Mi az Apolonnal kétszer is indultunk úgy hazafelé, hogy épp, hogy elhagytuk az apartmant. Szerintem ez a legjobb megoldás, Ha már menni kell haza, akkor minél elõbb, ne kelljen a csomagok tetején órákon át várni a buszt. Nem mindegyik tengerparton van lehetõség zuhanyozni egy búcsúpancsi után- sõt, Görögországban ez pláne jellemzõ - és sósan, ropogósan elég kellemetlen tud lenni az a 15-20 óra buszozás hazafelé.
Én jobban szeretek késõ délután hazaindulni, még egy utolsó napozás, fürdés és utána olyan de olyan jót lehet aludni hazafele a buszon.
Az indulási idõ függ,h. a következõ turnus mikorra ér le...mert a sofõröknek várniuk kell x órát a visszaindulással, vagy ha máshova is megy a busz, akkor megint tolódik az idõpont.
De ha túl hamar indul el a busz (délelõtt), akkor félõ, h. túl hamar érünk vissza Magyaro-ra, és nem szívesen keltek fel senkit én személy szerint ha mondjuk hajnali 3-4 fele érkezünk haza.
Sziasztok!
Mi tavaly az Apollonnal úgy jöttünk haza, hogy mire a következõ turnus odaért a busszal, addigra ki kellett pakolnunk az apartman elé. Amikor a megérkezett utasok kipakoltak a buszból, mi becuccoltunk és felszálltunk. A busz elvitt mindenkit az Apollon Travel kinti partnerirodája elé, és mondták, hogy ott lesz a találkozó délután 1-kor. Addig a sofõrök aludtak egyet, ebédeltek, lezuhanyoztak stb., mi meg sétáltunk egy utolsót a faluban. A csomagok a buszban maradtak. Délután 1-kor találkoztunk és kb. fél óra múlva már indultunk is hazafelé. Szerintem ez a lehetõ legjobb megoldás, ami létezik! Nem kell cipelni magunkkal a csomagokat, nem kell egész nap õrizni õket valahol, és lehet egy utolsót sétálni és elbúszúzni a nyaralástól!
Egyet értek az elõttem szólóval, olyan jó még utolsó nap pancsizni és sétálni " búcsúzni".
Sajna nálunk nagy bánatomra nem így történt. Míg az elõzõ turnusok délben vagy 3-kor indultak, nekünk 9-kor volt az indulás. A gyerekek is nagyon csalódottak voltak. Én meg rém mérges, mert ahelyett , hogy haza indultunk volna a következõ turnussal végig zötyögtük fél Görögországot!
Csak fájjon jobban a szívünk!
Lehet, hogy a busznak és a sofõröknek így egyszerûbb, de nem tartom túl humánus dolognak!+ a buszsofõrök pihenés nélkül indultak vissza ami szerintem elég kockázatos.
Ági
Mondjuk nálunk tavaly az volt, hogy kipakolt az új turnus utána mi bepakoltunk a sofõrök gyorsan lezuhanyoztak és indultunk.
De! Thessalonikiben megálltunk egy 2 órára ha jól emlékszem.
Az iroda azt mondta, hogy ez az utasok miatt van így, de szerintem a sofõrök miatt is
A határnál a magyar oldalon volt valami gond is..sajnos nem mondták meg mi, pedig kérdeztem. Kiválasztottak véletlenszerûen tõlünk egy utast és a sofõr azt mondta neki, hogy mondja azt a határõröknek, hogy Görögországba egy 3-ik sofõr vezetett. (ez persze nem volt igaz)
Innen gondolom, hogy valami nem stimmelt, mert az lehetetlen, hogy megengedjék, hogy 2 sofõr 2órás pihenõvel levezessen egy ekkora távot.vagy igen
Nálunk két sofõr volt, 20 óra vezetés után érkeztek meg hozzánk, Stavrosban egy órát pihentek, aztán gyia Nei Pori és Paralia. Paralián lezuhanyoztak aztán indultunk haza.
Nekem ez kicsit durva még akkor is, ha felváltva vezetnek.
Mi, az utolsó alkalmat leszámítva, délután 2-3 között indultunk haza. Eurotours, Anett Tours - szerintem ez volt a legjobban szervezett - Apollon Travel, Dias Zeusz.
A buszok reggel 8-9 között értek oda. Lerakták az újonnan érkezetteket, azután a soförök zuhanyoztak, pihentek pár órát, ágyban párnák közt
sziasztok ma jottem haza moraitikarol a diassal hat jot nem tudok mondani a cegrol szezervezettseg egyenlo a nullaval kezdem multhet penteken indultunk volna 8 orakkor szerdan telefonaltak nem 8 ora 12 amitol igen merges lettem ahogy kiertunk megint tok ideges lettem kiderul nem csak korfura megy a busz 8 orat meg buszoztunk hogy a tobbi nyaralot elszallasoljuk megaltunk kb 1 orara mert a busz elromlott. este 5 korul megerkeztunk amikor befizettuk az utat megkerdeztuk azt mondtak bp korfu az utvonal hazafele azt mondtak delutan indulunk ehelyett reggel 9 lett belole persz megint korbejartuk gorogorszagot ugy erzem nem erre fizettem be holott az utazasi irodaba nem errol volt szo mi rakerdeztunk. a fakultativrol meg annyi hogy egy nagy lehuzas a nagy sziget korutra cfizettunk be reggel mar azzal kezdtek siessunk mert csuszasba vagyunk mindent futtaba kellet megnezni amit nem ertek ja es persze szidarit kihagytuk ami benne lett volna a programba ennyit a diasrol veluk soha nem megyek
Szia Kriszti!Nagyon sajnálom, hogy ilyen véget ért a ti utatok is.Hidd el megértelek.Én pont ilyen mérges voltam/ a grand toursra/.Várlak a Korfu oldalon, amúgy hogy tetszett Korfu?
Lehet, hogy nem vígasztal, de mi is hasonló cipõben jártunk, csak mi a Dias Zeussal.
Míg más csoport délutánig nyaralhatott, mi 9-kor indultunk, persze nem hazafelé. Egyszerûen nem értettem minek szállítottak fel a buszra, ha még az utánunk következõ turnust le se rakták. Be jártuk a fél világot velük és csak aztán indultunk haza. Logikát nem fedeztem fel.
Ági
Mint azt korábban írtam a mi hazautunkat is elrontotta a Dias-os szervezetlenség Ti korán indultatok, mi hajnal 1-ig vártunk
De remélem, hogy a Korfun szerzett élmények képesek ellensúlyozni az elrontott hazautat