Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112781 Üzenet linkje2009-08-05 19:10:04 

Még egy lényeges kérdés: parkolni hol tudunk?
# 452
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112782 Üzenet linkje2009-08-05 19:22:34  Válasz a #112781. hsz-ra Előzmény #112781

Van a Sakisnak saját elkerített parkolója a Vangelissel szemben, gondolom ott tudsz parkolni.
# 453
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112787 Üzenet linkje2009-08-05 20:01:20 

Szia Vaesz!
Ne aggódj, nem Te vagy az egyedüli, aki nagyon szerényen és szükös keretből hozza ki a nyaralását - sajnos! De hidd el, hogy megoldható és ettől nagyszerüen fogjátok magatokat érezni. Mi is mindig a hazaiból oldjuk meg a reggelit. (Margarin, szalámi, sajt, májkrém) Csak péksüteményt, paradicsomot, paprikát szoktuk ott megvenni. Itton lefőzheted a pörköltet, (vihetsz hozzá tarhonyát és megpiritod) készithetsz milánói alapot, (viszed a tésztát, ott csak kifőzöd) töltöttkáposztát, töltöttpaprikát, süthetsz le húst, amihez tasakos krumpipüré-port vihetsz vagy gyorsrizst. Az előre lefőzött ételt hütőtáskában, jégaku között elviszed, simán kibirja az utat. Ott meg van hütő. Percek alatt fenséges ebédet készithesz és ami a lényeg, nem kell órákat töltened a főzéssel. Nem azzal fog telni a nyaralásod. Este megesztek egy gyrost. Megveszitek a dinnyét, behütitek, isteni! Hidd el nem ezen fog múlni, hogy jól érzitek-e magatokat!? Toroniban már kétszer voltam. Visszavágyom! Toroni egy nagyon nyugis hely, szeptemberben meg főleg! Ennek is meg van a maga előnye. Mivel nincs sok üzlet, nincs az a nagy árubőség, ezért nem csábit a vásárlásra. A parton sincs zsufi. Fenn a szikláknál (a campignél) van egy nagyon jó öböl. Puha homokos egy része. Volt, hogy ketten voltunk az egész öbölben. De ha voltak is lenn, minimum 20 méterrel arrébb. A campigben sem voltak már ekkor.
Mi is az Apollonnal utaztunk. Szerintem nagyon jók! Az is tetszik, hogy nem tartják magukat ahhoz, hogy 2 órakor foglalhatod el a szállát. Ahogy odaér a busz, megmutatja az idegenvezető a szobátokat. A takaritók folyamatosan takaritanak. Ahogy elkészült a szoba, a kulcsot kivül hagyják a zárban és ekkor már be is költözhetsz.

# 454
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112831 Üzenet linkje2009-08-06 07:12:48  Válasz a #112550. hsz-ra Előzmény #112550

Kedves Toroniba Utazok!
Ha a Vangelisbe vagy az Apolló apartmanba van a szállásotok akkor ha valami hiányzik akkor szólni kell a tulaj fiának Jorgosznak és mindent ad.Amikor elmegyünk nem számolják meg,hogy minden megvan /Sartiban nem ritka/ezért fordul elő hogy hiányos a "készlet".
Edényt se vegyetek azt is kaptok, sajnos tapasztaltuk hogy volt aki a saját kopott edényét hagyta ott és, a duplafenekű rozsdamentes edényt vitt haza /magyar volt/

# 455
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112833 Üzenet linkje2009-08-06 07:46:04  Válasz a #112780. hsz-ra Előzmény #112780

Kedves Vaesz!
A nap szeptemberben is nagyon erős, mi az első turnussal megyünk minden évben és voltunk szeptemberben is, a nyár eleji második turnusban már leégtünk nagyon rövid idő alatt.Megoldás 30 as faktorszámú napozó napramenés előtt fél órával előbb bekenni.A kajatippekbe beszállva az Ujházi tyukhúsleves ,feltuningolva borsó konzervel négy tányéros zacskot vegyétek, mi lesütünk hust, nagyon finom a krumplijuk és nagyon hamar megfő, haza is hozunk belőlle az idén még ültettünk is, a sülthúson lévő zsirból,zsíroskenyér, isteni a hagymájuk, a paradicsomuk, mi első napon beszerzünk feta sajtot,és uborka paradicsom hagyma keverékét megszova kész a görög saláta.Javaslom az Apélia nevű fekete cimkés másfél literes bort 3-3és fél Euróba kerül, ez egykicsit édes, de van három féle változata. Ne izgulj, nagyon jó lesz,de egyre készülj fel! Vágyni fogsz vissza!

# 456
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112842 Üzenet linkje2009-08-06 09:05:22 

Kedves Vaesz!
Ja és elfelejtettem mondani, hogy keressétek a super marketben a dobozos Tzatzikit. Reggelihez, sültekhez isteni! A haza indulás napján, amikor megérkezik a busz, felrakják a csomagjaitokat és Ti is felszálltok a buszra. Átvisznek Sartiba. Ott van jó néhány órátok. Szét tudtok nézni. Akár még strandolhattok is. Ha valakinek ajándékot, egy kis suvenirt akartok, akkor érdemesebb itt megvenni, mivel alacsonyabbak az árak, mint Toroniben. Természetesen a választék is nagyobb. Szerintem ez egy bónusz. Ingyen kirándulás. Nem kerül pénzbe. De Toroniban is felsétálhattok a hegyekbe. Gyönyörü kilátás nyilik a tengerre. Barangoljátok be a falucskát. Különleges házakat fogtok találni. Sok régi halászkunyhó is megtalálható a faluban.

# 457
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112850 Üzenet linkje2009-08-06 09:32:55 

Köszi Gudli:) A Tzatziki a kedvencem, azt én nem tudom sajnos itthon előállítani úgy, ahogy ott készítik. Mi kocsival megyünk, úgyhogy az egész környéket bebarangoljuk, legalábbis remélem.
A Toronis görögök mennyire barátságosak? mert én nagyon szeretek összebratyizni velükicon_smile.gif

Zsuzsa! Nekünk azt mondták a többiek, hogy mivel elég szegényes a felszelés, vigyek egy-két dolgot. Akkor most inkább vigyek, vagy kérjek majd ott? Merthogy a kocsi elbírja...
Köszi mindenkinek! Olyan jó, hogy van ez a fórum, és tudunk segíteni egymásnak!

# 458
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112864 Üzenet linkje2009-08-06 11:14:48 

Vaesz!
Akkor nagyon könnyü dolgotok lesz és nagyszerü lehetőségek! Neos Marmaras 25 km-re van. Az idén mi ott voltunk. Csütörtökön van piac, pontosan a kikötőnél a parton, a Luna Park felé. Könnyü odatalálni. Ne hagyjátok ki. Ha már ott jártok, menjetek át az öböl tulsó oldalára. Ott található Porto Carras. Van ott két egyforma szálloda. illetve egy komplexum, gyönyörü pálma- és olajligetekkel. Jó hosszú homokos part. Látnotok kell!
Toroniban elég kevés őslakos él. Mi ahogy bejártuk a falut találkoztunk néhánnyal. Általában kinn ülnek az ajtó előtt. Ha csak oda intesz, már is mosolyogva köszöntek. Kiváncsiak, hogy honnal jöttél. Marmarason viszont nagyon sok görög van. Hihetetlenül barátságosak. Mondtam is, hogy ennyi kedves emberrel már régen nem találkoztam, mint itt.

# 459
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112898 Üzenet linkje2009-08-06 15:41:51 

Kedves Vaesz!

Nem tudom láttad e már a Toronis képeimet, esetleg onnan is meríthetsz őtleteket, tapasztalatokat. Nekem is sokat segítettek a feltett képek a kirándulásunk előtt.
Szóval ha nem láttad még keress rá a képeknél a "Toroni 2008"-ra .

