A barátnőimmel Augusztus 31-én indulunk Nei Pori-ba a Neoline Utazási Irodával. Meg szeretném kérdezni, hogy Athénba szerintetek, hogy érdemesebb eljutni: iroda általi fakultatív programként vagy magánúton?
Illetve Athénban mennyibe kerül a belépő az Akropolisra?
Emellett szeretném megkérdezni, hogy tényleg igaz az, hogy Görögországban
a csapvizet nem ajánlatos inni, ill. gyümölcsöket a piacon megvásárolni?
A barátnőimmel Augusztus 31-én indulunk Nei Pori-ba a Neoline Utazási Irodával. Meg szeretném kérdezni, hogy Athénba szerintetek, hogy érdemesebb eljutni: iroda általi fakultatív programként vagy magánúton?
Illetve Athénban mennyibe kerül a belépő az Akropolisra?
Emellett szeretném megkérdezni, hogy tényleg igaz az, hogy Görögországban
a csapvizet nem ajánlatos inni, ill. gyümölcsöket a piacon megvásárolni?
Szia Norcso,
Ezt ember és igénye válogatj. Elsőre én is szervezetten voltam, ám az utóbbi 2 alkalommal már egyedül. Szervezetten nagy valószínöséggel, az alábbiakat tekinthetitek meg: Pireuszi kikötő, márvány stadion, Akropolisz, zenés örségváltás. Az utolsó kettő között lesz egy kis idő az Akropolisz lábánál lévő Acient Agora, Roman Agora, Dionüszosz színház egyéni megtekintésre, valamint 1-2 szabad sétálásra a zenés őrségváltás után. Hazafelé pár perces megálló a Thermopülei szoros emlékművénél.
Egyéni szervezésben, ha nem vasárnap mentek kimarad a zenés őrségváltás és az emlékmű. Azonban beiktatható más látványosság Athénban.
A belépő az Akropoliszra azt hiszem még mindig 12 euro, amivel még 5 másik helyre (az említett 3-al együtt) is be tudsz menni.
Kint ittam csapvizet és piac-os gyümölcsöt is ettem, s lám itt vagyok. De Görögország egyes részein főszezonban, kánikulában valóban nem javasolják a csapvíz fogyasztását.
Persze Mythos és citromos Fanta jóval több fogyott, mint csapvíz A piacon vett zöldséget-gyümölcsöt, még itthon is célszerű fogyasztás előtt megmosni
Én nem szeretem a fakultatív kirándulásokat, ahová lehet, egyénileg megyünk el, de Athénba nem mennék el kocsival. Néhány éve voltunk ott buszal, és bent a városban elég nagy káosz volt. Az viszont tény, hogy kocsival hamarabb ott vagytok, és nem kell alkalmazkodni senkihez.
A piacról nyugodtan lehet venni gyümölcsöt. Én mindig kimegyek a piacra, ha van, mert nagyobb a kínálat, meg olyan jó hangulata van. A csapvíz semmilvel sem rosszabb minőségű szerintem, mint itthon, bár én itthon sem iszom meg....
#1129542009-08-06 21:24:54 Válasz a #112924. hsz-ra
Szia Böby!
Thesszaloniki kb 110 km-re van Nei Poritól, úgy tudom. Az, hgy mivel érdemes menni, attól függ, hogy mit szeretnél ott csinálni. Mi voltunk ott egyszer várost nézni, és nagyon nehéz volt parkolóhelyet találni. Aztán voltunk a csúszdaparkban is, oda mindenképpen kocsival érdemes menni. Könnyű megtalálni.
Sztem nem rossz a vonatközlekedés sem Thesszaloniki és Nei Pori között. Más tollával ékeskedem ugyan, de BRobert képei között fent vannak a menetrendek is! Érdemes megnézni.
Köszönöm Robi és Judit, hogy válaszoltatok és a segítségemre voltatok!
Most először fogok/fogunk menni Görögországba, így próbálunk minden eshetőségre felkészülni!
Arra gondoltunk, hogy a Meteorák, Athén megtekintése 100 % lesz programként, de el akarunk menni Platamon várához (ide gyalog vagy kisvasúttal érdemesebb inkább elmenni?), ill. az Olympos-ra is el szeretnék jutni, csak oda még abszolút nem tudjuk hogyan, mert azt olvastam 25 km-re van Nei Pori-tól, ami bár nincs túl messze, de a robogó, ill. a kocsi használata kizárva, mert jogosítvány az a fasorban sincs!
Egyébként az Adamos apartmanházban (remélem jól ítram) fogunk megszállni! Ha már vki hallott erről a helyről, annak megköszönné m, ha mondana róla néhány szót!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Minden jót!
Norcso
ui: Egyébként vki jön a Neoline-nal aug. 31-től szept. 9-ig Nei Pori-ba?
Minden házunk fullon van, sajnos a jövő héten nem tudok szállásügyben segíteni.
Ettika!
Az Evi Toursnak nagyon sok és soknemzetiségű idegenvezetője volt és van. De ha konkrétan a magyar irodák képviselőire vagy kíváncsi, akkor az Apollon Travelt idén Andi, a DiasZeust Éva képviseli.
Szia Bea,
Köszönöm, Apollon-nal megyünk, autóval a Dora apartmanba. Mivel sok mindent nem mondtak nem tudom mikortól lehet a szállást elfoglalni, ha esetleg előbb megyünk, el tudjuk-e valahova tenni a csomagokat, ne legyen az autóban.
Jaj és van-e helyi adó?
Köszi a segítséget aszterimu és markikati! Igazából azért kérdeztem ,mert egy városnézéssel egybekötött focimeccsre szeretne menni a párom.
Még Stavos is érdekelne ,mert az is elég közel van Thessalonikihoz. Mindkét hely nagyon szimpatikus a számomra így nehéz lesz dönteni.
Szia Ettika.
Az apartmant kb tizenegy és dél között lehet elfoglalni.
Amig a takarítás folyik a csomagokat a földszinten az erre a
célra fenntartott helyiségben lehet teljes biztonság-
ban hagyni.Helyi adó pedig nincs.
Nagyon jó nyaralást kivánok nektek.