vojandi!
Tudom, hogy régebben voltál Toloban, de tudsz-e olyan tavernát ajánlani, amit kár lenne kihagyni? (A halasról tudok...) A sok kirándulás miatt nem sok idõm lesz keresgélni... Valahol ezt olvastam: "Ahogy beértek Toloba és "nekimentek" a tengernek a sarkon idõs, kedves magyar házaspár vezeti az éttermet." Tudsz errõl valamit? Induláshoz közel, már csak ilyen "gondjaim" vannak...
Szia h.apci!
De jó neked, te mindjárt utazol... Azért a második utam, két évvel ezelõtt nem volt olyan régen
A "halast" akkor megtalálod, ne hagyd ki! Máshol mi nem voltunk. Errõl a "magyaros" helyrõl valaki írt itt a hellaszon már valamit, de ha fejre állok sem tudom, hogy hol és mit. Sajna nem tudok segíteni.
Sziasztok!
Aki haza ért az írjon valami friss infót mert már nagyon izgatott vagyok.
Már az összes beszámolót végig olvastam, igy most unatkozom.
Érdekelne milyen az idõ, meg persze a víz.
Saci
Most olvastam futó szalagcímben, hogy a vízhõmérséklet Tolo-ban tegnap 23 °C volt, ami csaknem normális… Most örülök igazán, hogy elhalasztottam egy héttel az indulást. Majd még a végén melegünk lesz… (Vállaljuk a veszélyt!)
Az info helye (sok más hasznos infoval): https://www.argolis.de/argolisframe.htm
Sziasztok!
Mivel két éve is Tolón nyaraltunk és most is oda készülünk, így élvezet és egyben nosztalgia volt olvasni a topicot. Már alig várom hogy újra átéljek egy-egy élményt.
3 gyerekkel megyünk. Akkor még letudtam õket beszélni a "banánozásról", most tuti nem fogom tudni beetetni a 13,16,17 éves lányainkat. Én nem tudok jól úszni és írtózom az ilyen veszélyes játékoktól. Aki már próbálta, kérdezem, hogy mennyire veszélyes. A lányok többé-kevésbé tudnak úszni, el lehet õket engedni? Biztonságos a mellény?
Másik kérdésem. Akkor nem láttunk a szállásról egy kis kápolnát a város felett, de azóta sok-sok képen igen.Oda hogyan lehet fölmenni?
Végül az index mûholdas térképén egy partszakaszt vélünk felfedezni a kikötõ után. Van ott valami? Volt aki írt a szigetrõl, ami szemben van (nem a kicsire gondolok, amin a kápolna van). Oda, illetve annak a másik oldalára érdemes átvizibiciklizni? Lehet? Mi béreltünk motorcsónakot, de olyan vihar lett amikor meg akartuk kerülni a szigetet, hogy inkább visszajöttünk. Most ezt is pótolni akarjuk. Várom a tapasztalatokat.
Hydra is érdekel, akkor kihagytuk. Lehet vinni oda hûtõtáskát, vagy lehet ott vásárolni? Mivel töltik a napot ott az utazók?
Jó sokat kérdeztem, de olyan izgalomban vagyok így két héttel az utazás elõtt.
Örülök, hogy írtál, végre még egy Toló-rajongó
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidere.
A szemközti kis szigeten (neve Daskalio) valóban van egy kápolna. Oda leginkább vizibicikliel vagy bérelt csónakkal lehet átjutni és van egy pici beton móló, ahova ki lehet kötni a csónakot és betonlépcsõkön lehet felmenni a kápolnáig. Maga az épület nem érdekes, amúgy zárva van, de szép a kilátás Tolóra.
A nagyobb sziget neve Romvi. Mi oda is vizibiciklivel mentünk át (tíz perc talán), de egyszer át is úsztak a fiúk. Nagyon jó a strandja. Igaz a parton nagyon köves, de a víz alatt finomhomokos és nagyon tiszta, szép színe van. Vállakozó kedvûek akár egy nagyobb kirándulást is tehetnek a szigeten, ami nem kicsi, mert hátrafelé is messze elnyúlik.
A kikötõ után nincs semmi, csak a sziklafal.
Én egyszer banánoztam csak, az egy életre elég volt, mert annyira béna dolog, semmi jó nincs benne. A mellény fenntart, igen, megbízhatsz benne.
A Hydrával kapcsolatos kérdésedre a választ a tolói élménybeszámolóimban találod meg. Mindjárt utánakeresek hánadik oldal és ideírom neked.
Nos: a beszámolók címszó alatt az elsõ lapon van a Tolo 1997-es beszámolóm, abban a 4, oldalon írok a vizibiciklis kirándulásról és az 5. oldalon Hydráról. Tényleg olvasd el, akkor mindenre választ kapsz.
A beszámolók második lapján találod a Körutazás a Peloponnészoszon c. beszámolómat, abban a 15. oldalon írom le vizibiciklis kalandjainkat.
Ha van még kérdésed, írj.
Andi
Hydrával kapcsolatban még: azt, hogy mivel töltöd ott napod, arra értettem, hogy találsz választ a beszámolóimban...de a hûtõtáskára nem. Vinni minent lehet, a kérdés, hogy megéri-e. Ha kitesznek 4 órára ahajóból csatangolni, gondolom nincs kedved a hûtõtáskát cipelni. Természetesen vannak üzletek Hydrán is.
Szia!
Nagyon örülök, hogy írtál.
Csak annak nem, hogy válaszoltam neked és nem jelent meg.
Szóval most mégegyszer pár szóban. Választhattunk volna más uticélt, de nekünk annyira tetszett Tolo, hogy újra oda vágytunk. A barátaink meg is jegyezték: megint oda? De nem érthetik Tolo egy kis ékszerdoboz azzal az elõnnyel, hogy rengeteg látnivaló van a környéken.
Szóval.
A banánozással kapcsolatosan milyen érveket hozzak fel hogy lebeszéljem a lányokat? Szerintem is butaság. De fõleg mert féltem is Õket.
A kis kápolnáról nem írtál, ami szerintünk Tolo fölött van.
A Romvi szigetet meg lehet-e kerülni valamilyen bérelhetõ jármûvel?
A Hydra kirándulás világossá vált a leírás alapján. Tök fölösleges bármit vinni. Gondolom üditõt szendvicset bárhol kapunk a szigeten.
És még valami. Pár napot eltöltünk Olymposz környékén (hegy megmászás stb.) Körvonalazódik a szállás, Varikóban tervezzük, kempingben, faházban, egy másik topicban kapott ötlet alapján. Még nem jött visszajelzés. Van arra felé bármi tapasztalatod, ötleted?
Minden info jók jön.
Köszi
Andrea
Szia adrivik!
Ha nem találsz mást:
ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - GUEST HOUSE
Place centrale
Nik. Episkopou Kitrous 1
60200, Litohoro
Tel +30 23520.81236
Fax +30 23520.84246
Email xenpap@otenet.gr
Most (júniusban) 40 Euro/apartman/nap
http://www.litohoro.gr/us/diamoni.asp?Rec=0
Németül és angolul is írhatsz!
[url]https://www.hnms.gr/hnms/english/forecast_city_html?nofdays=n3_6&dr_region=peloponese&dr_city=Nafplio
Ezen a címen találtam tolóhoz legközelebbi idõjárás jelentést.