebb kínálat, vannak angol nyelvű könyvek is, és a legtöbben szállítanak Magyarországra is.
Igen érdekelne az a kis öböl.. De ahogyan látom nem csak engem.. Elárulod nekem/nekünk merre felé is van az az öböl?
Amúgy nem baj, hogy Porto Skala pár km-re van Skalatól.. Egy kis séta a tenger mellett soha nem árt.. Főleg mert úgy is a Mounda Beach-et is szeretnénk felfedezni..
Bizony frappé jöhet.. Mythos-t inkább kihagyom.. Nem szeretem a sört:)))
Hűha.. Akkor ezek szerint dél felé azok a sziklák ijesztőek? Vagy inkább nagyok.. Olvastam olyat, hogy ott mellig érő vízben lehet átjutni.. Vagy van esetleg másik út is ami a Mounda Beach-hez is vezet?:)Vagy esetleg ezekhez a sziklákon túli tájhoz?
#1816582012-04-01 11:57:14 Válasz a #181654. hsz-ra
Isti!
A Mounda beach ellenkező irányban van, mint Porto Skala, úgy-hogy egyben nem megoldható A Mounda dél felé Skalától, és Skala déli végében vannak a homokkő sziklák. Nem veszélyesek, inkább csak látványosak, tavalyelőtt mellig érő vízben lehetett köztük átevickélni, hogy a túlsó felén lévő, általában 1-2 nudizó által használt, 150-200 m-es, homokos partra juthass. Aztán ha ezirányba tovább botorkálsz még jó pár száz m-t, a Mounda beachig juthatsz. Mounda beach egyébként a szárazföld felől nagy kerülő, mert meg kell kerülni a dombot. ha meg a szárazföldön megtalálod a Mounda Cape-t, onnan a kilátás csodálatos!! Az odajutás elég kalandos, nekünk helyi idegenvezetőnk volt ezügyben, könnyebb volt a dolgunk. Tavaly egész máshogy néztek már ki a skalai tengerparti homokkősziklák, idén simán lehetett sétálgatni köztük, a tenger teljesen átalakította a képet.
Porto Skala Skalától észak felé esik a parton, és egy ideig emelkedik az út, ne kellemes tengerparti sétányra számíts, az csak kb 1 km, utána dombos rész jön, aztán kiegyenesedik. Odafelé általában stopot fogtunk, vissza meg gyalogoltunk. Az ottani hotelben egy tavalyi fórumozó személyes tapasztalatai szerint bárki befizethet bőséges svédasztalos ebédre korrekt áron, a kis kikötőt és az útmenti kápolnát is megnézheted, az ottani 2 kis beach pedig nagyon kellemes, egymástól vagy 100 méter a lépcsős lejáratuk, a közelebbinél van a holdbéli sziklacsoport fura képződményekkel.
Hoppá.. Köszi, hogy szóltál.. Nem baj meg kell akkor is nézni.. Egy napba remélem belefér.. Ha nem akkor majd egyik nap egyiket másik nap másikat nézzük meg:D
Azok a homokkő sziklák is érdekelnek:))) Mondjuk egész Skalat be szeretnénk járni:)) Óóó.. Hát akkor lehet nem fogunk átlubickolni.. Nudistákra nem nagyon vagyok kíváncsi:D Bár ha Mounda Beach erre felé van akkor muszáj lesz:))) Az olvastam róla szép, nyugodt hely.. Én meg pont ilyenre vágyom:D
Ajaj.. Lehet megkeressük majd azt a Mounda Cape-t is.. Érdekel a kilátás.. Bár ez most soknak tűnik így elmondva.. Kérdés bele fér e majd minden ezen a részen..
1 év alatt ilyen nagy munkát végzett a tenger? Találok nálad olyan képet ahol láthatom a különbséget??
Nem baj szeretem a kalandokat! Szerintem megéri megnézni ezt a részt is.. Mármint Porto Skalat.. Bár ezt te tudod a legjobban, hiszen láttad már
Ezek szerint ezen a részen van egy szálloda.. Meg is lehet nézni ezt a szép területet? Vagy ez a szállodának a magán részét képezi?
#1817062012-04-02 18:20:08 Válasz a #181685. hsz-ra
Szia Melus !
Mi is pont ezt a linket nézegetve döntöttünk a hotel mellett, nagyon tetszetős,szimpatikus.......remélem életben is ennyire tetszeni fog. Az utazási irodák honlapján egy jellegtelen semmi szálláshely, aztán ráakadtunk erre az oldalra,utána döntöttünk.
#1817222012-04-03 08:50:57 Válasz a #181654. hsz-ra
Látom nagyon sokan lesztek majd abban a kisöbölben:) még szerencse hogy nem egyszerre
Millió más kis öböl is és látnivaló található a szigeten és felfedezésre vár hát hajrá
Ahogyan nézegetem egész Skala nagyon szép.. Szerintem ott is lesz sok sok látnivaló.. Persze ezt te tudod a legjobban:D
Pont ezért is szeretném majd jól körbejárni Skalat.. Mind Porto Skalat mind Mounda Beachet... És persze sok sok képet készíteni..