Szia adrivik!
Elfelejtettem az elõbb írni, hogy a megadott ár kétágyas apartmanra vonatkozik, Ti meg – ha jól értem – öten lesztek… (Van háromágyas is.) Ez egy elsõ osztályú apartman (?); nagyon készségesek. Az angol tudású tulaj a Maria Papanikolaou, a németül tudó a Martina. Legutóbb megadták a saját weblapjukat is (én nem találtam): www.xenonas-papanikolaou.gr , ezen van foglalási formula is; egyszerûbb (nekik is), mint a fax! Ha kérsz, ad reggelit is, de nem olcsó (4 Euro). Remélem, összejön valami! Még annyit, hogy a Litochoro fõterén lévõ kis szállodában (Dias) egy kétágyas szoba reggelivel 55 Euro.
Szia!
A banánozással kapcsolatosan milyen érveket hozzak fel hogy lebeszéljem a lányokat? Szerintem is butaság. De fõleg mert féltem is Õket.
A kis kápolnáról nem írtál, ami szerintünk Tolo fölött van.
A Romvi szigetet meg lehet-e kerülni valamilyen bérelhetõ jármûvel?
Pár napot eltöltünk Olymposz környékén (hegy megmászás stb.) Körvonalazódik a szállás, Varikóban tervezzük, kempingben, faházban, egy másik topicban kapott ötlet alapján. Még nem jött visszajelzés. Van arra felé bármi tapasztalatod, ötleted?
Minden info jók jön.
Köszi
Andrea
A banánozás drága és tényleg semmi jó nincs benne, zötyögsz párszora vízen, de még az sincs, hogy hú de nagyon dobálna, mást nem tudok írni.
A Tolo feletti kis kékkupolás kápolnát nem olyan régen építhették, mert 1997-ben még nem voltott. Mi nem találtuk meg az autóval odavezetõ utat, gyalog meg lusták voltunk felmenni.
A Romvi sziget és Tolo közötti öbölbõl TILOS kimenni vizibiciklivel, mert erõs az áramlat, ezért nem fogsz tudni többet visszajönni kintrõl az öbölbe. Ha egy kicsit eltekersza kikötõ irányába, Nafplion felé, máris érzed, hogy húz a tenger kifelé. Én csak motorcsónakkal merném megkerülni a szigetet, de azt úgy tudom, csak motorcsónak jogosítvánnyal lehet bérelni (bár ebben nem vagyok biztos).
Az Olympos környékét nem ismerem, de van az Olymposnak egy külön topik, ott nézelõdj ill. kérdezz.
Mi tavaly voltunk Tolóban és meglátogattuk a kis kékkupolás kápolnát is.
Ha a felsõ úton mégy Tolóban Napflion felé az elágazás elõtt (ahol vissza lehet fordulni Tolóba, vagy el lehet menni Napflion fele) balra fenn van egy nagyon szép apartmanhotel, most nem jut eszembe a neve. Elõtte megy egy út, az vezet a hotelhez is, de megy tovább az út, az visz fel a kápolnához.
Mi már sötétedéskor mentünk, mert a bérelt kocsival akkor értünk vissza Tolóba, de még így is gyönyörû volt a kilátás.
Az út a hotel után egy kanyar után hihetetlenül meredekké válik, már azt hittük, hogy a kis Picanto nem bír felmenni, de sikerült.
Szerintem gyalog meg se kíséreljétek, vagy akkor ha nagyon edzettek vagytok, mert nagyon meredek. A kápolna be volt zárva, de be lehetett kukucskálni egy kicsit, szép lehet.
Van egy kis harangtorony is mellette, a kilátás pedig csodálatos. Sajnos nekünk teljesen besötétedett és próbáltunk képeket csinálni, de nem nagyon sikerültek.
Érdeklõdnék, hogy melyik apartman (v. hotelben) voltál tavaly?
Mi idén a Thetis ap.-ba megyünk, így ha tudsz információt róla légyszi jelezd!
Tavaly mi Sartin a Kostas ap.-ban voltunk, így ha véletlenül abba mész akkor tudok infót adni róla!
Már kaptam visszajelzést, csak az nem világos, hogy egy kétágyas szoba kerül 40 euróba, vagy egy két szobás apartmann. Mert ha az utóbbi igaz, akkor a 2 és 3 ágyas szoba 85 euró egy éjszakára.
Szerinted?
Remélem a Carisma kibírja, mert a meleg miatt a gyalogtúra nem volna szerencsés. De mindenképpen fel szeretnénk menni. Kár hogy nem tudunk nyitvatartást.
Mi béreltünk motorcsónakot és valóban elég veszályesnek tûnt, ahogy távolodtunk a partról. De akkor kicsit viharos volt az idõjárás. Elõször nevettünk, de késõbb az arcunkra fagyott a mosoly, ahogy méteres hullámok dobáltak és alig tudtunk megfordulni. Ezek szerint ez máskor is így lehet.
Szia simenc!
A Grand Tourssal voltunk a Kleoni apartmanban, ez egy kicsit már a domboldalban van, hát nem volt kellemes fel-le mászkálni a hõségben!
A Thétisz nem tudom pontosan, hogy hol van, de úgy emlékszem a buszos útitársaim közül volt valaki, és azt mondta, hogy nagyon jó volt. Nem tudom biztosan de azt hiszem az is a domboldalon van....
Idén is a Granddal megyünk, csak most kocsival, és a Sarti Holidayben leszünk a Beachen.
Remélem jól fogjátok érezni magatokat Tolóban! Ha valamit javasolhatok, akkor én is csak azt tudom mondani, mint már annyian: ne hagyjátok ki Hydrát, valamint Napfliont. Napflionba mindenképp menjetek el nappal autóval vagy busszal, éjjel pedig hajóval. Szenzációs élmény! Ja és ha van lehetõségetek próbáljátok ki a strandját! Mi sajnos nem készültünk strandolni,
és meg is bántuk mert nagyon jól néz ki a strandja, az erõdbõl láttuk felülrõl.
Dear Mr.Nagy,
there is availability at the moment and the price for
a double with breakfast is 60euros per night or for
a quardouble with breakfast is 100euros per night.
We are looking forward to your reply.
Our warm regards
Ioanna Lamprinaki
Dear Mr Nagy,
Thank you for your e-mail and interest in the Hotel Barbouna.
For the dates you require we can offer you the following accommodation and prices:
2 x Double rooms at 55 euros per night, per room
Breakfast is available at an extra 7.50 euros per person
upon request.
As there is limited vacancy please reply as soon as possible so we may forward deposit details.
Namost az elsõnél nemis igazán értem a quardouble micsoda tulajdonképpen, a másodiknál meg kicsit meghökkentem az ártól, ha jól számolom ez majdnem 7000 forint éjszakánként.
Ez nagyon soknak tûnik szerbiában, montenegróban horvátban és Bulgáriában is 10-15 euro/nap-ért kaptunk nagyon cool szállásokat.
Kérdésem az lenne, hogy itt tényleg ilyen árak vannak? Ha nem tudtok mondani olcsóbb szállásokat?
Ezek nagyon húzósak