Üdv Feri

# 460
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112911 Üzenet linkje2009-08-06 16:50:49  Válasz a #112850. hsz-ra Előzmény #112850

Olvastam az elöttem szólókat! Mi két hétre megyünk és a párom nagyon sokat eszik,ami kaját viszünk azok a már elitett alapkaják ami megmelegitünk és feltuningoljuk krumlival ,rizzsel, tésztával ami konyhaeszközt viszek, merőkanál,szedőkanál,tésztaszürő amivel a krumplit is leszüröm, nagykést a kenyérhez és a dinnyéhez, ha kicsi az edényetek a Jorgoszt ha megkéritek ad másikat, A Sakis étterembe ami alattatok van, a tulaj Flóra nagyon barátságos,a parton csak nyaraló görögök lesznek,az "óslakosok" száma 24 fő.Szunyogrisztót vigyetek!
# 461
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112951 Üzenet linkje2009-08-06 21:06:22 

Na, még felmerült kérdés: Toroni tengerpartján tudok gyűjteni kagylókat? megőrülök értük. Természetesen csak akkorl, ha lehet, Zantén nem volt ajánlott a tarisznyarákok védelme miatt. És hogy a Blue Lagoon kirándulás van-e még és hogy mennyibe került? évekkel ezelőtt Sartiból mentünk, de ezt nem lehet elfelejteni. Ja, és láttam a fényképeken egy patakot Toroniban. Arról mit lehet tudni? (lőjjetek le, de nagyon telhetetlen vagyok)
# 462
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112960 Üzenet linkje2009-08-06 21:35:07  Válasz a #112951. hsz-ra Előzmény #112951

Azon a részen, ahol mi voltunk, ott egy szem kagyló sem volt. Nem tudom, hogy feljebb ez a tendencia uralkodik-e.
A patakban momentán víz - legalábbis a Vangelisnél - alig-alig. A békák úgy tűnt, a sárral is megelégedtek. 4 éve, ahol van egy kanyar az úton, a romok felé, szó szerint hemzsegtek a tekik a patakban, most is voltak, de tán a harmada a korábbinak. Lehet, hogy már nem bírják a szemetet, meg a víz is kevesebb volt benne.

# 463
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112971 Üzenet linkje2009-08-07 07:55:15  Válasz a #112951. hsz-ra Előzmény #112951

Kagylókat Porto Kufóba találtok az öböl másik végén ahol a zárt tengeröböl van, de szerintem a nyaralók már osszeszedték. A Sartiba illetve a Toroniba található patakok azok a csapadék levezetésére szolgálnak, ha esik az eső akkor felduzzadnak, ha nem akkor akár el is tünnek, ez Sartiba figyeldető meg a legjobban.
# 464
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113097 Üzenet linkje2009-08-07 16:54:23  Válasz a #112951. hsz-ra Előzmény #112951

Vaesz kagylót mi pár éve sokat találtunk Linaraki camping előtt. Sikíanál nem Sikya felé fordultok a főuton egy elég erős kanyarban, hanem a tenger felé Linaraki felé, mikor a kanyargos kis burkolt uton elértek a tengerparthoz balra fordultok arra lessz Linaraki camping, kb itt találtunk kagylókat erős hullámzás szél után 40.034814 22.996035. Ha Linaraki után tovább mentek kb. 2 km. a parton vezető úton elértek Valti Camping strandjához, ez is szép főleg az öböl nyugati végénél lévő sziklás résznél 40.051968 23999011. Ha jobbra fordultok egy éttermet és ezt is elhagyva nagyon jó kis csendes öblöt találtok Klimataria Beach 40.033322 24.009491.
# 465
Adelynn
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113189 Üzenet linkje2009-08-08 18:16:38 

Sziasztok!

Mi is Toroniba szeretnénk nyaralni menni ketten, de még szálást keresünk.
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik apartmanban vannak tengerre néző szobák?

Előre is köszi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu