Sziasztok!
Megérkeztünk éjszaka, a sziget gyönyörű még mindig...elrepült a 3 hét, motyóznék vissza...
Határok pillanat alatt járhatóak voltak, kivétel Röszke. Kártyával fizetés autópálya kapuknál és benzinkúton mindenhol, kivétel Thassos ...
#2185292014-06-22 17:47:45 Válasz a #218487. hsz-ra
Suvimarta!
Először is fájdalommentes aklimatizálódást kívánok! Azután pedig vájuk a friss híreket, benyomásokat gyönyörű "szigetünkről"! Nekem még három hét - nem fog olyan könnyen elrepülni, mint neked a kinti 3....
Van egy konkrét kérdésem, talán közérdekű, azért nem privát írok. Ha Keramoti komppal, személyautóval jövünk, vajon mikor kell hajnalban indulni a szigetről, hogy Ásotthalmot elérjük még?
Írom ezt az autós topikba is, de itt csak az olvassa, aki Thassos-érintett....
Köszi
Jutka
hbjutka!
Azt, hogy mikor indulj én nem tudom neked megmondani, mert 3 hét múlva az már főszezon, és tegnap is voltak már gazdagon románok, bulgárok,törökök minden határon!
#2190102014-06-26 20:25:53 Válasz a #218999. hsz-ra
Márta, szuper képek!
Hogy Te mennyi szépséges virágot meg növénykét fotóztál!
A képek alapján egyáltalán nem volt tömeg (mondjuk a Golden beachen), ez az időnek, vagy egyszerűen a előszezonnak köszönhető vajon?
#2190222014-06-26 22:11:30 Válasz a #219018. hsz-ra
Hát ezzel valahogy én is így vagyok.
Emlékszem, Alykinál mászkáltunk, ott ugye elvileg körbe lehet menni a kis félszigeten. Na az egyik résznél ( az ókori romok után, ahol kerités is van) annyira bokros, sűrűn benőtt területen kellett volna átmenni jó pár métert, ahogy nekiveselkedtem, abban a pillanatban ugrott be, hogy valamilyen beszámolóban olvastam, itt bizony előfordulnak kigyók... No, én azzal a lendülettel nagyokat ugorva fordultam is vissza, mondtam, hogy én ott át nem megyek, inkább a márványbánya felől is majd bejövünk ameddig csak tudunk!
Szerintem szivinfarktust kaptam volna egy kigyótól.
#2190262014-06-26 22:57:28 Válasz a #218999. hsz-ra
Márta, gyönyörűek a képeid. Nagyon jó érzéked van hozzá, meglátod a szépet és érezhető a hangulat, ahogy nézegetem. Örömmel látom, hogy megvan az öreg halászról készült kép és a kis ház falán a festmény, mintha nyitott ajtónál belátnánk a nénire.... Majd jól megnézzük mi is nemsokára !
Köszönöm, hogy feltetted a linket!
Márta,én is igy vagyok vele emlékeztem rá,hogy Te is félsz a kigyótól.
Messi,én ott átsétáltam,de szerencsére nem láttam egyet sem.Ahol nagyon be voltam gyulladva,az az Ypsario,de ott is elkerültek szerencsére.
#2190392014-06-27 08:26:56 Válasz a #219035. hsz-ra
Szia Kiflic!
Az Ypsarion még nem jártunk, de ott is be lennék tojva akkor. (a páromat nyaralás alatt egy hegymászásra tuti nem venném rá, elég neki rohangálni velem a romokhoz ).
Egyébként Thassosn úgy általában mindenféle állatka elkerült eddig (na jó, a macskákon kivül ), se pókot se nagyobb bogarat nem láttam még, szúnyog sincs, ha jól emlékszem.
A sokat emlegetett darazsakkal sem találkoztunk még nagy számban, náluk biztosan hónapfüggő, hogy mikor van belőlük több. Azért kalcium ampulla mindig van nálam kint, hátha valami megharap.