Sziasztok! Bocsi a sok kérdésért( meg ha olyat kérdezek ami már volt), de megint felmerült bennem pár kérdés. Azt szeretném kérdezni,hogy az autópálya hogy működik, vagyis fizetőkapuk vannak, vagy matricát kell előre venni?
Valamint tudnátok nekem infót arról, hogy Ierapetrából a hajók miként közlekednek Chrissi szigetre, valamint busszal hogy lehet eljutni Knossosba?
Még1szer köszi a sok segítséget:)!!!!!
Szia!
Én úgy emlékszem, hogy nem kellett fizetni az autópálya használatáért.
Ierapetra kikötőjéből mennek reggelenként hajók, amik délután jönnek vissza. Mi nem mentünk át, így nem tudom potosan az időpontokat, de talán itt találsz infót: https://www.ierapetra.net/travel.html
Heraklionból a 2-es busszal tudsz elmenni Knosszoszba.
Nem hiszem, hogy ezt évente változtatgatják, kb. ugyanerre számíthattok idén is. A hajójegy miatt nem kell aggódnod, mert ahogy megérkeztek a városba, mindenhol óriási transzparensek fogják hirdetni, hogy "Chrissi tickets". Bárhol megvehetitek. (Akár indulás előtt a hajónál is, csak akkor nem tudtok hamar beszállni és jó helyet keresni, mert az előreváltott jegyeseket engedik be előbb.) A jegyárusokat Ierapetrában annyira nem kell keresni, hogy mihozzánk az autó nyitott ablakán hajolt be egy ilyen ügynök, hogy vegyünk Chrissire jegyet, tehát szó szerint mindenhol bele fogtok botlani.
Az autópálya az igazából nem a mi fogalmaink szerinti autópálya. Semmit sem kell érte fizetni, bárhol felmehetsz és lejöhetsz teljesen ingyen. Egy kétsávos út, mindkét felén egy-egy leállósávval. De ennyi helyen gyakorlatilag azt fogod látni, hogy úgy közlekednek, mintha négy sáv lenne, a leállósávot is közlekedésre használják azok pl., akik betartják a hivatalos sebességhatárt (ami 90). Mi a két hét alatt egyszer láttuk, hogy mértek rendőrök az út mentén, ez délen volt, Ierapetra után, valahol Achila környékén.
#1039782009-06-10 12:39:42 Válasz a #103976. hsz-ra
Ja, még valami a Chrissi hajójegyről:
bárhol megvehetitek - kivéve a kikötőt. Szóval a jegyet csak ügynökségek árulják szerte a városban, vagy a hajón a beszálláskor lehet venni, de a kikötőben az információs bódéban nem árulnak jegyet, csak infót adnak.
Szerintem igen Legalább is úgy fogom alakítani. Nem bírom a képek látványa után, hogy ne menjek el! A többi képpel hasonlóak az érzéseim, egyszerűen hihetetlen mennyire szép a tenger színe!!!! E nélkül már nem is tudok létezni!
Most olvastam vissza a fórumban. Ha még érdekel a téma, mi tavaly voltunk Agia marinán a Despina apartmanban. Csak jót tudok mondani róla. A tengerpart nagyon közel van. Minden nap takarítottak, az egy hét alatt, melyet ott töltöttünk kétszer volt ágynemű csere. Egyszerű berendezésű szoba, de volt minden, amire szükségünk volt. Érkezéskor egy üveg bor és gyümölcs várt az asztalon. Hazafelé pedig kaptunk egy kis üveg rakit is Jorgos, a tulaj pedig csak kedvesen mosolyog mindenkire Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan.
Sziasztok!
Tud valaki infót arról, hogyha egyénileg szeretnénk menni Santorinire, akkor kb. mennyiért lehet a kikötőben hajót találni?Esetleg a helyi irodák ajánlatait nézzük majd meg??Szombaton utazunk és ezt még nem sikerült megtudnom..
Köszi
Kuku