#1435452010-07-11 11:36:22 Válasz a #143490. hsz-ra
Kedves krisztakriszta!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, igazán hasznos.
Akkor csak strandtörülközőt viszünk (azt mindig szoktunk persze), hatalmas főzéssel nem készülök, de akkor most is visszük a jól bevált konyharuhába csomagolt szettet: vágókés, dugóhúzó-sörnyitő, sajtszeletelő, meg persze mosogatószivacs és mosogató. A kávéfőzést majd legfeljebb valami valami por-alapú megoldással és edénybenforralással megoldjuk. Viszont nagyon hasznos volt műanyag-zacsi tipp is, azt rendre elfelejtem
zsokri: kint Frappe-t kell inni, nem porból kávét kotyvasztani
A frappé története (olvastam már máshogy is)
A frappé története 1957-ben a Thessaloniki Nemzetközi Kereskedelmi Vásárral kezdődött. Ebben az évben a Nestlé egy új gyerekitalterméket dobott piacra: egy instant kakaóitalt, amit tejjel kellett összekeverni és egy shakerben felrázni. A Nestlé egyik alkalmazottja, Dimitris Vakondios, a szokásos napi instant kávéját szerette volna elkészíteni, de a vásár területén nem volt alkalma vizet forralni, ezért a kávéport hideg vízzel keverte össze és felrázta a shakerben, hogy feloldódjon. Ezzel a kísérlettel született meg az első frappé kávé, Görögország népszerű nyári itala. A frappé mára már Görögország nemzeti kávéjává vált, és gyakorlatilag minden kávéházban kapható.
OTP,Master Card.Csak a Lidl miatt gondoltam,mert ingyenes a fizetés.
Esetleg Uni Credit dombornyomottal.Kézpénz volt eddig nálunk minden alkalommal ezért érdekelne.Köszönöm
2010 szeptemberében utazunk Tolóba a párommal. Nagyon sok hasznos dolgot találtam ezen az oldalon. Én csak azután érdeklődnék, hogy milyen a tenger élővilága a tolói partnál? Ha kiszabadulok a városi forgatagból a tengerre, szinte egész nap snorkelezek. Mire számíthatok Tolónál? Tapasztalatok? Várok mindenféle észrevételt ezzel kapcsolatban, és ha valaki véletlenül olvassa a hozzászólásomat, és az Apolló utazási irodával jön Tolóra akkor szívesen felvenném vele is a kapcsolatot.
2 hét és indulunk Toloba Már nagyon várom Elkezdtem már tervezgetni, hogy és mit kéne megnézni. A fakultatív programok melyik napokon vannak v változnak mindig turnusonként? Athén és Hydra ami valószínű, Korinthoszi körút is jó lenne, de meg kéne nézni még Napfliot is egy nap... A végén lubickolni nem lesz időnk
#1441182010-07-14 19:37:03 Válasz a #144099. hsz-ra
Szia. A Hydra - Spetses kirandulas kedden es csutortokon van az Athen alatalaban csutortokon indul, az Epidavrosz - Korinthoszi csatorna athajozasa- Mukene pedig penteken. Nafplioban szerdan es szombaton piac is van igy lehet erre a napra is idoziteni a varoska meglatogatasat, reggel megmaszni a Palamidi erod 1000 lepcsojet es aztan lehet tenni egy kort a piacon is.
Udv. Agi, Tolo