Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 466
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22329 Üzenet linkje2007-03-10 10:23:55 

Szia Lisa!

A Meteóra kolostorokba térdet takaró szoknya, és nem túl dekoltált, vállat takaró felsõ az illendõ viselet. Hosszú nadrág nem jó, és a férfiak sem viselhetnek rövidnadrágot, valamit atlátatrikó szerû pólót.
Nem biztos, hogy mindenhol ellenõrzik, de szerintem az a tuti, ha így öltöztök, és akkor nincs semmi probléma.

# 467
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22331 Üzenet linkje2007-03-10 10:26:17 

Ja, azt elfelejtettem, hogy itt a hellasz.hu "Leírások" rovatában találsz egy részletes ismertetõt a Meteórákról. Remélem még mindíg úgy vannak nyitva, ahogy ott leírtam annak idején.
# 468
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22345 Üzenet linkje2007-03-10 11:29:59 

Sziasztok!

Nem tudom, melyik kolostorban szereztétek azt a tapasztalatot, hogy nem fordítanak nagy figyelmet az öltözékre, mert én éppen az ellenkezõjét tapasztaltam. A Nagy Meteora kolostorban addig be sem engednek a kapun, míg egyenként rá nem pillantanak az emberre, majd azonnal adják a kezébe a szoknyát, nadrágot, vállkendõt.
A Szent István kolostorban a hölgyeknek tudnak szoknyát és vállkendõt adni, de az urakat, ha nincs rajtuk hosszú nadrág, egyszerûen nem engedik be.
A Roussano kolostorban pedig senki nem mehet be, ha nem készült megfelelõ öltözékkel, mert nekik nincsen, amit adhatnának.
Én egyébként azt gondolom, hogy alapvetõ tisztelet az, hogy nem járkálunk miniszoknyában, rövidnadrágban, vagy köldökig kivágott felsõben, ha egy szent helyre megyünk. Azt hiszem ez elvárható mindenkitõl.
A nyaralóhelyre való megérkezéskor azonban mindig elmondom a csoportnak, hogy aki a Meteorákhoz szeretne jönni, azoknál a férfiak hosszú nadrágot legalábbis hozzanak magukkal, és ha lehet, ne strandtrikóban jöjjenek. A hölgyeknél a hosszú szoknya (nem hosszúnadrág), és a szolíd, nem kivágott, vállat, hasat eltakaró felsõrész. Ha valakinek végképp nincs ilyesmi a ruhatárában, akkor két strandkendõvel megoldhatja.

# 469
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22347 Üzenet linkje2007-03-10 11:32:26 

Sziasztok Sancho és Lisa!

Ha van kedvetek, én szívesen megmutatom majd nektek Skiathos város legszebb részeit. És természetesen tudom melyik az az utca, ahová vágyódsz... icon_wink.gif

# 470
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22350 Üzenet linkje2007-03-10 11:49:43 

Szia Bea!
A figyelmetlenséget az öltözetre........ írásomban a túristákra vonatkoztattam.Mint ahogy más is írta hogy talákozott olyan emberkékkel akik valószínüleg a tájékoztatás ellenére ,sem voltak hajlandóak ruha-viseletükkel a tiszteletet megadni.De lehet hogy rosszul emlékszem??,mi is láttunk lenge öltözetû hölgyeket,urakat, a kolostorokban icon_redface.gif
Katus

# 471
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22352 Üzenet linkje2007-03-10 11:58:57 

Szia Bea!

Mi tavaly 4 kolostort látogattunk meg. A barátnõm, a figyelmeztetésem ellenére icon_confused.gif , ujjatlan blúzt vett fel. Ennek ellenére csak egy helyen kellett válkendõt használnia.

# 472
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22353 Üzenet linkje2007-03-10 12:07:45 

Szia Lisa!
Szerintem ,,egy szó mint száz,, a Kolostorok csodaszépek,és kihagyhatatlanok!!!A sziklák és az a megfoghatatlan misztika mely körülveszi, az valami fennséges.Nem szabad kihagyni!!!Ez biztos!
Valóban az öltözetre odakell figyelni,és ez a ,,kell" a világon semmit sem ront a látványból és az élménybõl amit csak ott kap az ember.
Üdv
Katus

UI: Skiathos is megér egy misét icon_wink.gif

# 473
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22357 Üzenet linkje2007-03-10 12:35:12 

Szia Lisa és Sancho!
Még egy dolog ami az eszembe jutott.A kamerával vigyázzatok, mert nem szabad használni a kolostorokban,ezt viszont nagyon szigorúan veszik.Ha észreveszik el is vehetik akár a gépet akár a szalagot.Kívülrõl lehet fotózni és filmezni,de a kolostorok falain belül nem !!!

Katus

# 474
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22363 Üzenet linkje2007-03-10 14:02:57 

Sziasztok!

