A tengerparti képek alapján nagyon Nei Porihoz hasonlít Plagia. Kristály tiszta tenger, gyönyörű tengerpart és panoráma.
Azért remélem nem annyira kihalt mint Nei Pori. 2012-be voltam ott és rengeteg volt a becsukott kiadatlan apartman.
#2119672014-01-08 08:19:10 Válasz a #211955. hsz-ra
Ezzel azért ellenkeznék, én 4x voltam Poriban, legutóbb tavaly is, de ott mindig tömeg volt... De én is úgy vélem, "társadalmi" élet szempontjából , a part, és a víz minősége szerint valóban nekem is Pori jutott eszembe a képek alapján. Nekem fontos, hogy a víz szép legyen, és kék, ne úgy mint Paralián, és Rodán, vagy épp Bulgáriában
Szerintem itt ezzel nem lesz gond, és ez nekem már majdnem elég
#2119752014-01-08 14:38:47 Válasz a #211967. hsz-ra
Azért remélem, hogy medúza nincs annyi Plagiánál, mint Nei Poriban!
Nekem is fontos szempont a tenger "minősége". Ha már utazom több, mint 1000 km-t, akkor legalább lássak le több méter mélyen a vízbe ! A Kassandrán Polichronoban és Pefkohoriban voltam már, mindkettőnél csodás a tenger. Plagia ugyan csak a bejárata a Kassandrának, de remélem, ugyanerre számíthatok. Ha Görögországban napsütés, csodaszép tenger, jó gyros és a szokásos, nyugis, laza feeling fogad, akkor már nagy baj nem lehet!
Plagia kb Paraliával szembe van. Sajnos Olimpic Beachen és Nei Poriba is 2012-be a medúzák megtaláltak. Nem egyszer csíptek meg. Tavaly valoszínűleg azért nem találtak meg mert feltűnően tiszta volt Paralián a víz szeptemberbe ami ott nem szokványos. Messziről lehetet látni ha jöttek. Gyönyörű világos kékek voltak. Ha kivitték a partra fehérek.Ha van is ott medúza megnyugtatlak engem fognak megkeresni
Paralián polipot is láttam. Egy fiatal magyar társaság sikítva rohant ki a vízből. Kiderűlt polippal találkoztak.
#2119922014-01-09 08:46:33 Válasz a #211978. hsz-ra
Jól van Tomi, most megnyugtattál: ha nem minket találnak meg, akkor OK !
Egyébként ezen a környéken nem találkoztunk még medúzával, Kallikratiában kezdtük görögországi nyaralásainkat 20 éve, ott talán 1x láttunk egy ilyen nagy kék példányt. Persze az időjárás változással ez is változhatott.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem tudná valaki, hogy hol és hogyan keressek Thessaloniki Airportról Nea Flogitába (Hotel Mavridis) return transzfert? Az utazási iroda kb. 260 euroért vállalná. Vélelmezem, hogy van ettől olcsóbb is. Köszönöm szépen a segítséget!
#2120222014-01-10 11:47:43 Válasz a #212014. hsz-ra
A Mavridis honlapjára nem kerestél rá? Van, hogy maguk a szállások is vállalják a transzfert. Nekem google barátunk mindig nagy segítség, beírod a keresőbe, biztos millió találatot hoz. Bár tudom, hogy jobb saját tapasztalatok alapján kalkulálni, de én általában még a fórumon olvasottak után is keresgélek.
Kedves anyuci68!
Köszönöm szépen a válaszodat! A kereső valóban hoz néhány transzfert, de a legördülő menüből Flogitába egyik sem visz. Viszont írtam e-mailt Dimitrisnek a Hotelba, várom a válaszát. Jó ötletet adtál!!! Köszönöm a fáradságodat Üdv.
#2120312014-01-10 12:50:46 Válasz a #212030. hsz-ra
Csak ötleteltem, mert már többször előfordult, hogy amikor szállásokat keresek, látom a honlapokon a transzfer lehetőségeket.
Örülök, hogy ez segítséget jelenthet !
Sziasztok!
Pénteken sikerült lefoglalni a nyaralásunkat,szintén Nea Plagia az uticél.Az utazási irodában azt tudtuk meg,hogy 4 épületből áll a Belissima apartman,és kb 300 m-re van a tengertől.Egy szerb fórumon tudtam meg pár dolgot Plagiáról,és a mellette lévő Flogitáról.Plagia nyugisabb település Flogita nyüzsisebb.Kb 15 perc alatt át lehet menni a sétányon,ami összeköti őket. Plagián 2 pékség több szupermarket,és taverna található. Több park,és szökőkút is található mindkét településen,ami este színjátékkal van kivilágítva.Sajna az árakról nem tudtam meg semmit erről a szerb fórumról.
Eddig többször voltunk nyaralni (Paralia,Sarti,Nei Pori,stb) nem volt jellemző a lopás a parton,de itt vigyázzatok!
Nem a görögöktől kell tartani,hanem a sok szerb ,és más nemzetiségi nyaralóktól.
Nagyjából ennyit tudok veletek megosztani.
Mindenkinek kellemes nyaralást!
#2121672014-01-13 20:08:36 Válasz a #212153. hsz-ra
Köszi Druszám
Szerintem akkor olyan, mint Vrasna és Asprovalta. Vagy olympic Beach és Paralia. Mármint az összeköttetését illetően, meg a nyüzsi-nyugi kapcsolatot.
Szia Ágica!
Mi találkozni fogunk Plágián.
Ti bár egy héttel előbb indultok, de együtt fogunk hazajönni 28-án. Nektek mire mi megérkezünk már lesznek tapasztalataitok és szép barna színetek.
Olvastunk még egy őskori barlangról a közelben mint ajánlott programról.
#2121942014-01-14 17:49:11 Válasz a #212177. hsz-ra
Igen, igen Várni fogunk a kapuban:) Kivel jöttök? Mi 40 -hez közelebbi pár vagyunk, 3 kiskamasz lánnyal. Normálisak nem vagyunk, előre jelzem
Ha sikerül netet szerezni, jelentkezünk mindenképp onnan.
Ez a barlang dolog nem hangzik rosszul, ha valamit tudsz róla ird már meg légyszi!!!
A Petralona barlangról van szó biztosan, mert az található a Chalkidiki-n nem is oly messze a nyaralóhelytől.
Ha beírjátok valamelyik kereső programba, rengeteg infót találtok róla
A nyitvatartást kell figyelni, mert egy ismerős anno pont akkor keveredett oda amikor zárva volt. Nem egy minden nap reggeltől estig látogatható hely állítólag.