#1716722011-08-01 17:45:38 Válasz a #171657. hsz-ra
Szia Döme
Köszönjük szépen a pazar bemutatót. Úgy látom, hogy majdnem mindenhol megfordultatok a négy nap alatt, ahol mi egy hét alatt, ráadásul Tenerifét nem is láttuk a Roque Nublo tetejéről a fátyolfelhők miatt (egy okkal több arra, hogy egyszer visszatérjek oda:)) Mi csak Mogán településen (nem azonos Puerto de Mogánnal) tudtunk egy pirinyót belesni a helyiek életébe, azonban május elején még nem volt elviselhetetlen a tömeg máshol sem, és az árak igazán kedvezőek voltak. Egy videót összeraktam a fotók egy részéből: Gran Canaria 2010
#1716782011-08-01 19:19:46 Válasz a #171646. hsz-ra
Kedves Döme!
Most így sikerült megnéznem a képeket. Eszméletlelenül szépek. Maga a a sziget is gyönyörű, de igaza volt Évinek, hogy a fotózás is igen profi.
Most innentől beindult az agyrágó bogár: ide el kell mennünk! Úgy, hogy Te vagy a felelős, amiért mostantól ingem-gatyám tépem, hogy eljussak ide. És amit én elhatározok, azt általában meg is valósítom.
Gratulálok a képekhez!
Üdv: Josza
#1716792011-08-01 19:27:18 Válasz a #171672. hsz-ra
Kedves BoAt!
Megnéztem a Te fotóidat is. Azok is nagyon szépek. Csak megerősített az elhatározásomban, hogy ezt nekünk is látnunk kell.
Köszönöm az élményt!
#1716862011-08-01 20:55:58 Válasz a #171679. hsz-ra
Kedves Josza,
csak biztatni tudlak az utazással kapcsolatban. A tavalyi évig azt hittem, hogy csak a tehetősebbek járnak a Kanári- szigetekre. Ehhez képest meglepően kevés pénzbe került az ottlét Nagyon tetszett a klímája, mert bár napközben repedt meleg volt, éjszakára kellemesen lehűlt az idő, kellett a paplan is Nem volt izzadós forgolódás az ágyban és kialvatlanság sem. Egyébként az 50 km átmérőjű kör alakú szigetnek eleve két klímája van: az északi rész zöldebb, gyakran elered az eső, a déli részen pedig süt a nap ezerrel és évtizedek óta nem esett- legalábbis ezt állította egy nagyon régóta ott élő magyar.
#1717242011-08-02 08:17:06 Válasz a #171678. hsz-ra
Szia Josza,
Ja, és igaza van BoAtnak, tényleg elég kedvező áron lehet arra felé nyaralni. A klímáról annyit, hogy amikor szigetkört mentünk reggel nálunk délen sütött a nap és kb 30C volt, és mire kora délután felértünk északra ott esett az eső és volt ahol csak 18C volt...aztán mire délután/este hazaértünk ott megintcsak napsütés és meleg várt. Döbbenetes különbség egy ilyen kis szigeten belül. És akkor még nem beszéltem a reptér környéki nagyon szeles területről... szóval, ha szálláskeresésre kerül a sor, csak délen érdemes!
Bocsi, hogy megint zavarok, de most van meg 1 problemam.
A port aventurat kozben sikerult elintezni, de azert koszi, hogy megprobaltatok segiteni
Ha Barcelonaba bemennenk busszal + vonattal, akkor hol kene leszallni, hogy megnezzuk a foci stadiont, es hol kene leszallni hogy bemenjunk a bevasarlo kozpontba (allitolag van valami bevasarlo kozpont ahol ilyen "olcsobb" markak vannak, meg olcsobban, mint magyarorszagon : pl nike, h&m, pull&bear, stbstb)? Ha megveszem a jegyet, akkor annyiszor szallok fel a metrora (vonat ? ) amennyiszer akarok? Mikor megy az utolso metro (vonat), busz vissza?
Bocsi, hogy ennyit kerdeztem
Egyebkent ma voltunk Tossaban, nagyon tetszett...
Bocsi, hogy megint zavarok, de most van meg 1 problemam.
A port aventurat kozben sikerult elintezni, de azert koszi, hogy megprobaltatok segiteni
Ha Barcelonaba bemennenk busszal + vonattal, akkor hol kene leszallni, hogy megnezzuk a foci stadiont, es hol kene leszallni hogy bemenjunk a bevasarlo kozpontba (allitolag van valami bevasarlo kozpont ahol ilyen "olcsobb" markak vannak, meg olcsobban, mint magyarorszagon : pl nike, h&m, pull&bear, stbstb)? Ha megveszem a jegyet, akkor annyiszor szallok fel a metrora (vonat ? ) amennyiszer akarok? Mikor megy az utolso metro (vonat), busz vissza?
Bocsi, hogy ennyit kerdeztem
Egyebkent ma voltunk Tossaban, nagyon tetszett...
