#1713822011-07-29 22:19:07 Válasz a #171369. hsz-ra
Szia!
A reggelire konzerv helyett ajánlanám neked a téliszalámit vagy paprikás szalámit, már ha szeretitek. Ez sem romlik meg, és sztem finomabb! Aztán mi amikor busszal mentünk vittünk vajat és sajtot, kővé fagyasztottuk, és simán nem romlott meg, nem lett semmi baja. Ja, meg egy üveg lekvárt. Elvoltunk vele egy hétig !
Sziasztok!
Úgy tűnik végleges a foglalásunk a Dimitra apartmanhotelbe, Argassiba.
Próbálok mazsolázni, éttermeket, árakat remekül találtam már.
Konkrét kérdésem van: Látom, Argassi jó kiindulópont, de ellentétes vélemények vannak autó vs. mocibérléssel kapcsolatban. Melyiket preferálnántok?
Másik: Diasnak ha jól láttam három fakultatív programja volt: szigettúra busszal, vagy sziget körülhajózása. Ajánljátok-e ezeket szervezetten, vagy érdemes magánban megoldani?
Köszönöm szépen.
(Dimitráról továbbra sincs semmi hírem: még a tripadvisoron se véleményezte senki. Azt látom, full középen van, de állítólag minden szoba befeelé, a medence felé néz)
Tovább szép napot!
#1716132011-08-01 10:42:38 Válasz a #171610. hsz-ra
Szia. Én úgy gondolom, hogy ha megtehetitek inkább autót válasszatok, mert kényelmesebb és biztonságosabb. Tudom, hogy nagyon vadregényes amikor a szerpentinen motorozgat az ember de sztem elég veszélyes. Én egyszer Korfun robogóval berepültem a susnyásba de elég jól megúsztam. Egyszerűen csak megcsúsztam a murvakövön ami ki volt ömölve az útra. Még rutinos nagymotoros is el tud eseni a nem megszokott közlekedési viszonyok mellett.
Ha már van autótok akkor nem érdemes fakultatív szigettúrát tenni, mert így mindenhol annyit időztök amennyi jólesik és útközben bármikor megálhattok.
Egy dolgot nem szabad kihagyni: hajókirándulás a Navaggio öbölbe (hajóroncs). Ezt felülről is meg kell nézni de gondolom erről már van elég infód (pl hogy érdemes felmenni, van egy kis kitaposott ösvény mellette és onnan jobb a fotózás...stb)
Ha bármi érdekel szivesen írok, imádom Zakynthost.
#1716252011-08-01 11:52:27 Válasz a #171613. hsz-ra
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat
A motort inkább azért szokták ajánlani, mert van hely, ami csak azzal megközelíthető, ha túl szűk a kanyar.
Minden érdekel, persze Közben folyamatosan olvasok vissza...
#1716612011-08-01 16:40:14 Válasz a #171625. hsz-ra
Szia, mi mindenhova befértünk, pedig felmentünk apró falvakba is. 1 autó általában azért elfér. Ha kis robogót kértek,annak ezeken a helyeken leér a hátulja.
#1717312011-08-02 09:02:07 Válasz a #171610. hsz-ra
Szia Zsokri,
Nem vagyok túl rendszeres fórumozó, de mivel mi most jöttünk haza szombaton Agrasiból és nekem is sokat segítettek az itt olvasottak, gondoltam írok pár adatot.
Motorbérlést csak akkor ajánlom, ha nem mész nagy távolságra. Tényleg elég veszélyesek az utak (4 nap alatt kitapasztaltuk).
Árak : előétel 3-6 Euro, főétel 6-15, üditők, sörök : 1-2,5 az éttermekben. A Zorbas-t és az Erato-t mindenképpen próbáld ki, mi nagyon meg voltunk elégedve. Reggelire pedig ne hagyd ki a Vanilat ami a Zorbas-al szemben van, még soha nem ettem olyan finom gofrit mit ott . Autóbérlés mindenképpen full cascoval 40-50 euro B kategóriánál.
#1717742011-08-02 14:25:03 Válasz a #171731. hsz-ra
Kedves Ágnes!
