Pilion félsziget
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132809 Üzenet linkje2010-05-03 13:36:22  Válasz a #132804. hsz-ra

Azt, hogy Nektek mi lesz a jó, mivel jártok jobban, azt nem tudom megítélni. icon_biggrin.gif Amit javasolni tudok, az kb annyi, hogy ne Volosz közelében keressetek szállást. Kato Gatzea után jó lesz bárhol, akár a Pagaszitikos öbölben, akár a keleti oldalon.
Belenéztem a korábbi albumaidba és beszámolóidba. Ebből számomra az derült ki, hogy elég aktívak és (ha szabad így fogalmaznom, most nem jutott eszembe jobb) életrevalóak vagytok. (röviden: jól csináljátok) Ha az egészet szeretnétek bejárni "csillagtúraszerűen", akkor "középföldén" keressetek szállást. Plataniasból Tsangarada mondjuk elég messze van...
Platanias mellett szól a hajózás. (Voloszból 70 euró körül volt tavaly az ár, bár gyorshajó, de ugyanúgy 3 óra az út Skopelosra, mint Plataniasból a kirándulóhajóval.) A táj erre is gyönyörű.

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132815 Üzenet linkje2010-05-03 14:21:02 

köszi icon_biggrin.gif

nem vagyunk egyhelybenülősök, ez tény, még így gyerekekkel sem. szeretjük megismerni a környéket, bárhová is megyünk.

hajó: ami ellene szól, az az ár, úgyhogy Volosból biztosan nem fogunk menni. ha megyünk, akkor csak Plataniasból. mivel előszezon, biztosan nem megy minden nap kirándulóhajó, a férjemet ismerve pedig kizárt, hogy lemegyünk (bárhonnan is) megnézni hogy mikor megy, majd mégegyszer, hogy mehessünk. icon_biggrin.gif

mindenesetre dilemma... a 'középfölde" ellen az szól(na), hogy félek: túl turistás, bár mivel az egész Pelion nem az, főleg előszezonban, nem valószínű, hogy úszógumis-gumimatracos tömegekkel kellene számolnunk bárhol. nem is ettől félek, hanem igazából attól, hogy minél több a turista, annál kevésbé autentikus a hely.

első felindulásunk Tsangarada volt, ezt elvetettük, majd jött a Kala Nera - Kalamos - Horto környéki rész... ezekről tudnál írni röviden? mondjuk Platanias viszonylatában (jobb-rosszabb, nyüzsisebb, tengerpart, stb...). bár szerintem az lesz hogy megyünk, és majd valahol ledobjuk a cuccot ami szimpatikus, csak mégis... olyan jó foglalkozni a témával, mindjárt csinálok is egy frappét. icon_biggrin.gif

# 48
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132816 Üzenet linkje2010-05-03 14:22:12 

ööö.... egyébként pedig, ha ilyen jó helyismerettel rendelkezel, gondolom neked is vannak fotóid a helyről. megtekinthető valahol? icon_smile.gif esetleg mail, msn, ilyesmi? icon_smile.gif
# 49
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132823 Üzenet linkje2010-05-03 15:42:16  Válasz a #132816. hsz-ra Előzmény #132816

A profilodnál található e-mail cím él? Ha, igen akkor este valamikor küldök egy-két képet...
# 50
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132840 Üzenet linkje2010-05-03 17:39:09 

igen, él, köszönöm. icon_smile.gif
# 51
Angie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132848 Üzenet linkje2010-05-03 19:24:58  Válasz a #132804. hsz-ra Előzmény #132804

Sziasztok!

Mi is a Pelion félszigetre utazunk, július elején, Afissosban van szállásunk.
Én is Plataniasból terveztem az utat Skopelosra vagy Skiathosra, tudtam az Afrikana nevű hajóról is.
Inkább Skopelos vonz, de nem tudom hogyan oldható meg egy nap alatt az út oda-vissza, autókölcsönzés meg a sziget körbejárása.
Saját autóval megyünk a félszigetre, (Romániából, Temesvár mellől), de autóval átkompozni Skopelosra túl drága lenne.
A kisvonatot mi is kipróbánánk, főleg hogy a kisfiunk nagy Thomas rajongó.
Esetleg tudtok valamit a jegyárakról? Nem kell előre lefoglalni az utat?

