#1142392009-08-14 19:56:50 Válasz a #114238. hsz-ra
A szép látvány rengeteg fotónak nyújtott alapot. Nekem 4GB-os memória kártyám volt, de venni kellett az út vége felé egy másik kártyát.
Amint lesz időm, feltöltöm a képeket (valószínűleg több albumba, témák szerint felosztva, mert egyben nem férne fel).
#1143902009-08-16 18:26:26 Válasz a #114248. hsz-ra
Sziasztok!
Élménybeszámolót egészen biztosan nem fogok írni. Egyrészt, mert most még vár rám egy-két élmény a nyár utolsó heteiben, másrészt pedig mert ahogy lesz időm, inkább a fotókkal foglalkoznék, harmadrészt mert eléggé szubjektív az ilyesmi. Nem hiányzik, hogy dolgozok rajta egy csomót, aztán meg végeredményként orrom alá dörgölik, hogy elégedetlen vagyok és pesszimista... Hiszen van, aki úgy jött vissza, hogy őt elvarázsolta... Én maximum csak akkor mennék vissza, ha városnéző nyaralást tervezek (de akkor meg miért pont oda, ha még annyi más várost nem láttam?). Szóval így is úgy is az a vége, hogy szép, szép, gyönyörű, de vissza nem mennék.
Skiathos más falat... Oda inkább el tudom képzelni, hogy egyszer majd visszamegyek...
De jegyzeteltem aktívan, így ha objektív információra van szüksége bárkinek, azzal szívesen szolgálok. Felírtam menetrendeket (utazási iroda, tömegközlekedés), árakat (éttermi, bolti, motorkölcsönzés, komp, hajó).
Szóval ha van kérdésetek bármivel kapcsolatban, arra szívesen válaszolok. A fotókat igyekszem minél hamarabb feltenni. (készült pár ezer ..lesz mit válogatni)
De komolyan mi volt a gond?
Túl nyugis volt, vagy uncsi volt Agnondas?
1-2 kérdésem lenne azért:
A busszal minden rendben volt, vagy megint előjött a szlovák ellentét?
A szállás az oké volt, vagy azzal sem volt rendben minden?
Az időjárás így főszezonban milyen volt? Nagyon meleg volt?
Az árak érdekelnének, pl egy 6os víz az mennyibe került? Drágábbak az árak vajon főszezonban?
Mit ettetek, főztetek, vagy etetek e valahol valami jót? És az mennyi volt?
Melyik part tetszett a legjobban? Tudom, hogy nem tetszett összességében, de élményeitek akkor is voltak, mi tetszett a legjobban? Alonisosson voltatok e? Delfin-t látatok e?
#1144442009-08-17 10:39:10 Válasz a #114390. hsz-ra
Szia Christine!
Azért ez elég érdekes, hogy mielőtt Te utaztál volna el, volt 10 000 kérdésed, vártad a mások beszámolóit úgy be voltál sózva. Most meg úgy gondolod, hogy a szubjektív véleményed alapján készülő beszámolód úgysem érdekelne senkit, ezért önhatalmúlag döntöttél: nem írsz beszámolót!!! (persze megteheted, mivel nem kötelező)
DE!!!
Ezt nem tartom fair dolognak. Engem is sok minden érdekelne, amit az előttem szólók kérdeztek sőt még több is. Ha nem tetszett a sziget az a Te döntésed (ezért senki nem fog megvesszőzni!), de azért sokat segítenél azoknak, akik még most készülnek oda. Pl. buszút, kompút, szállás, viszonyok, emberek, árak, hogy jutottatok Skiathosra Alonissosra, kocsi motor bérlések, üzletek éttermek strandok és egyéb más lehetőségek, amiket Te már megéltél. A konkrét dolgok érdekelnének nem pedig az általánosságok.
Tehát kíváncsian várom (várjuk) ! a válaszaidat.
Köszönettel a többiek nevében is
Karlo
Ui: Bízom benne, hogy nem veszed sértődősre a dolgot, nem ez volt a célom. Az én álláspontom: ha kérek valamit, akkor adok is, így nem tudnak szemrehányást tenni az embernek.
#1144492009-08-17 11:04:26 Válasz a #114390. hsz-ra
Kedves Christine!
