Egy pár nappal ezelõtt az Európarkban 270Ft volt az eladási ára,az már a kopasznak is hajmeresztõ.Ezek szerint csak esett valamit vissza.Különben
ahogy Csutek is írja minden helyen más és más az árfolyama nem nagy különbséggel.Reméljünk...
Szia Magdus!
Szombaton fizettünk be a nyaralás elõleget , és akkor szólt az ismerõsünk, hogy figyeljük az eurót, mert ha nagyon elindul felfele (ami sajnos várható), akkor emelkedik az út ára is. Most erre spórolok, hogy ha szól, legyen mibõl befizetni a még hátra levõ maradékot, mert akkor már nem emelnek.
Aki nagyobb tételben szeretne eurót vásárolni, az ne bankba menjen, hanem kifejezetten valutaváltóba, ugyanis ott olcsóbbak a valuták, hiszen a bankoknak a váltás nem az elsõdleges tevékenységi körük, nem ez jelenti a fõ bevételt, szemben a váltókkal!
Ezeken belül is érdemesebb inkább a belvárost megcélozni, Bp.-en pl. a Váci utcát, ahol 10 méterenként van egy váltó, illetve vidéken szintén olcsóbbak. Itt a középárfolyamhoz közeli árakat határoznak meg.
Hát én nem gondoltam volna,hogy három hét alatt ennyit emelkedik az euró ára.
Tegnap váltottunk Gödöllõn egy utazási irodában,mivel szerintünk itt szokott a legolcsóbb
lenni,
és most 262,5 egy euró.
Három hete,amikor a gyerekek mentek nászútra akkor még 254-ért váltottunk.
A szerb dinárt a Tescóban most 3,60-ért adják.
Görögben a bankkártyákat nem szívesen fogadják el hiába volt kitéve a matrica (fõleg a VISA kártyát fogadnak el). Ahol viszont elfogatták ott deviza árfolyamon számolták el idehaza, 246-247Ft között változott az árfolyam .
Szerbiában is fizettünk vele a MOL-nál ill. az OMV-nél. A sima és a dombornyomatos kártyát elfogadták.
Én a helyi "maszek" pénzváltó helyen szoktam venni az eurót. Mindig tudok alkudni. Mivel nyaralóhelyen lakom, magánszemélyeknél is lehet váltani a piaci árfolyam alatt 4-5 Ft-al. Tavaly ez nem jött össze a magas árfolyam miatt. Most még 100 ezer Ft-ot kell váltanom(a többi megvan, kb 1000 euro+ a kellõ mennyiségû dínár), mert igazi lazítós nyaralásra készülünk.
Én is az OTP-nél vettem az elsõ adagot és nem volt semmi kezelési költség. Odamentem, pénzváltás, kp oda, euro ide és a papíron a kiírt eladási árfolyam volt.
Ajánlom mindenki figyelmébe, hátha máshol is mûködik:
Bõ két hete, amikor én váltottam, az OTP-nél kb. 252 Ft volt az Euró (s még jó, hogy rákérdeztem: + kezelési költség!), erre megnéztem a maszek (hivatalos) pénzváltót, ahol 248 Ft volt kiírva. Miután nagyobb összeget akartam váltani, kérdeztem, hogy ad-e engedményt; 246,50 Ft-ért odaadta kezelési költség nélkül!