SZIASZTOK,Kréta FUN-ok!!!
ÉN IS,ÉN IS!!!Tavalyelőtt Dél-Kréta,idén Zante,jövőre...lehet,hogy Nyugat-Kréta???Nagyon szeretnék oda is eljutni még valamikor...
#1130152009-08-07 09:26:56 Válasz a #113004. hsz-ra
Kedves Betti!
Ha ezt lehet fokozni akkor mi fokozzuk, nálunk az egész család be van már ilyenkor zsongva (2 felnőtt+2 gyerek). Van olyan év amikor még bőven 100 nap van az indulásig mi már akkor naptárat készítünk és visszaszámolva húzogatjuk ki a napokat. Tavaly volt ez a legdurvább, mert 2007 szeptember végén voltunk a férjemmel ketten Krétán és miután hazajöttünk akkortól kezdve szerveztük, hogy menjünk vissza a gyerekekkel.
Szerencsére sikerült.
Én háromszor voltam Krétán és görögországi nyaralásaink közül az első helyszín Kréta volt, talán ezért fogott meg ennyire
#1130202009-08-07 09:39:38 Válasz a #113015. hsz-ra
Huhh, egész megnyugtató, hogy nem én vagyok csak ilyen.
Nekünk még nincs babánk, de ha lenne, tuti kinevetne minket, hogy milyen gyerekesek vagyunk.
Tudod mióta számolok vissza? 123 nap. De már tavaly szeptemberben, ahogy hazajöttünk Krétáról, kezdtük félrepakolni a pénzt és tervezgetni, hogy most hova.
Kréta nekem a 2. helyszín volt Görögországban, de nagyon megfogott. Remélem az idei nyaralás is annyira jó lesz, mint a tavalyi, de reszkessen Kréta, mert még tuti megyünk.
Imádtam. Mi voltunk Vai-n is, hú de csudás hely az. A fotóalbumomban van róla néhány fotó. Kalandos volt az út oda, néha még a könnyebb is kicsordult a félelemtől - enyhe túlzással -, de megérte.
#1130212009-08-07 09:40:22 Válasz a #113004. hsz-ra
Betti,
nálunk az indulás előtt egy hónappal pont ugyanilyen volt a helyzet. Mondjuk szerintem én nagyon higgadtan gyártottam a kupacot a szőnyegen (gardróbszoba hiányában ). Amiről tudtam, hogy visszük, de itthon már nem kell addig, az szép fokozatosan odakerült. Sosincs korán elkezdeni a pakolást...
Emellett már tavasz óta ki volt terítve a térkép a szőnyegre, szóval mindig oda lehetett heverni egy kicsit tervezgetni és álmodozni...
Most így utazás után már nem olyan jó, mert most elpakolni kellene - na ehhez sosincs akkora kedvem, mint előtt a készülődéshez... Amint elrendezgettem az idei emlékeket, akkor pedig majd jöhet a jövő év tervezése... ehhez sincs korán sosem!
#1130222009-08-07 09:44:16 Válasz a #113020. hsz-ra
Szerintem itt bizonyos mértékig mindenki fanatikus, úgyhogy nem érezheted magad egyedül.
Vain mi is voltunk, elég sokat cikáztunk a szigeten, alig maradt ki valami. Nekünk is tetszett, bár sokan azt mondták, hogy nem olyan jó, nem olyan nagy szám. Talán tényleg nem az, de nekünk nagyon jólesett ott punnyadni a pálmák alatt a melegben. Igaz, hogy mi korán reggel mentünk, és mire elkezdett gyűlni a tömeg, továbbáltunk a Vai környéki nyugisabb helyekre.
#1130262009-08-07 09:46:06 Válasz a #113010. hsz-ra
Szia Zsebkuty,
tavaly amikor mi mentünk Krétára, milyen jó kis pörgős topik volt ez, igaz? Kár, hogy idén nem jött össze egy hasonló beszélgetős új társaság, milyen jó volna olvasgatni a sok tervezgetést... de hátha jövőre megint odamegyünk, és akkor tudunk majd mi álmodozni...
#1130312009-08-07 09:58:59 Válasz a #113026. hsz-ra
Szia,kedves Verka!!!
Valóban jó volt tavaly is...mennyi mindent kérdeztem,aztán,mikor már ott van az ember,saját magától megy minden,minden magától értetődik,elfelejtek mindent,csak gyönyörködöm,nem számit,hogy mit terveztem,sokminden közbejöhet,mégis,úgy lesz jó,ahogy megtörténik.
Nem számit a stúdió,amiben vagyunk/persze,előtte azért illik lecsekkolni.../nem érdekes a kocsibérlés,majd úgyis szembejön egy kölcsönző,az tutti,nem számit,mennyit kell gyalogolni,mennyibe kerül bármi is,úgyis megveszed,ami kell...
Remélem,érthető vagyok,persze,kell a fórum,mert milyen jó,ha más is rendelkezik némi ismerettel arról a helyről,ahova utazunk,de mindenki másképp gondol dolgokat/ami rendjén is van,mások vagyunk.../ és úgyis minden OTT dől el!
Hálaisten soha nem csalódtam egyik helyben sem,nem vártam nagy dolgokat,luxust,mert nem is akartam,görögöset akartam s azt meg is kaptam mindenhol!
Verka:
Most így utazás után már nem olyan jó, mert most elpakolni kellene - na ehhez sosincs akkora kedvem, mint előtt a készülődéshez... Amint elrendezgettem az idei emlékeket, akkor pedig majd jöhet a jövő év tervezése... ehhez sincs korán sosem! [/quote]
Kedves Verka!
Hát igen, a kipakolás hálátlan meló.
De ha már elfogyott a dolog és az emlékeket is elrendezted, akkor jöhet a fórumozás, hideg téli napokon, mert ha beszél az ember róla, akkor sokkal könnyebb.
#1130472009-08-07 11:03:35 Válasz a #112975. hsz-ra
Szia!
Ez csak a tervezet, de ebből a lehető legtöbbet próbáljuk megvalósítani és a két gyermek (8-14 évesek) is nagyban befolyásolja a programunkat. Célunk elsősorban a Kréta nyugati részének megismerése lenne.
#1130512009-08-07 11:11:22 Válasz a #112976. hsz-ra
Szia Verka!
Persze, hogy hasonlít az útiterv hiszen Te a útleírásod és a tőled kapott anyagok (térkép, költségek stb.) voltak a kiindulópontok számomra.
Nem ragaszkodom szoroson ehhez a tervhez, mert majd jövőre bepótoljuk - a keleti oldal mellett - az elmaradt részeket is.
#1130532009-08-07 11:19:39 Válasz a #113051. hsz-ra
Ja tényleg.... Most már emlékszem is...
Kíváncsi vagyok, hogy mi fér majd bele az időbe, remélem, minél több, de azért minden nap azt vegyétek előre, amit feltétlenül meg akartok nézni, aztán a vége nem baj, ha lemarad.
Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek, gyönyörű helyekre fogtok menni még akkor is, ha csak a fele jön össze!
#1130652009-08-07 11:40:51 Válasz a #113047. hsz-ra
jenike,
mi is két gyerekkel voltunk és mi is sokat mentünk, bár nyugaton csak Rethimnoig jutottunk. Mi 9 és 11 évesekkel utazgattunk. A beszámolómban illetve a fényképalbumba láthatsz képeket is.