Szia Marija!
Mi szervezetten mentünk Barcelonaba, de talán az segít, hogy ha megtaláljátok a metrót, akkor a La Ramlanál, -ami a sétálóutca-, vagy a Kolombusz szobornál szálljatok le! A Kolombusz szobortól egy úttest választja el a Ramblát, ami tele van festőkkel, árusokkal, beülős helyekkel. Ha végig sétáltok rajta, a vége felé tele lesz az általad említett boltokkal, amelyekben még múlt héten 70 %-os akciózás volt. A Ramblan nagy vigyázzatok az értékeitekre, mert sok a zsebtolvaj!! A Rambla közepe felé található a La Boqueira piac, amit nem szabad kihagyni!
További jó pihenést, üdv: Adri
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy a vonatról hol szálljunk le Barcelonában (Malgrat felől), hogy a Bus Turistic vonalán legyünk?
Köszi!
Szia Kalinb!
A via Catalunya (Katalán tér) megállóban szálljatok le. Ahol feljöttök az aluljáróból ott van a Bus Turistic végállomása. Ott van a jegypénztár is. Egyébként is az Barcelona központja. Onnan indul a Rambla és minden fontosabb útvonal.
Jó készülődést! Ha van még kérdés szívesen segítek.
Most kezdek elgondolkozni azon, hogy metrozva fele annyiba kerülne az utazgatás Barcelonában, mint a Bus Turistic-kel.
Mi a véleményetek? Nehéz a tömegközlekedésen eligazodni?
Na, most nagy levegő, ééés:
Sziasztok!
Bocsi, hogy nem írtam eddig, de még mindig nagyon sajnálom, hogy hazajöttünk.
Megpróbálom összefoglalni az utazásunkat, ami nem mindig volt zökkenőmentes, de szerintem jó volt. Most csak az utazásról írok, majd egy másik bejegyzésben Spanyolországról.
1. nap, indulás --> 9 órára (este) kellett Rumánál, az autópályán az egyik fizetőkapunál lennünk. Mint megtudtuk, nem ám, hogy 9re ér oda az autóbusz, hanem 9kor indul Belgrádból. Tehát alapból legalább fél órát kellett volna várakoznunk. Már elmúlt 10 óra, reménykedtünk, hogy jön a busz, de már kicsit idegesek voltunk, ugye, már a buszon kellett volna ülnünk. Aztán hirtelen, a nagy semmiből, előjött a Plus Tours utazási iroda egyik dolgozója, (aki a másik vajdasági családdal várakozott, hogy jöjjön a busz) és közölte velünk, hogy kicsit késni fognak a buszok (azt mondta 3 jön), még csak most indulnak Belgrádból! Köszönjük, + fél óra várakozás legalább. Megadta nekünk még az idegenvezetőnk számát. Aztán hirtelen 11 óra lett. A busz még mindig sehol. Felhívtuk az idegenvezetőnket, hogy mégis mi van, jönnek értünk egyáltalán, vagy menjünk inkább haza. Jött az örömhír! A busz félúton Belgrád és Ruma között lerobbant. Gondoltuk, hogy ha már 15 perc alatt sikerült lerobbania a busznak, akkor biztos, valami nagggggyon jó busz lehet. Csodálkoztunk, hogy hogy küldhetnek egy ilyen járművet egy több, mint 2000 km-es útra.
Aztán olyan háromnegyed 12kor megérkezett a busz. (addigra már többször is telefonáltunk az idegenvezetőnek) Kívülről még nem nézett ki olyan pocséknak a busz, de belülről... Visszatérve a busz külsejéhez. Először is, úgy volt, emeletes busszal megyünk, erre csak egy sima, 47 férőhelyes buszt kaptunk helyette. Másodszor is, a plus toursos nőci azt mondta, 3 emeletes busz jön, persze, hogy nem volt másik 2 busz. Ennek az előnye az volt, hogy megállásoknál, wc-zésnél nem kellett félórát várakoznunk, hogy sorba kerüljünk.
Namost, a busz belülről...Az utazási irodával úgy volt megbeszélve, hogy legelöl, vagy közvetlen a lépcső mögött kapunk helyet, ehelyett leghátul kellett ülnünk. Az egyik ülés le sem volt rögzítve normálisan, simán ki lehetett szedni a helyéről, és állandóan mozgott erre-arra.