Nem akartam beledumálni,de mivel engem is nagyon érdekel Skopelos,csatlakozom az előttem szólókhoz!
Mivel minden élménybeszámoló szubjektiv,pontosan azért van rá szükség,hogy mindenki lássa,neked mi nem tetszett,mi nem stimmelt,s abból a többiek is levonhatják a maguk számára fontos következtetéseket.
Mikor hazajöttem Zantéról,én is úgy gondoltam,minek irni,mikor annyi beszámoló van a szigetről,de aztán annyi minden kavargott bennem,hogy mégis megirtam/csak Jox még nem tette fel../
Ezért is várjuk a TE élményeid,legyenek azok negativak,vagy pozitivak!
Nem vettem magamra, és bár igaz, hogy ezer kérdésem volt az indulás előtt, tudtommal itt senki nem írt hivatalos beszámolót (már ha ez alatt a beszámolók menüpont alatti írásokat értitek).
Így hát nem értem, nekem miért kellene írnom. Természetesen minden kérdésre nagyon szívesen válaszolok, de ha most beszámolót írnék, egyrészt október lenne, mire befejezném, másrészt lehet sok olyan holtrész lenne, ami senkit nem érdekel. Ezért nem írok, viszont bármilyen konkrét kérdésre (akár ezerre is) nagyon szívesen válaszolok, hiszen ugyebár nem magamnak jegyzeteltem
Forradalom például nem forrong, hanem kérdez Ez jó. Én meg válaszolok:
Szlovák ellentét: Odafelé a buszsofőr nem segített a buszba berakni a bőröndöket (nem gond), viszont annyit tudott magyarul mondani, hogy "Fogd meg és dobd be. Van erő." Én csak néztem...
A pihenőknél semmit nem mondtak a magyaroknak, a leghátul ülő pasi fordította nekünk, hány percünk van.
Visszafelé: Idősebbek vezették a buszt, segítettek berakni a bőröndöt és a pihenőknél mondták magyarul, hány percünk van.
Magyar filmet egyet sem néztünk, csak egy magyar történelműt cseh nyelven (odafelé) Mária Teréziás volt és rémálom... szex meg öldöklés, lefejezések, elmebaj..stb. Senkit nem érdekelt, ráadásul gyerek is volt a buszon (nem is egy), nem értem, minek kellett végignézni.
Magyar filmet nem kértünk, én speciel oda meg vissza sem tévéztem.
A szálláshelyen voltak rendes szlovákok, akik köszöntek (a szomszédunkban, meg lent egy pár). A többieknek 3 napig köszöngettem, le sem tojtak, úgyhogy úgy gondoltam, nem nyújtom a kezem tovább...
A szállás nekem rémálom volt. A hócipőm tele volt a kicsi hellyel... Ha a párom fogat mosott, és én be akartam menni a fürdőszobába, ki kellett jönnie először, mert valaki okosan az egy lépéses fürdőszobába befelé nyíló ajtót csinált. A fürdőszobában az ablakot egy a falba stílusosan kivágott "lyuk" jelentette... Se keret, se üveg, sem szúnyogháló. Az első két napon meg kellett tanulnom, hogy ha zuhanyzok, a WCpapírt a magas polcra kell tennem a fürdőszoba másik végébe, különben teljesen elázik (mert nem elég, hogy kicsi a helyiség, a zuhanyrózsa okosan mindenfelé spriccel, csak a célirányba nem).
Nekem rossz volt, hogy este nem lehetett fürdeni, mindig hamar haza kellett menni, ha meleg vizet akartunk. Az indulás előtt úgy voltam vele: " Á, meleg lesz, mit nekem hideg víz!".. Na ja, csak lebarnult/égett bőrön az még hidegebbnek hat...
Ja, amúgy légkondi nélkül kibírhatatlan az apartman. Mi tavaly Sartiban és tavaly előtt Nei Poriban sem kértünk légkondit, de itt már az első órában lementünk (mind a 6-an magyarok), hogy akkor kellene...
Időjárás: Fújt a szél állandóan, hogy szemléltetni tudjam, minden második fotó sikerült, mert a hajam a párom arcában van De ez csak jó, mert nem volt fülledt meleg. Viszont: a víz nekem írtóóóó hideg volt. Egyszer megállapítottuk, hogy olyan, mintha a hűtőből kivett vízben fürdenék. Én 3x voltam a vízben a 10 nap alatt, ami köszönhető a elsősorban a hideg víznek, a hullámoknak (amik néha ököl méretű köveket vágnak az ember lábához), meg a nem fürdőzésre kitalált sziklás partoknak (amik viszont látványra gyönyörűek).
A mini boltban Agnondas-ban:
Maxi Class zsepi (írtó vékony): 1
Őszib.lé: 2,2
Tix Tide Plus 400g 1,55
Ami nekem fura volt, hogy nem nagyon találtam szép zöldségeket (bár a skopelosi zöldségesnél sosem álltunk meg).
Skopelos-ban amúgy a főutcán 3x volt csőtörés fini illatokkal, szóval ha nedves az út, lassan hajtani motorral!!
Mi egyszer sem főztünk. Macsosz jól írta, 25-30-ból simán meg van 2 fő, vízzel vagy üdítővel, polip, vagy bármi más.... Mi sokszor 27-et fizettünk. Ez reális, számolhattok vele.
Ajánlom éttermet: Skopelos kikötősétány, kék asztalterítős (az egyetlen, aminek kék az asztalterítője). Illetve még a játszótér mellett a piros asztalterítős (a játszótér szintén a kikötő melletti sétányon van). A piros asztalterítősben van ingyen desszertnek dinnye. Máshol sehol elvileg, a vízért is fizetni kell (csak azért írom, mert a szárazföldön ahogy leülsz, ingyen vizet kapsz).
Partok
Agnondas lehangoló nekem. Összvissz 3 hiéna étteremből, a mini boltból, 10 m-es strandból és vagy 10 apartmanból áll. A strandon sokan vannak, az éttermek és a bolt is kihasználja a monopol helyzetet. Egy paradicsom saláta kb. 4,5 euro Agnondas-ban, 2,5 Skopelos-ban.
Agnondas számomra élhetetlen. Én motor nélkül szerintem minden nap átkoztam volna magam, hogy befizettem erre az útra. Motorral menni mindenhová...
Mi Amarantos-ban voltunk többet, meg Milia-n. Amarantosban lehetett nudizni, szinte a kutya sem jár arra, nem hullámzik. Milia tágas, szép, csak hullámos.
Glisteri és Glifoneri: földet fogtam, mikor megláttam a kicsi partot kb. 5 városnyi emberrel.... Szédület. Én nem tudom, ki érzi úgy jól magát, hogy a "szomszéd" 5 centire a fenekedtől fekszik. Monokini?? -ugyan már!
A legszebb strand szerintem: Milia és Stafilo.
Limnonarin ledöbbentem... Megkövült homok (de vagy a strand felét elfoglalja), lehetetlen a vízbe menni, mert csúszik, akár egy hal.
Stafilo-t csak éjjel néztük meg, ott nem voltunk nappal. Milia-n voltunk többször (széles és hosszú, tehát élhető), meg Amarantos-ban, ha éppen egy kis tömegmentes helyre vágytunk.
Alonissos-on nem voltunk, viszont Skiathos-on két napot, és ott láttunk delfineket, tök jó fotó lett belőle . A képeket már kiválogattam (bár annyi van, lehet még egyszer kell majd válogatni, mert a hullámokról készült fotóktól nem tudok megválni), holnap kicsinyítem és pénteken felrakom őket.
Ha van még kérdés, szívesen írok. Menetrend fotók között meg lesz, de ha kell, el is tudom küldeni, úgy legalább tudjátok nagyítani. A helyi járatok viccesek.. véglet: Az egyik busz egy lepukkant 1000 éves fémkütyü, a másik pedig légkondis bőrüléses paripa Szerencse kérdése, hogy éppen melyik jön.
Ha van kérdés tényleg nagyon szívesen írok, csak feleslegeset nem akarok (szerintem így is elég hosszú....)
Ja!!!! És képzeljétek: amíg Skiathos-on voltunk a takarítónéni (aki állítólag maga a tulaj) olyan szépet rittyentett a WC-nkbe.. lehúzni lehúzta, de a vastag csúszdacsíkot elfelejtette lekefélni... Pucolhattam, miután már egy napja rá volt száradva... szóval ennyit a szállásról. Az általa elhasznált WC papír gurigánkat persze nem felejtette el eltűntetni...
Ja! Még egy: a másik két magyar pár voltak Alonissos-on, de azt mondták nem láttak delfint, ráadásul az egyik megállóhelyet simán kihagyta a kapitány (meg ne kérdezzétek melyiket, mert azt nem tudom...).
Amúgy Skopelos-ra menet nekünk Glossa-ban kellett kiszállnunk (nézzétek a jegyeket!).
Glossa felé a kompról láttunk delfineket, egy kiránduló hajót kísértek, de sajnos távol voltak.
Motorkölcsönzés: Panos!!! Ahogy mentek Skopelos felé, ne kanyarodjatok le a kikötő felé, hanem menjetek egy kicsit tovább. Minden robogója az utcán van, fel lehet ismerni. A bejárati ajtóból lefelé visznek a lépcsők és az ajtó mellé is ki van írva a Panos. A kikötőben 25 a motor/nap, itt 15-ről lealkudtuk 12/napra. Viszont: a három kölcsönzött motor közül 2 felmondta a szolgálatot. Az egyikhez kihívtuk a pasit (mert másnap sík terepen max. 15-re tudott gyorsulni, nem hogy még emelkedő neki), a másik még eldöcögött magától is a kölcsönzőshöz. Szó nélkül kicseréli, de ha félúton valahol robbantok le az nagy szívás, mert olyan emelkedők vannak, hogy ihaj... Nem tudom, vajon a drágább kölcsönzősök megbízhatóbbak-e....
Nekünk szerencsénk volt, mert az apartmantól számítva Skopelos felé az első kanyarban robbant le, így visszasétáltunk és telefonáltunk.
#1145692009-08-18 11:26:13 Válasz a #114542. hsz-ra
Látod Christine, csak van beszámoló, nem kell külön annak nevezni, ugyanolyan jó ide is
És a szubjektív vélemény is lehet hasznos. Pl. engem nem érdekel se a sofőr, se a film a buszon, és a bőröndömet is szívesebben rakom be én, mint hogy más dobálja. Mivel nem cigizünk, a pihenőidőt is hamar lezavarjuk, és a nemköszönő szlovákokat is lesz@rjuk, köszönünk majd annak, aki viszonozza, úgyis az a mérvadó. A kis fürdőszobát már megszoktuk, alkalmazkodunk hozzá, a WC-papírt pedig mindig távolabb pakoljuk a víztől.
Na a szúnyogháló hiánya már zavarna, biztos kitalálnék valami megoldást, valszeg odaragasztanék egy db papírt, ami persze nem az én dolgom lenne
Az esti hideg zuhany sem törne le, én nyáron képtelen vagyok akár langyos vízzel fürdeni, mindig jéghideget kíván a testem, igaz soha nem égetem le, bőven kenem a napolajat, de nekünk könyebb is, mert mindig előszezonban megyünk görög szigetre, és olyankor még a légkondi sem szükséges.
A szél szintén nem zavar, a hideg vízet is szeretjük, ahogy a sziklás partot is, mert csak ott lehet sznorizni, a homokkal meg tele minden nyílásunk - főleg a csajoknak
Persze a szép zöldség hiányozni fog, de egynémely szigeten ez természetes sajna, mert sok helyütt a szárazföldről hozzák, és nem minden nap.
A taverna árai korrektek, legalábbis a skopelosiak, ami viszont engem is elkeserít, az az agnondasi helyzet, mi is oda tervezzük, igaz csak jövőre.
Remélem előszezonban nem lesznek hiénák a tavernások. A strandja milyen egyébiránt? Merre vannak látványos, sznorizásra alkalmas öblök?
Te egyébként a szép strandot a széles, homokosra érted?
A menetrendet szívesen átnézném kíváncsiságból, konyupapa@gmail.com a címem, előre is köszi.
És köszi a beszámolót - ez tulajdonképpen az volt
Örülök, ha hasznosítani tudjátok Feleslegeset nem akartam írni.
Most kezdem el felrakni a képeket. 4 album lesz. Skopelos-szal kezdem (240kép), hogy tudjatok nézelődni. A többi: Skiathos; Kaják és árak; Skopelos hullámai.
Remélem még 1-2h és fent lesznek! Igyekszem. Szép estét!