A hasznos információkat előre is köszönöm
Én is irok majd beszámolót ha visszajöttünk.

# 52
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132852 Üzenet linkje2010-05-03 20:01:21 

szia Angie, üdv itt. icon_smile.gif
saját autóval megyünk mi is, szállást (mint fentebb írtam is) mi még keresünk, nem foglalunk előre, legfeljebb kinézünk egy-két települést, ahol szívesebben megszállnánk.

a kisvasútra nem hinném hogy lehet előre jegyet foglalni (menetrend-szerűséget sem nagyon találtam...), meg nem olyan kaliberű, hogy szükséges lenne. a hajó pedig kirándulóhajó, ez általában úgy működik mindenhol, hogy reggel induláskor odamész, és a hajó indulásakor fizetsz és mész, nem is nagyon van lehetőség előre foglalásra. olyan szokott lenni (ezt nem kifejezetten erre a kirándulásra, hanem általánosságban értem), hogy míg előszezonban pl heti 1 hajó megy, főszezonban minden nap vagy minden másnap indul ilyesmi, utasok függvényében.

annyit megígérhetek, hogy június 21én bővebb infot hozok vonatról is, hajókirándulásról is. remélem tapasztalatot is, fotókkal. icon_smile.gif))

Volos-Skiatos (vagy Skopelos) kompot én is néztem, de az durva árban is és időben is, sajnos, illetve úgy lenne értelme, hogy mondjuk 1 hét a Pelionon, aztán utána pár napra (vagy 1-1 hétre) átmenni a sziget(ek)re.

# 53
Angie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132856 Üzenet linkje2010-05-03 20:31:18  Válasz a #132852. hsz-ra Előzmény #132852

Hát tényleg kellemes meglepetés volt találni végre valakit aki a Pilion félszigetre megy!

Idáig főleg az angol oldalakat tanulmányoztam, itt érdemes nézelődni:
[url=http://www.greekhotel.com/thessaly/pelion/pelion-greece

Én a naplemente miatt választottam Afissost, meg úgy tűnt, hogy innen minden könnyen elérhető: Volos, ha kifogy a hütőnk, Makrinitsa és Portaria hegyi falvak, meg Platanias és a Mikro beach is.
( Nekem is ez tűnt homokosabbnak)
De lehet hogy hétvégén kicsit zsúfolt lesz.

# 54
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132867 Üzenet linkje2010-05-03 22:37:58  Válasz a #132856. hsz-ra Előzmény #132856

Mia,
küldtem levelet(leírást és néhány képet), többször is, mert vacakoltak a rendszerek.

Angie,
Skopelosra csak vasárnap megy/ment a hajó, Skiathosra elvileg más napokon is, (de mintha pénteken és/vagy hétfőn menne, nem emlékszem pontosan)

Skopeloson Eliosban köt ki a hajó. Másik neve Neo Klima. Innen három lehetőséged van a rendelkezésre álló időben: taxi (nem próbáltuk-hirdetés kiragasztva kikötőben), busz (lehetséges, de nem biztos, hogy visszaérsz vissza időben), autóbérlés. Mi ezt választottuk. Bérelni kocsit a főutcán található turista irodában lehet. Opel Zafira, 7 személyes, nyolcan voltunk a gyerekekkel. Erős alku után 130-ról 100 euró. Nem tűnik olcsónak, ha egyedül kellene bérelni. (Érvényesültek a piaci szabályok, pontosabban nem érvényesültek, mert az egy szem szolgáltató monopolhelyzetben volt.) Agios Ioannisba , ahova menni akartunk, nem lehet busszal menni.