2.nap, Velence, "Lido di Jesolo" --> Úgy 8-9 óra utazás után megérkeztünk Lido di Jesoloba, és azonnal felszálltunk egy kis hajóra (kb csónak méretű, persze, hogy megint a legsz.rabbat kaptuk), ami elvitt minket Velencébe. Ott az idegenvezetővel gyorsan körülrohantuk Velencét, azt mondta, ne fényképezzünk, nincs rá időnk. Sehova nem mehettünk be, mindent csak kívülről csodáltunk meg; persze, úgy ingyenes...Szóval kb félóra alatt körbetohantuk Velencét, aztán kaptunk 3 óra (!) szabadidőt. Ugyan, mit nézel te meg Velencében 3 óra alatt, úgy, hogy még kajálásra is maradjon időd?! Mi először is étteremről étteremre jártunk, mire megtaláltuk a számunkra tökéletest, és leültünk enni. (én lasagne-t rendeltem, talán 12 euro volt) Aztán fel-le szaladgáltunk a piacon, ettünk isteni finom vagyit (1,20 volt, de a legtöbb helyen 1,50be került, és tényleg kihagyhatatlan, ennél finomabb fagyit még nem ettünk (3ból 3an ezt állítottuk) , vásároltunk a piacon, vettünk szendvicset, aztán már rohanhattunk is vissza, a megbeszélt helyre, és indulás vissza Lido di Jesoloba. Azt ígérték, hogy a szállásunk Lido di Jesoloban lesz, a tengerparttól pár méterre, erre kaptunk egy hotelt, Jesolótól és a tengerparttól úgy 20-30 kilóméternyire, egy nem tudom milyen nevű városban. A hotel neve Base hotel, 4 csillagos, és valami óriási bevásárlóközpont van szinte közvetlen előtte, de a bevásárlóközpontban a Nike Outleten, a "United colors of Benetton"-on, és a kávézókon kívül semmi elfogadható árú dolog nem volt, csupa Armani, Dolce&Gabbana, stbstb...
3.nap, Verona, utazás -->A Nike Outlet nagyon olcsó volt, én magamnak 2 sportcipőt vettem ott, az egyiket 10 a másikat 30 euróért!! Valamint még a Benettonban vásároltam egy farmermellényt. Ettünk, ittunk az egyik kávézóban, nagyon finom volt a szendvics!! (az volt a neve, hogy V.I.P szendvics, de ők csak simán vip-nek mondták a víájpí helyett)
A hotellel egyébként megvoltunk nagyon elégedve, gyönyörű volt!! De reggelinél nagyon nézték az ott dolgozók, hogy ki mennyi kaját vesz el a svédasztalról.
10kor már elkellett hagynunk a hotelt, a cuccainkat be kellett tennünk a buszba. Már mindenki ment volna tovább Veronába, de az idegenvezető hajthatatlan volt, 1 óra előtt semmiképp nem akart elmenni. Erre mindenki azon dühöngött, hogy mit csináljunk 3 órán keresztül a nagy semmi közepén. Ekkor történt, hogy átmentünk a bevásárlóközpontba.
1kor indulás Veronába. Az út kb 1 óra volt. Veronában ismét nagy rohanás, szintén sehova nem mentünk be szervezetten. Ezt úgy 3/4 óra alatt tettük meg most, aztán kaptunk 2 óra szabadidőt, ami még jobban csípte már mindenki csőrét, mert ugye 2 óra az semmi.
Mi egyénileg megnéztük Júlia házát.
Aztán sajnos már semmire nem maradt idő. Egy boltban vettünk Veronás szuvenírt, meg csokit, ettünk ismét nagyon finom fagyit, és már rohanhattunk is vissza.
5 óra körül ismét elindultunk, ezúttal meg nem állás Spanyolországig.
4.nap, utazás, érkezés Lloret de Mar-ba --> Éjfélkor érkeztünk Franciaországba, ott az egyik benzinkútnál kaptunk fél óra szünetet, majd fél1kor indulás tovább. Ez volt az utolsó megállunk!!Egész Franciaországot átutaztuk úgy, hogy közben nem álltunk máshol, sőt Spanyolországban sem álltunk meg. Reggel 8, fél 9 körül érkeztünk meg Lloretbe. Tehát úgy 8 órát utaztunk megállás nélkül, pedig 4 óránként kötelező pihit tartani, ha jól tudom...
Egy kinti idegenvezető (szerb) elvitt minket a hotelünkbe, és elintézett sok mindent helyettünk. De ugye volt az a bökkenő, hogy délig nem foglalhatjuk el a szobánkat, ezért be kellett pakolnunk a cuccunkat abba a szobába, ahová a csomagjaikat tehetik azok, akik mennek haza, vagy most jöttek, és már/még nincs szobájuk. Mikor bepakoltunk, csak mi voltunk, mikor már elfoglalhattuk a szobánkat, akkorra már ez a szoba teli volt. (ugye turnusváltás, szombat )
Addig lementünk a Fenals strandra, sétálgattunk, szerettünk volna bemenni a központba, de eltévedtünk. Ezért a Canyelles-en át sétálunk le Lloret de Mar-ba, és ugye így sokkal hosszabb volt az út.
A központban beültünk egy étterembe, és ettünk. Majd még sétálgattunk kicsit, aztán elmentünk elfoglalni a szobánkat.
Ez csak az odaút volt...Huhh, mennyit írtam már így is! A következő bejegyzésben az ott tartózkodásról írok, utána még egy másikban a visszaútról!