Írd meg kérlek az email címed privát üzenetben nekem, és küldök pár dokumentumot amit Sandra-tól kaptam, rajtavan a busz neve, útvonala, megállói, 3,2 euro.
Szállást nézz a booking.com -on, azt ajánlom nagyon!!
Mi a Platon Hotelben leszünk először 1 éjszakát majd ha vissajövünk a szigetről, akkor 2-t
Április 12-éig 29.900Ft-ért lehet a malévnál jegyet venni, minden benne van, szerintem kihagyhatatlan...
Eléggé Last minute, de okt 31-ig használható fel, csak előre meg kell adni az időpontokat:)
Kedves Hellaszosok!
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, hogy segítségetekkel csodálatos napokat töltöttem a Párommal Athénban! (Külön is H.Apcinak, Jorgosnak!)
A meglepetés vacsora meghívás úgy sikerült, ahogy elterveztem! A szállás, az időjárás, a hangulat tökéletes volt. Szállásunk a Hotel Amazon volt a Plakán. Mivel a suite-ot béreltem ki, így az egész tetőterasz a mienk volt, onnan csodáltuk az Akropoliszt és a várost. Fantasztikus látvány. Ebben az időben virágzik a narancsfa , egész Athén illatozott.
Az a bizonyos meghívó a Thanasis étterembe szólt, nem bántam meg, ott ettünk következő este is. (Ó, az a tzatziki!!!)
Természetesen a 2 teljes napunk kevés volt, hogy mindent lássunk, de ízelítőt kaptunk ebből a csodálatos városból. (Ígéretet tettem, hogy a századikra is meghívom... )
A fórum segítsége nélkül nem is mertem volna belevágni a szervezésbe, köszönöm!
Kedves Hellaszosok!
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, hogy segítségetekkel csodálatos napokat töltöttem a Párommal Athénban! (Külön is H.Apcinak, Jorgosnak!)
Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás! Ügyes vagy!
firkamano!
Athént nem ismerem annyira, de valószínűnek tartom hogy hasonlóan zajlanak az ünnepek mint itt. Bankok, hivatalok, üzletek és a nagyobb szupermarketek zárva vannak. De a kisebb élelmiszerboltok közül pár biztosan nyitva lesz, illetve az éttermek, kávézók közül is sokan. Nyáron a turizmus miatt is gondolom, meg a görögök is szeretnek beülni valahová ilyenkor.
A közlekedést nem tudom, általában megy mindenki a családhoz, szerintem lesz nyüzsgés rendesen.
Aug.15 ünnep nap és mivel amúgy is szombati napra esik ez annyit jelent, hogy az üzletek,boltok nagy része zárva lesz! Ha ajándékokat, szuveníreket szeretnél vásárolni akkor a Plaka és Monastiraki környékére menj, ott az ajándék üzletek mindig nyitva vannak. Az ünnep nap semmiben nem zavarja az éttermek nyitva tartását illetve a közlekedést sem. Valamint szombati nap és a napsütéses nyári nap lévén biztos, hogy kevesebb ember és autó lesz a városban is, aki teheti elutazik Athénból(nem csak ezen a hétvégén hanem amúgy is) ilyenkor sokkal nyugisabb a város és ami még nagyon fontos a nyári szezonban könnyen lehet parkolóhelyet találni a városban
Firkamanó!
Ha isteni Gyrost szeretnél enni, akkor irány a Monastiraki tér és a Mpairaktaris taverna! (Könnyű megtalálni, a téren található templom mellé létesült.) Én külön tzatzikit is rendeltem, nagyon finom volt! A legtöbb helyi lakos is odajár. Amikor tesómmal jártam Athénban március elején, iszonyat hosszú sor állt az ablakuk előtt.
Nagyon köszönöm a tippet, fel fogjuk keresni.
Véletlenül nem tudod mennyibe kerül a gyros? (csak összehasonlításképpen, hogy hol a drágább, a szigeteken vagy a szárazföldön)
Az lenne a kérdésem, hogy Athénból hogy a legegyszerűbb lejutni Toloba?Azt tudom, hogy a buszok elég rendszeresen indulnak, de vonattal pl? Melyik az olcsóbb? Valahol olvastam, hogy az Omoniától nem messze van egy buszpályaudvar, ahonnan a buszok indulnak le a Peloponnészoszra. Ezekre ott helyben is meg lehet venni a jegyet? Meg van egy ilyen nevű vasútállomás is talán, hogy Peloponnészosz...?
Szia!
Én ezt találtam: ...there is no train from Athens to Nafplio and Tolo any more. The public bus will take you within a 2hrs drive from Athens Terminal till Nafplion, and another 20min for the local bus from Nafplion to Tolo.
Meg ezt:
You can reach Tolo by bus from Athens,the terminal is in Kifisos .The buses run every half hour from Athens-Nafplion.For further information call the bus station or 210 5134588.
You can also take the train which departs the Larisis station or call 1110 in Athens. Trains run from Athens-Nafplio and then you can take a taxi which only costs 10-12 euros to your final destination or there is always the bus running from Νafplio - Tolo.