Sziasztok,
Lassan én is indulok Nei Poriba, nagyon sok hasznos dolgot kaptam a fórumon tőletek, most még egy kérdés, nagyon jó éttermeket tudnátok ajánlani, ahol biztos nem csalódunk az ételek minőségében.
Sziasztok,
Ma értünk haza, 1 napot ráhúztunk. 1 hét a Dora apartmanban és 1 éjj a St.George-ba.Az utóbbi román utazási irodának a szállása, de volt üres szoba így maradtunk.
Bodon Éva tökéletes idegen vezető, ellenben az Apollone képviselője Andrea nem volt a helyzet magaslatán, hát ennyire nem képben lenni....
Nem tudom, nem szerencsés. Bármit kérdeztem mit hol találok Nei Porin azt mondta nem tudja.
Ettől függetlenül egy élmény volt minden, csodálatos volt nézni a gyerkőcöket ahogy az újdonság varázsa hatott rájuk.
Kisfiam úgy köszönt el tegnap délben:
- Szia tenger, jövőre találkozunk!
Mindent megteszek, hogy így legyen.
Csak még annyit, hogy a nagy hullámok miatt voltak medúzák, elég nagyok és kék színűek.
A párom először azt hitte valaki szatyrot dobott a tengerbe és az úszik mellette.
Nagyon szép időnk volt, első nap éjjel nagy eső volt, de reggelre nem látszott semmi belőle.
A hegyeknél mindig van felhő, de nem ért hozzánk el.
Platamon nagyon tetszett, voltunk át kisvonattal és a várat is megnéztük.
Mi aug. 31-én indulunk Nei Poriba.
Azt szeretném kérdezni, hogy mik a tapasztalatok a szeptember eleji időjárást illetően?
Annyit tudok tavalyról Sartiból, hogy aug végén, szept elején elkezdődik a nagy hullámzós időszak a tengeren, az tavaszig eltart. Az idő meg szeptemberben hasonló mint aug-ban. Ez így megállja a helyét? Vagy rosszul tudták akkor ott az a pár magyar aki mondta?
A másik kérdésem, hogy ingyen wifi-t tudtok valahol? Elvinném a gépem, de nem tudom találnék-e ingyen hálózatot amire csatlakozhatnék pár e-mail erejére vagy egy kis msn.
Ééés még kérdésem, hogy a macedon határon még mindig szórakoznak a határőrök? Tavaly már eu-s egészségbiztis kártyát akartak kérni a buszon mindenkitől, persze hogy pénzre ment ki a dolog. Nem kaptak... hát vártunk. :S
Ja és ha már a pénznél tartunk, szerintetek mennyi az a minimlis összeg amivel érdemes elindulni? Teljes önellátás mellett, és semmi éttermesdi meg ilyenek, csak napi pár gyros meg kis pia. Tényleg, mennyi idén a gyros?
Biztos tudnék még kérdezni, de most egyszer leállok.
#1151172009-08-22 22:25:53 Válasz a #115099. hsz-ra
Szia tomek86,
pár válasz:
1. időjárást nem tudom, 2. Mi vittünk laptopot, de semmire nem tudtunk csatlakozni, viszont déli részen van egy szálloda ahol 5 euró az internet 1 órára és ott állítólag van wifi is. Mi az északi részen voltunk, ott nem jött be semmi. 3. miaz útlevél mellé beraktuk az autózöldkártyáját és semmi balhé nem volt, igaz előttünk a német rendszámú autósok kaptak olyan cetlit amiről itt a fórumon is szó volt. Simán átjutottunk. 4. mi 600 eurót költöttünk ebben benne van a pályadíj, tankolás, kirándulások és persze kaja is. Ja és ráhúztunk 1 éjt ami kapásból 60 euró volt.
A gyros változó áru, pitában kapsz 2-2,30 euróig, tányérben 5-6 euróig.
Párom nagyétkű és a pitás gyros is elég volt neki. Konkrétan Theo tavernában 2 euró, a többinek ahol ettünk nem tudom a nevét
Kérdezz bátran ha tudok válaszolok.
#1151382009-08-23 14:35:46 Válasz a #115117. hsz-ra
Szia Ettika, köszi a választ!
Hirtelen most nem jut eszembe az a tengernyi kérdés ami forogni szokott a fejemben, de amint kiötlöm máris felteszem, köszi a segítő szándékot!
Amire most visszakérdeznék a válaszodból, hogy "a német rendszámú autósok kaptak olyan cetlit " no igaz mi busszal megyünk, de érdekelne, hogy milyen cetlit kaptak ők?
Amúgy szerintem egész jól kijöttetek anyagilag, főleg ha elosztom főre.
A net meg majd kiderül, de ha másnak van még valami ilyesfajta tapasztalata azt szívesen elolvasnám.
#1153412009-08-25 10:31:34 Válasz a #115099. hsz-ra
Szia tomek86!
Ingyen wifi-t a Hotel Evilion környékén találsz, ez a szálló a település déli végénél van.
Illetve a kisvonat végállomásánál a buszmegálló környékén, de ezt nem próbáltuk ki.
A macedón határon semmi extra, teljesen normális az átkelés!
#1154142009-08-25 19:43:04 Válasz a #115408. hsz-ra
köszi, de nem így gondoltam
nagyjából csak arra, hogy valaki aki volt szeptemberben görögben, az úgy a tapasztalatait, hogy mit tom én, este azért kell már a pulcsi, a víz már nem olyan meleg, a hátránya szeptembernek ez és ez blablabla...
de azért köszi