Hosszú séta lett volna Asprovaltáról átsétálni Stavrosba. Nagyon csalóka ám, és a parton nem is tudsz végigsétálni, mert Vrasna és Stavros között egy katonai objektum miatt le van zárva a partszakasz egy része. Busszal viszont pár perc alatt át lehet menni. Nem vagyok biztos benne, de ha jólemlékszem, úgy 2 óránként jár a busz. Egyébként tényleg hangulatos Stavros. Érdemes bolyangani a hegyre felkúszó ófalu utcáin. Csodálatosan szép a panoráma fentrõl.
Egyetértek Valcsival, mi egyszer Vrasnában laktunk, úgy elég volt átsétálni mind Astravoltára, másszor Stavrosba. De egyszerre a kettõ már hosszú, bár ki tudja ki mihez van szokva. Egyben már jó kis túra lenne.
A 40 ezerben a szállás volt csak? És milyen, mikor? Nekünk kétszobás apartmanban négy fõre kb. átlag ár. Persze nem a Nekkermannál.
Hello!
Hát nem lett volna jó katonákba botlani, tényleg azt nem értem, hogy Görögországban miért ütközünk lépten nyomon katonákba.40ezerért csak a szállás volt, de nagyon jó kis apartman volt. Tényleg jól vettem észre, hogy Asprovalta az egyik legdrágább hely az országban?
De azon kívül igazán jó volt, mikor szombaton több ezer ember mászkált a városban. JAJJ de jó is volt az.
Hát nem lett volna jó katonákba botlani, tényleg azt nem értem, hogy Görögországban miért ütközünk lépten nyomon katonákba. Tényleg jól vettem észre, hogy Asprovalta az egyik legdrágább hely az országban?
Szia BBal!
A szárazföldön nem tudom, hogy miért ütközöl katonákba, de tavaly Kos szigetén nagyon sok katonai bunker volt, mert a török partok csak 8 km-re vannak, és nem igen szereti egymást az a két nép (Lásd pl. Ciprus).
Szerintem Asprovalta nem olyan drága hely, legalább is a szigetekhez képest. A szárazföldi részen is drágább pl. Neos Marmaras.
kvalcsi!
Szüleimet egy kedves helyi görög tájékoztatta, hogy a katonai telephely már nem ott található (Stavros és Vrasna között). Így õk nyugodtan végigsétálhattak a parton visszafele Stavrosba.
kvalcsi!
Szüleimet egy kedves helyi görög tájékoztatta, hogy a katonai telephely már nem ott található (Stavros és Vrasna között). Így õk nyugodtan végigsétálhattak a parton visszafele Stavrosba.
Szia Katerina!
Ez mikor volt? 2002-ben még nem lehetett a két település között végigmenni.
Van abban valami amit Katerina írt. Az idén bár nem mentünk a parton végig gyalog, de nekünk is feltünt mintha már nem lenne lezárva a part. De mondom, csak Stavrosból néztük a partot.
Mi kb. 7 éve jártunk úgy a katonai tábornál, hogy a kerítés mellett haladva egyszer csak leszállt egy helikopter és mindenhonnan katonák bukkantak elõ a bokrokból. Mit ne mondjak kellõ képpen megijedtünk, bár senki nem szólt hozzánk. A katonák felugráltak a gépre ami elrepült, mi meg álltunk elképedve és szóhoz sem jutottunk hosszú percekig. Ez is egy görög élmény.
Kvalcsi!
Ez tavaly volt már.
Tuti, hogy megszûnt az a katonai létesítmény, mert rájöttek, hogy túl sok a turista arrafelé!
Szia Katerina!
Kösz az infót! Tényleg nagy hülyeség volt lezárni a partot a két település között. Minket is bosszantott, hogy nem tudtunk átsétálni 2002-ben. Örülök neki, hogy a vállalkozóbb szellemû túristák elött már szabad az út.
Katerina!
A második hozzászólás helyesbítés volt. Mivel a 2005-ös nyáron voltunk Stavrosban (is), az már tavaly volt. Sajnos az idei évben még nem volt lehetõségem kimenni, de vagyunk így még egy páran. De ami késik nem múlik!!
Katerina!
Az idei nyár még nagyon képlékeny, messze nincs eldöntve semmi. Bár nem vagyunk késésben, rendszerint március vége felé kristályosodik ki a végleges program. Az idén több ok miatt is lehet hogy késõbb.
Mi általában a Panorama Tourssal szoktunk utazni, bár már próbáltunk más irodát is. Eddig még nem volt okunk panaszra, azt kaptunk amit vártunk, vagy jobbat. Hogy az idén kit választunk az majd a kínálattól és az ártól függ.
Hogy voltunk Stavrosban is? Nos Parálián foglaltunk egy hetet, de 7 nap ugye roppant kevés, barátaink munkaideje miatt pedig a két hét sok. Nem találtunk 10 napos utat ami tetszett volna, így nekiindultunk a foglalt idõpont elõtt napokkal. Stavrosban álltunk meg és kerestünk szállást, majd onnan mentünk tovább Paráliára és foglaltuk el az itthon lefoglalt szállásunkat. Hihetetlen, de a Stavrosi szállás drágább volt (25 euró/szoba) mint az irodával szervezett és még azt sem mondhatom, hogy jobb lett volna. Parálián 107 ezer volt hét fõre egy hét.
Paráliát eddig mindig kerültük, de a közelben található látnivalók miatt esett most rá a válastásunk. Ma már inkább egy másik, közeli települést választanék. De így jó volt, a nyaralás elsõ napjaiban egy hangulatos helyen pihenhettünk, utána pedig kirándultunk, fürödni pedig mindig egy csendesebb helyet választottunk, leginkább ott ahol éppen jártunk.