Nagyon köszönöm, amit írtál, ez azért módosít az elképzeléseinken. Esetleg magáról Argassiról, mint településről, friss taapsztalatok, boltok, mennyire zajos éjszaka stb. Kinél érdemes autót bérelni - úgy értelmeztem nem irodán kersztül... Voltatok-e valahol busszal stb.
letti: nagyon jó utat kívánok Neked, remélem, ha visszajössz, friss élménybeszámolóval megörvendeztetsz minket!
Addig is bőven jegyzetelek!
#1717922011-08-02 17:16:07 Válasz a #171774. hsz-ra
Mi az utazási irodás hölgytől béreltünk először autót 171 Euro/ 3 nap full biztosítással (ez picit drágább, de biztosra mentünk) és B kategóriást, utána 1 napra az Erato étteremtől 100 méterre Johannatól (remélem jól írtam) béreltünk 40 euroért. Hármunkkal is felment a meredek utakon. A központ elég zajos és első éjjel szúnyoginvázió is volt, nem lehetett megmaradni az erkélyen. A helyiek szerint kevés a turista az előző évekhez képest, de mi ezt nem vettük észre .
Buszos túrán nem voltunk, mert autóval minden bejárható és sokkal nagyobb élmény. (eltévedni is )
Kerihez éredemes felmenni és megnézni a naplementét ill. az ott lévő étteremből a kilátást. Navaio öblöt csak felülről néztük meg, mert nagy volt a hullámzás (de nem is bánom). Amire esetleg érdemes elmenni szervezett túra keretében az a teknősles, mi megpróbáltuk a partról nézni őket, de nem sikerült. A Kék Barlangokhoz S. Nikolaos-tól lehet kimenni kis csónakokon. Aki az irodával voltak a szigethajótúrán azoknak a felszállásnál a kezébe nyomták a kiszacskókat (szükségük is volt rá).
Bocsi ha túl hosszúra sikerült! Ha van még kérdésed szívesen válaszolok. Írj emailt : elap@freemail.hu.
#1718792011-08-03 11:49:23 Válasz a #171792. hsz-ra
Nagyon köszönöm!
Remélem azért sikerül olcsóbban is találni autót, tényleg nem értem, miért tesznek rá az irodák ennyit.
Mindenesetre még két konkrét dolog, ami eszembe jutott kérdésként:
az egyik: tömegközlekedés, mint olyan: mennyire egyértelmű, kitáblázott (pontos- tudom görögökről beszélünk és elérhető mondjuk a főváros.
a másik: Kefalóniára van-e fakultatív, vagy lehetőség átjutni, s megéri-e: mármint persze úgy értem, hogy mennyi idő az út, ott mennyit lehet tölteni stb.
Nagyon köszönöm!
#1718832011-08-03 12:41:39 Válasz a #171879. hsz-ra
Bocsánat, kissé elhamarkodtam a kérdést: találtam egy irodás-fakultatív ajánlatot Kefalóniára: 56 EUR/fő-ért.
Nem tudom egyénileg megéri-e elmenni oda, gondolom Agios Nikolaos kikötőjéből indul más hajó is. Azt hiszem , már megint kezdem túlbonyolítani....
Tudna valaki nyilatkozni arról,hogy a kompok szoktak-e késni és ha már volt valakinek része ebben,akkor mennyit késett és mikorra értek haza Budapestre?Busszal utazóktól kérdezném ezt...Mennyi az út kb.?
#1719412011-08-03 21:25:04 Válasz a #171883. hsz-ra
Mi nem voltunk Kefalóniában, de azt tudom, hogy irodával jobban megéri (nem kifejezetten a pénz miatt). Busszal elvisznek a kikötőbe ahonnan komphajóval átmennek, K-n belül is busz visz körbe mindenhol, reggel korán indulás, este későn érkezés. Ha jól emlékszem akkor a bérautót csak a szigeten használhatod, átvinni nem lehet máshova.
Tömegközlekedés bizonytalan. Volt aki a menetrendhez képest 1/2 órája várt és még sehol nem volt a busz. A nagy melegben ez nem lehetett túl jó. Mi is csak árnyékban barnultunk.