Én egyéni szervezésben voltam ott. Május elején a Lauda Airrel mentem Bécsbõl, mert Magyarországról még nem volt járat. Júniusban a Tuinál vettem jegyet. Kos városba érkezik meg a gép, onnan még hajóval kell átmenni Nisyrosra. Reggel vagy este indul hajó Kardaménából vagy Kosról, kivéve vasárnap. Mióta hazaértem tervezem, hogy felrakom a képeket, de még sajnos nem fért bele az idõmbe. De remélem sikerül már (elõbb-utóbb) akkor te is láthatod mennyire gyönyörû a sziget. Mire vagy kiváncsi?
Az emberek nagyon barátságosak, úgy viselkedtek velem, mintha már ezer éve ismernének, fõleg amikor második alkalommal voltam. Nincsen sok turista, illetve 1/2 11-1/2 4-ig rengetegen vannak, utána visszamennek Kosra. Voltam a vulkánnál is, fantasztikus élmény!! Rengeteg macska van, de elég vadak, megsimogatni nem tudod õket. Csodálatos strandok vannak, (nem napernyõs) az egyik kedvecem a Koklaki (biztos nem jó a helyesírás, de így ejtik) szóval fekete vulkánikus kõzet borítja az egész strandot, nagyon különleges atmosztférája van, és néha félelmetes hangot ad a tenger, ahogyan görgeti a köveket... ezt leírhatatlan hangzás, ha hozzáképzeled a tenger zúgását is...
Nagyon tetszett a kolostor is, olyan mintha visszamennél az idõben.
Írjál, majd milyen infot szeretnél, szívesen mesélek még róla. Addig is bõvebb info: www.dodekanes.ch (német) vagy www.nisyros.com (angol)
Most 1 hétig nem leszek gépközelben de majd írok vmikor.
Üdv: Cserko
Szerintem Jox még nem járt ott, de majd õ elmondja neked személyesen
Engem viszont érdekelne, milyen szervezésben mentél oda? Egyénileg szervezted meg az utad? Nagyon jó lenne, ha tennél fel képeket, meg egy kis beszámolót, mert mi nagyon ki vagyunk éhezve információkra olyan helyekrõl, ahova kevesebben jutunk el.
Hogy tetszett Nisyros? Én már idén voltam ott kétszer egy hétig nyaralni a szigeten, ha minden jól megy még szeptemberben is visszatérek 2 hétre!! Nagyon klassz a tavalyi vulkános képed, azt Nikiaban készítetted? Hosszabb ideig voltál ott vagy a szokásos egynapos kiránduláson?
Nisszirosz az alvó vulkán szigete Kos-tól 16 km-re fekszik. A hajók Mandrakiban, a fõvárosában kötnek ki. A hegyre felkúszó hófehér házacskák láttán Santorini szépsége jutott eszembe. Innen busszal lehet feljutni a 300 méter széles kráterhoz, egy lélegzetelállító szerpentinen. Fantasztikus táj fogad minket, és nagyon nagy meleg. A kráter mélyén kb. 65-70°C van, és elég szúrósszagú kéngõz. De megéri ide feljönni, hiszen nem mindennapi látnivaló. A szomjunkat a kráter pereménél lévõ tavernában enyhíthetjük. A város szélén levõ domb tetején található egy Johannita erõd, melynek közepén áll a hófehér Panagia Szpiliani monostor. Gyönyörû panoráma tárul innen a szemünk elé. A lábunk alatt elterülõ város és a szomszédos pici sziget, a Giali. Nagyon kellemes barangolni a kék-fehér házacskák között a szûk utcácskákban. Mindenhol rengeteg virág található. Szerencsére nem az a túristáktól hemzsegõ hely, így sikerült megõriznie az igazi görög báját. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el ide, ha a Dodekanosz szigeteken jár.