Ez a Limonari bay Meganissin, gyönyörû, és aránylag könnyen megközelíthetõ. A Nidribõl induló kompról (2 euro/út/fõ)Vathiban kell leszállni, onnan Katomeri gyalog 20 perc, és Katomeribõl az öböl kb. ugyanennyi. Mocival persze gyorsabb, nekünk így is megérte. Mi innen még elgyalogoltunk Katomerin keresztül Spartohoriba (a hegyen át max 1 óra), ott csatangoltunk egy jót a girbe-gurba utcácskákban, frapéztunk egyet a panorámás kávézóban (ha ott leszel, tudni fogod, melyik az), és a 19.15-ös komppal "hazamentünk).
Köszönöm szépen a válaszokat, s a rövid beszámolót. A képeid gyönyörûek, alig várom, hogy én is láthassam ezeket a csodálatos helyeket. Tartalmas és nagyon szép nyaralásotok volt.
Szia Kónyu, köszi a részletes leírást. Egyelõre egyhamar mi nem megyünk Lefkádára, de én begyûjtök minden infót, ai csak érdekel, mert jól jön az még késõbbre, ha oda kerül a sor. Szóval mocival közvetlenül oda lehet jutni ehhez az öbölhöz?
A fotókhoz csak gratulálni tudok, egy részét már "élõben" is láttam, tényleg gyönyörû hely Lefkada. Mi 25.-én kocsival megyünk. Ha a leírtakon kívül tudsz olyan szigetet, ahová akár "csak" a szigeten lévõ helyeket néztük meg.
üdv. süni
Szia Vojandi!
Ez Porto Katziki strandja, mocival könnyen megközelíthetõ, de lefelé a parkolóból azért van egy pár lépcsõ, ez más képeken látszik is, és ha ki akarsz sétálni a sziklák végéhez egy pár jó fotóhoz, bóklászhatsz épp eleget, akár klassz tüskés bokrok között is. De megéri.
Szia Süni!
Elég nehezen értelmezhetõ a kérdésed, de a lényeg, hogy Meganissire és Kefalloniára komp jár, elõbbit kis mérete okán gyalog is felfedezheted (komp 2 E/fõ/út), persze mocival az igazi---utóbbi túl nagy ahhoz, hogy "átruccanjon" az ember egy pár órára. Hajók a kikötõbõl soféle variációban indulnak minden nap az összes közeli szigetre, de azok szervezettek, tehát kötöttebbek, mint az elõbbi 2 sziget, és mivel én csak a Nidri Starral voltam szigettúrán, így ezekrõl részleteket nem tudok. A Nidri Star útvonala: Nidri-Porto Katziki (fél óra pancsi)-Fiscardo (Kefallonia-fél óra séta-fika)-Ithaka (kb. 2 óra séta v. pancsi)-Papanikolis barlang (Meganissi)-Scorpios (fél óra pancsi)----kb. fél 7 re ér vissza (reggel 10-kor indul).
Köszi a választ. Tényleg elég idiótán fogalmaztam a kérdésem, nem tudom hogyan, de egy mondatot kitöröltem a leírtakból, így tényleg értelmetlenre sikerült. Szóval, mivel kocsival megyünk, arra gondoltam hogy esetleg másik szigetre, - pl. Kefalóniára - átmegyünk kocsival. Nyilván olyan helyre ami nagyobb, tehát érdemes kocsival menni. Természetesen a kisebb helyekre csak gyalogosan, mivel szeretünk túrázni. A Nidri Star hajóúton mi is részt vettünk, szerintem is csodálatos helyekre jutottunk el.
Mégegyszer köszi. üd. süni
Azért óvatosan a kánikulai túrákkal, mi mindig vittünk magunkkal egy lefagyasztott másfél literes vizet, abból mindig épp annyi olvadt ki, hogy folyamatosan oltsa a szomjunk. De ha szerettek gyalogolni, akkor 1-2 közeli célpont, amit érdemes bejárni:-Geni félsziget (a Dessimitõl 20 percre gyönyörû kis öböl található, inkább motorcsónakkal látogatják-a jobb parttól 3 m-re egy kisebb sziklánál polip:-))-Neohori (gyönyörû picike kis túristamentes hegyifalu, fantasztikus panorámával Nidrire, a környéken bóklászva találkoztunk 30 centis teknõssel és egy kb. 1 m-es kígyófélével)-Vafkeri (ez vagy 11 km Nidritõl, de a felé vezetõ útról gyönyörõ Nidri és a környezõ szigetek, 1-2 km-t elsétálhattok-mi stoppal mentünk fel, és gyalog vissza)-és persze a vízesés (ami könnyen eltéveszthetõ hülyén vagy egyáltalán nem jelzett utakon megközelíthetõ, de feltétlen nézzétek meg, zárt, bokát tartó cipõ vagy szandál kötelezõ, mert nagyon csúszós a terep).
Július 2-án indulunk Lefkadara. Szeretnénk egy éjszakára megszállni (4 fõ) Makrigallos, illetve Paralia környéként. Tud valaki tranzit szállást, és mennyiért? Ha még magyarul is beszélnek az már csak ráadás lenne!!!
Nidri=Siófok
Nikiana: kissebb település, csendes, nyugodt, néhány étteremmel, két strandal, kikötõvel.
Akit érdekel: autópályát tavaly óta a görögök egy centit sem adtak át, Metsovo és Ioánnina között 9 km van kész.
Mondjuk az viszont csodálatos kivitelben.