Vonat.
Nem kell jegyet foglalni, nincs hihetetlen tülekedés. Az ár 2008-ban egy 4 fős család számára kb 40-50 euró között volt. (talán 44 lehetett)

Naplemente. Az utikönyvek és a helyiek szerint Milinában a legszebb. Mondjuk tényleg nem csúnya, de valószínűleg azon a tengerparton a legszebb a naplemente, ahol az ember saját maga is ott van és látja.

# 55
Angie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132874 Üzenet linkje2010-05-04 07:22:43  Válasz a #132867. hsz-ra Előzmény #132867

Egy kissé drága volt ez az autókölcsönzés!
Én úgy tudtam , hogy egy kisebb autó 20 euró/nap, igaz Skopelos városból kölcsönözve.
És gondolom, alig néhány óra alatt nem lehet bejárni a szigetet.
Akkor marad Skiathos, meg a kisvonat.
Mindkét sziget úgyis sok lenne egyszerre. A félszigeten is csak 6 napot töltünk el.
Kiváncsi vagyok Mia milyen lehetőségeket talál majd a helyszinen.

# 56
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132876 Üzenet linkje2010-05-04 07:38:23 

kalimera!
Mangalor, köszönöm az emaileket, a szövegest most olvastam épp. képeket még nézegetem...

autóbérlés tényleg durva ... :-I persze /fő leosztva nem vészes, csak hát mégis.

Skiathos/Skopelos: tehát átmenni a kirándulóhajóval, és ott maradni ahol kiköt, nem érdemes? csak strand van, semmi más?

naplemente: bárhol szép lehet, szerintem. de ha az ember épp másik oldalon van, a napfelkelte is megér egy (két, sok) korai ébredést, bár a Pilionon még éppen nem láttam sem ezt, sem azt. icon_smile.gif

# 57
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132880 Üzenet linkje2010-05-04 09:02:17 

Katigiorgis (készítette: n.kalamaras)

# 58
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132983 Üzenet linkje2010-05-04 21:11:30  Válasz a #132876. hsz-ra Előzmény #132876

Az ismerőseim Skiathoson szélcsendes időben voltak. Több helyen álltak meg, ha jó emlékszem a városban is kikötöttek. A prospektus szerint Skopeloson is megállnak kikötés előtt még két öbölben, bár ha jól emlékszem Agnondasról azt írták, hogy ott csak fotózni állnak meg. Mi szeles időben voltunk.
Skopelos egyébként tényleg szép, régebben voltam itt. Pár óra kevés rá.

# 59
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132992 Üzenet linkje2010-05-04 21:35:24 

hmm... az a helyzet, hogy egy ilyen szigetkombós körút során Skopelost útbaejteném, de Skiathost nem feltétlen... így ha hajózunk, szerintem oda fogunk, na de majd helyben meglátjuk. icon_smile.gif

Pelion, Pelion... te csodás... a google earth-ön annyi gyönyörűséget látni /illetve a panoramio.com-on, onnan van a fenti fotó is. fílingre egy kicsit olyasmi lehet, mint a Peloponnészosz déli része, bár az tök kopár, csak a zeg-zugos öblök, és a kevés turista miatt gondolom így. a P. déli része valójában azt hiszem semmihez nem hasonlítható...

# 60
Mangalor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132994 Üzenet linkje2010-05-04 21:46:47  Válasz a #132992. hsz-ra Előzmény #132992

(A Sporádok közül Skíroson nem voltam. Nekem Alonissos tetszett a legjobban. Ott tényleg alig volt turista a kilencvenes években... Ma nem tudom mi a helyzet. Skiatos már akkor is nyűzsgős hely volt, de hajóval nem próbáltam körbejárni. Akik voltak a túrán azoknak tetszett.)

A Pelion nem tényleg nem kopár, bár a 2007-es erdőtűz elég nagy károkat okozott. A google earth-on tényleg rengeteg szép képet lehet találni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 ... 22 23 24   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu