Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2726 Üzenet linkje2005-10-10 09:38:21  Peloponnészosz

foxi írta:
Valcsi!
Érdekelne bõvebben az utazásod. Én is Tolora gondoltam mint kiindulópont. De nagyon vacilálunk, hogy merjünk-e autóval lemenni, mert tul hosszu az ut és már nem vagyunk tinik. Fõképp Szerbiától félek, bár most, hogy meghosszabbitották a vizummentességet Macedoniában, már sokkal gyorsabb az ut lefelé.
Foxi.

Szia Foxi!
Egyedül levezetni egyhuzamban Tolóig nagyon hosszú lenne, ha nincs váltótársad. Sok függ attól is, hogy mennyit kell várni a határokon (ez kiszámíthatatlan, mert ugye 3 határt kell átlépni). Szerbián és Makedónián keresztül sokszor utaztam már, és egyáltalán nem vészes. Régebben elõszeretettel "meszeltek le" a rendõrök okkal, oknélkül kocsikat, de egy kis baksis fejében, már mehettél is. A határátlépéseknél is jó szolgálatot tett, egy-két dobozos sör, vagy valamilyen ital ezekben az országokban. Most nem tudom, hogy megvan-e még ez a szokásuk, de nem árt felkészülni rá.

Toló szerintem jó kindulópont bejárni Peloponnészoszt, nagyon szép fekvésû hely. Mivel említetted, hogy nem vagytok már tinik, a Tolói szállás kiválasztásánál ügyeljetek arra, hogy lehetõleg ne a hegyoldalban legyen, mert az bizony nagyon meredek. Toló ugyan is egy sík, hosszan elnyúló fõutcára merõleges kis utcákból áll, melyek a hegyre futnak fel. Toló egy "zsákfalu", melynek a végén található a kikötõ, ahonnan lehet hajókázni a különbözõ szigetekre is. Itt nagyon keskeny a tengerpart, és aprókavicsos inkább. A falu másik végén viszont nagyon klassz homokos a part. Nagyon sok üzlet, taverna található, tehát nem gond a vásárlás. Nagyon gyakran járnak buszok a 10km-re fekvõ, fantasztikusan szép, és hangulatos kisvárosba Naphlionba, mely Athén elött Görögország fõvárosa volt. Ezt ne hagyd ki, mert pazar hely.
Üdv.:

# 47
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2729 Üzenet linkje2005-10-10 12:12:00 

Valcsi!
Aranyos vagy, hogy ilyen jó tanácsokkal szolgálsz. Már mi is indulnánk vissza, bár a nyár még nagyon messze van, de most már lehet tervezni. Igy jobb körülnézni, hogy majd jó apartmannt találjunk.Üdv.Foxi

# 48
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2739 Üzenet linkje2005-10-10 15:37:17  Toló apartmanok

Szia Foxi!

Tolóban én a Babis apartmanban laktam a fõ út egyik végén, ez kb. 20 méterre van a tengerparttól, nem messze a kikötõtöl. Az út másik oldalán van a Jannis apartman. Mindkét ház néhány apartmanjából tengerre nézõ a kilátás részlegesen. Toló közepe táján, közvetlen a parton található a Romvi, ill. az Aris hotel. Ezen a szakaszon még nagyon keskeny a part.
Azok az apartmanok és hotelek, amelyek kb. 50 méternél távolabb vannak a parttól, már a domboldalon vannak általában.
Kérdezz nyugodtan, ha van konkrét kérdésed.
Üdv.:

# 49
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2744 Üzenet linkje2005-10-10 15:47:54 

Valcsi!
Ezt az apartmannt, hogy bérelted? Ugy értem, hogy melyik irodánál? És ha van idõd, akkor irj bõvebben errõl az utazásodról. Minden érdekelne. Ha már ott vagyunk nem szeretnénk semmit kihagyni. Legjobban a tergerre nézõ apartmannt szeretem. Marmarasban mikor voltunk ott volt szerencsénk ilyenben lakni. Isteni volt látni a tengert az ágyból!!!
Jobban szeretjük az apartmannt mert ugy is sokat szoktunk kirándulni, és bár nem tudom milyenek ott a hotelok de biztosan drágábbak is. És azt a pénzt inkább elkiránduljuk.
Foxi

# 50
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2749 Üzenet linkje2005-10-10 16:35:28  Toló

Kedves Foxi!
Mint említettem elég régen (1997-ben) voltam Tolóban. Akkor a Jorgos Travelnak volt egy olyan útja, hogy egy hét Toló repülõvel, majd a nyolcadik napon buszra szálltunk, és irány Epidavrosz, Mükéne, Korinthos majd Athén. Itt 3 napunk volt a Hotel Pithagorion nevû belvárosi szállodában, majd ismét buszra szálltunk, és irány Arachova, Delphi majd Parália. Itt szintén 3 nap szállás, közben a Meteorára kirándulás. Hazafelé még Szalonikiben egy félnapos városnézés volt a programban.
Majd írok a Peloponnészosz topicba bõvebben azokról a látnivalókról amirõl még nincs ott infó.
üdv.:

# 51
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2750 Üzenet linkje2005-10-10 16:44:32 

Szia Valcsi!
Ez egy szuper ut lehetett, mert minden lényegeset láthattál. Találni kellene egy jó irodát, amelyik emberi áron jó apartmanokat ad ki Tolóban.
Szia Foxi

# 52
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2764 Üzenet linkje2005-10-11 09:10:02  Tolói apartmanok

Szia Foxi!
Majd próbálok keresni Neked apartmant. Azt azért érdemes tudnod, hogy minimum két hét kell Peloponnészoszra, ha rendesen szeretnéd megnézni a legszebb helyeket, és nem rohanva. Ezek szerint kocsival mentek?
Üdv.:

# 53
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2771 Üzenet linkje2005-10-11 12:28:44 

Szia Valcsi!
Mindig 2 hétre szoktunk menni. Jövõre is ugy tervezzük. Szeretnénk autóval menni, de addig még sok minden történhet. De tervezni azt kell. Ugyértem, hogy 2 hetet ott akarunk tölteni + az ut.
Foxi

# 54
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2774 Üzenet linkje2005-10-11 13:02:33  Utazás Tolóba

Szia Foxi!
Két hét elég, hogy ha nem is mindent, de azért sokat lássál. Szerintem oda és visszafelé is megalhatnátok valahol északon egy-egy éjszakára, talán úgy nem lesz nagyon fárasztó az út.
Üdv.:

# 55
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2782 Üzenet linkje2005-10-11 17:00:10 

Valcsi!
Köszi mindent. Még majd azt kellene kitalálni, hogy hol érdemes esetleg megaludni, vagy 1-2 napot eltölteni, esetleg olyan helyen ahol látnivaló is akad. Remélem jövõre is lehet Macedonián keresztül jönni. Persze itt semmi esetre sem szeretnénk aludni. Csak ha átértünk GO-ba.
Foxi

# 56
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2793 Üzenet linkje2005-10-12 10:01:12  Tranzit szállás

Szia Foxi!
Úgy emlékszem, hogy a Meteóráknál már jártál, mert az lett volna az ötletem, hogy Kalambakában érdemes lenne útközben megaludni. Ha megírod, hogy mit láttál eddig Görögországból, könnyebb lenne tranzitszállást keresni.
Üdv.:

# 57
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3377 Üzenet linkje2005-12-15 12:28:23 

Annyira jó látni,hogy ennyien szeretik G.országot!Még nem rég van netem,és mig ezekre az oldalakra rá nem találtam,azt hittem,hogy csak én érzek igy ennyire.A környezetem elég furcsán nézett rám emiatt.Minden évben megyünk,csak egyszer voltunk szigeten,töbször Sartin és környékén és O.Beachen.Jövõre Thassosra mennénk autóval.
# 58
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3378 Üzenet linkje2005-12-15 13:08:09 

Szia Édes!

Thassos nagyon jó választás! Sajnos nincs róla magyar nyelvû utikönyv, de itt találsz elég infót. Érdemes már egy kicsit elõre tájékozódni. Én mikor ott jártam, sajnos semmit sem tudtam a szigetrõl, csak utólag olvastam el egy könyvet és így utólag látom, hogy mennyi mindent nem néztem meg, mert nem tudtam, hogy létezik. Ezért Thassos még engem is visszahív, hogy láthassam, amiket elsõ alkalommal nem tudtam megnézni.

Andi

# 59
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3391 Üzenet linkje2005-12-16 08:48:02 

Szia Andi!
Thassos elõtti tervem egy osztály kirándulás összehozása az Olymposzi Rivierára.Olyan helyre gondoltam mint Nei Pori:homokos part,közel legyen minden látnivaló.Semmit nem tudok Leptokariáról,Makrigialosról.

# 60
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3395 Üzenet linkje2005-12-16 13:07:04 

Ezekrõl én sem tudok. Kérdezz itt a fórumban, biztosan kapsz valaszt valakitõl.
Andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 4 5 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu