Hahó, miért nem írnak, akik Tolóban voltak nyaralni? Én ezt nemértem. Nyaralás előtt fél évig minden nap százszor írtatok, hogy mennyire jó lesz, azóta meg alig írtok, illetve Csutekék meg teljesen el is tűntetek innnen. Esetleg mégsem tetszett Tolo, csalódtatok benne?
Én nem tűntem el, csak sok a dolgom. Naponta olvasom a topicot, de írásra nem jut sok időm.
Nagyon tetszett Tolo, bármikor visszamennék. És a magyar szöveg sem zavart, hiszen nem foglalkoztam vele. Ha lesz időm, megírom a beszámolómat. De jelenleg a pályázat írás köti le minden időmet.
Szia Csutek!
De jó, hogy írtál. Komolyan azt gondoltam, hogy annyira rossz lehetett nektek a nyaralás, hogy már írni sincs kedvetek. Most megnyugtattál.
Engem sem zavart komolyabb sziinten a magyar kiíréás, mert csak 1-2 órát voltam Tolóban. Nem a magyaron van a hagsúly, hanem hogy valaki kiír ilyet, hogy magyaroknak ingyen a második sör. Ez szerintem halál ciki, főleg más turistákkal szemben, miért lenne a magyar más, mint a többi? Még jó, hogy a másik népek nemn értik meg ezt a szöveget.
Sziasztok
Hogy bekapcsolódjak ebbe az eszmecserébe:klasszikus magyar turisták vagyunk,minimális nyelvtudással kommunikálunk kézzel-lábbal .Soha nem volt problémánk.Viszont néhány "honfi"társunk méltatlan viselkedésével annál inkább.Néha szégyelljük magunkat hogy magyarok vagyunk.Egyébként nekem nagyon tetszik amit Toloról írtatok.Már nagyon várjuk az indulást bár még nagyon messze van.
Tolo nagyon jó hely, nagyon jól éreztük magunkat, nekem 16-év távlatából nagy volt a változás, sok házat építettek a hegy oldalába és a parton is. Kevés időt töltöttünk "otthon", de az Eleana apartman terasza az valami pazar,szinte nem is aludtam , csak gyönyörködtem. Kellemes reggeli sétákat tettem a parton, aztán irány a kirándulás.Szerettünk volna mindent megnézni de még mindig vannak fehér foltok. Mindenkinek szeretném ajánlani a Kastraki öböl környékét, én itt pillantottam meg először Tolot 16-évvel ezelőtt,és ez az emlék élt bennem, az Assini vár a hegyek és a narancsültetvények. Nagy öröm volt ujra találkozni Marinával és Pirossal, régi szállásadónkal, egy percet sem öregedtek, ,csak felettünk járt el az idő . Pár kép nyaralásunk boldog pillanatai, kis csapatunk motorcsónakázása , remek volt A Coronis sziget az Eleana teraszáról A kis szigetre motorcsónakkal kikötöttünk
Solyci!
Így ismeretlenül is, de jó utat nektek! Már én is nagyon várom a nagy napot, már az sincs nagyon messze. Várom a beszámolódat!
Köszi Zseby!
Bár épp ott tartok, h. alszom és kelek 4-kor pakolni, mert olyan zsúfolt volt ez a hetünk, h. a fáradtságtól csak szöszmötölök és érdemi pakolást nem végzek. Viszont legalább tudunk majd aludni a buszon
Hipp-hopp eltelnek a napok, és te azon kapod magad, mint én.
Még holnap délelőtt beköszönök, remélem, akkor már bepakolva és kicsit nyugodtabban.
#1425412010-07-05 09:04:58 Válasz a #142092. hsz-ra
Szia
Hat biztos hogy el lehet kolteni barmennyi penzt kajara ,de azert nekem a 60-65 Euro kicsit ijesztonek tunik.
Szerintem napi 15 Euro per fo az normalis kajalas eseten boven eleg.
Persze ha kave ,fagyi, sor ,bor ,cocktail is benne kell hogy legyen akkor valtozik a kep nekem ez viszont nem a kaja kategoria.
Ha visszakeresel tavalyi hozzaszolasaimra akkor tobbszor eleg hosszu listat irtam arrol hogy milyen arak vannak a szupermarketekben es a tobbi helyen , csapj hozza egy 10 % ot es ugy eleg pontos keped lesz.
#1425432010-07-05 09:17:50 Válasz a #142323. hsz-ra
Szia
Azok a fuszerkeverekek valoban nagyon finomak ,azert nehez megtalalni oket mert kizarolag turistak es kulfoldiek veszik a gorogoknek eszuk agaban sincs un.tzadziki vagy salata vagy gyros fuszerkevereket hasznalni.
Ezert csak az olyan boltok aruljak amelyek turistakra specialodtak.
A kepen lathato bolt egyebkent a HELLAS STAR 2 supermarket ahol kifejezetten ilyesmit,gorog edessegeket , befoteket ,mezet , italokat lehet kapni.
#1425462010-07-05 10:02:11 Válasz a #142104. hsz-ra
Szia
A viz az nem csak szerinted ihatatlan es pocsek izu hanem tenylegesen es hivatalosan is az.
A toloi csapviz nem alkalmas emberi fogyasztasra mert erosen szennyezett.(mutragya,arzen stb.)
A csatornarendszer is sajnos pocsek allapotban van ugyhogy en azt ajanlom minden kedves Toloba latogatonak hogy a forras vizet se igya
es ne is fozzon vele.Higgyetek el nekem hogy nem kapok reszesedest semmilyen vizkonszerntol azert ,hogy ezeket mondjam
Maguk a toloiak ebbol a szempontbol tobb csoportra oszlanak ,van aki azt allitja hogy lehet fozni a forrasvizzel van aki a puszta gondolatra is remult
arccal kezdi vetni a kereszteket.
A falusiak nagy resze a kornyezo hegyi falvakban talalhato forrasokhoz jar fel vizert vagy a latogatoba jovo rokonaik hoznak nekik onnan ahol jo a viz.
Teny az ,hogy nyaron eleg surun jar korbe az onkormanyzati auto es hangszorobol kialtozzak hogy a forras vize ihatatlan.
Masik teny az , hogy egy forras vizminosege elromolni gyorsan elromolhat ,ahhoz azonban hogy utana ismet tisztava valjon sok ido kell ,adott esetben honapok , es sok esozes ami itt ugye nyaron nincs.
Harmadik nagyon szomoru teny az , hogy toloban sok a rakos megbetegedes es ezt az utobbi idoben a szakemberek egyre inkabb azzal hozzak kapcsolatba ,hogy a helyiek egy resze nem veszi figyelembe a vizminosegre vonatkozo tenyeket es tovabbra is issza a forras vizet.
EZ persze az egy ket hetre idejovo nyaraloknak nem jelent akkora gondot ok. max egy gyomorhurutot kaphatnak a rossz viztol, es van olyan is akinek semmi baja nem lesz tole ,nekem aki itt elek vennem kell a vizet a fozeshez is ,biztos nem tennem ha lenne mas a elfogadhato megoldas.
A ket utolso amit meg megemlitenek ,hogy a forrast egyebkent egyaltalan nem vizsgaljak be rendszeresen , a masik pedig hogy a szensavmentes asvanyvizbol az olcsobb fajtabol 1.30 ert kapunk 6 szor 1.5 litert.
#1425542010-07-05 10:36:12 Válasz a #142327. hsz-ra
Szia Andi!
Szerintem a pincer nem azert akart magyarul beszelni ,hogy nyalizzon , hanem kedvessegbol ,tudod pincer es ez a dolga. Azonkivul a magyarok nagyon jo neven szoktak venni hogy felismerik , melyik orszagbol jottek es megprobalnak egy par szot beszelni veluk.Nyilvan nem tudott volna egy teljes beszelgetest lefolytatni magyarul nem is ez ilyenkor a cel.Ha te ezt nyalizasnak veszed...
A Toloban talalhato magyar nyelvu tablakrol sajnos toredelmesen be kell vallanom hogy nagyreszt az en muveim (a magyaroknak masodik sor ingyen az persze nem ,az szerintem is eleg ciki ) es azert csinaltam oket mert a tulajdonosok nagyon szepen megkertek ra .
Eddig a magyarok akik itt voltak szinten nagyon halasak voltak az etlapokert meg tablakert meg ilyesmikert mert sokan kinosan erzik magukat ha mutogatva meg nyokogve kell kommunikalniuk.
Szerintem Toloban messze nincs annyi magyar kiiras hogy magyar gyarmatnak tunjon a falu ,persze ez az en velemenyem.
Az en eletem ugy alakult ,hogy lehetosegem volt eddig 5 kulonbozo orszagban hoszabb ideig dolgozni es foleg vendeglatas -idegenforgalom szakteruleten es mindenhol mindenki kivetel nelkul orult annak ha par szot megprobaltam az o nyelven kinyogni ,meg akkor is ha kesobb termeseztesen egy kozos nemzetkozi nyelven folyt az erdemi tarsalgas tovabb.
Egyebkent nem csak mi magyarok vagyunk akik ugymond nem beszelnek nyelveket ,van meg egy jo par nagymultu nep akinek fiai ugyanigy vannak ezzel.
Szia
Hat biztos hogy el lehet kolteni barmennyi penzt kajara ,de azert nekem a 60-65 Euro kicsit ijesztonek tunik.
Szerintem napi 15 Euro per fo az normalis kajalas eseten boven eleg.
Kettőnknek írtam ennyi pénzt, a következő megosztásban:
reggelire péksütemény, szalámi, vaj, sajt, zöldség kb. 10-15 €
ebédre (vagy vacsorára, egy étkezés gyorsétkezdében, egy pedig vendéglőben történik) gyros, üdítő, görög saláta szintén 10-15 €
vacsorára (vagy ebédre) pedig egytálétel sörrel, üdítővel, desszerttel 25 € tájéka
napközben a parton frappé (a napozóágyért) 7 €, sör, üdítő, ásványvíz, gyümölcs, fánk 10 €
Nekünk ennyi szokott lenni. Nyilván a szupermarketben nem veszünk meg egy kilós sajtot, inkább a 100g-s kiszerelést választjuk, ami sajnos fajlagosan drágább...