Katus! Véletlenül sem szerettelek volna megbántani ezzel! Sajnos elég szomorú, ha mégis bejut vki ilyen oda nem illõ öltözetben, de amikor egy-egy turnus (mi van amikor 5 busszal megyünk egyszerre) megérkezik és hiába osztogatjuk ketten is szegény jegyárussal a szoknyákat, elõfordulhat, hogy mégis besurran vki nélküle! és ez gondolom máskor is megtörténik. Az apácák valljuk be, jóval szigorúbbak azért ezügyben! icon_smile.gif
De tényleg nem egy olyan nagy gond ez az öltözék-ügy, hogy túlzottan nagy hangsúlyt fektessünk most rá! A Meteorák olyan leírhatatlan és felfoghatatlan élmény, amit egy kép vagy videó sem tud igazán visszaadni, azt feltétlenül látni kell (és egyszer nem is elég!)

A kolostorok területén vannak meghatározott helyek (templombelsõ, múzeum, ebédlóhelység), ahol nem lehet fényképezni, videózni, mert nagyon szigorúan veszik. Vannak pici kis kamerák, amelyek figyelik az embereket, szóval tényleg nem érdemes kísérletezni, mert elveszik a filmet, kártyát, stb. De a többi részen (udvar, erkély, stb) nyugodt szívvel lehet, sõt muszáj!! icon_smile.gif
Voltak ezügyben félreértések, és volt aki egyetlen képet sem csinált a kolostor falain belül, de ez vétek lenne! Ahol nem lehet, erre táblák figyelmeztetnek, és az idegenvezetõ is elmondja.

# 475
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22364 Üzenet linkje2007-03-10 14:06:15 

Aki nem nézi jó szemmel, hogy itt a Nei Pori topicban a Meteorákról beszélgetünk, attól utólag is elnézést, de szerintem fontos, hogy akik már azt is tervezgetik, hogy esetleg hová szeretnének majd kirándulni, azok elõre tisztában legyenek néhány dologgal.

Szeretnék majd összeszedni egy-két ilyen hasznos infót, és megosztani veletek, ha valaki egyáltalán igényli. icon_smile.gif

# 476
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22365 Üzenet linkje2007-03-10 14:08:59 

Szia Bea!
Szeretném megkérdezni,hogy ti hová szervezitek a Görög ,,estet"
Nei Porira,vagy Platamonra?Van róla esetleg bõvebb infód?
Köszi icon_razz.gif
Katus

# 477
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22366 Üzenet linkje2007-03-10 14:21:30 

Szia Katus!

A görög est nálunk igazi "nagy buli"!

Platamonas határában, Nei Poritól kb 5 km-re van egy Kastra nevû hely. (azt hiszem tettem be róla képet vmelyik fotóalbumba) Ez egy 1500 fõ befogadóképességú kétszintes, vár alakú építmény, ahol minden este tartanak vmilyen rendezvényt. Vannak itt lagzik, discó és persze a görög est! Kb 1000 van jelen ilyenkor. Hosszú fehér asztaloknál ülnek. Platamonasról, Paraliáról, Olympic Beachról, Leptokáriáról és Nei Poriról vannak csoportok. Na de azért ne képzeljetek el tolongást és tömegnyomort! icon_wink.gif Az épület tágassága miatt bõven van hely.
20 h-kor kezdõdik, ekkorra foglaljuk el a helyünket. A bejáratnál mindenki kap egy kis ouzo koktélt. Majd 20.30-tól kezdõdik a vacsora. Ez svédasztalos vacsorát jelent. 5-6 féle salátából, ugyanennyi féle húsételbõl és köretbõl, gyümölcssalátákból áll a kínálat. Ezekbõl teljesen korlátlan a fogyasztás. Mindenki annyit és annyiszor eszik, ahányszor akar.
Az asztalokon ásványvíz, fehérbor és narancslé van. Ezekbõl is korlátlan a fogyasztás. Van hordó, ahonnan után lehet tölteni a bort, és hûtõ, ahol a narancslét és az ásványvizet. Ha bármi mást kíván meg az ember ezen felül, akkor a büfében alkalma nyílik megvásárolni.
22h-kor fejezõdik be a vacsora, és kezdõdik a mûsor. Görögország legjobb folklóregyüttesének tartott csoport ad elõadást a tradícionális énekekbõl és táncokból és ebbe gyekeznek bevonni a nézõket is. nagy mulatság szokott lenni.
Éjfél körül ér véget, és induluk haza Nei Porira.

# 478
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22367 Üzenet linkje2007-03-10 14:29:31 

Bea!
Ez nagyon jól hagzik,szerintem ide is benevezünk. icon_wink.gif
Egyébként nem bántottál meg sõt!!!
Minden információ a segítségünkre lehet,legfõképp abban ,hogy felhõtlen és gondtalan nyaralásnak nézzünk elébe.Ezt köszönjük.
Katus

# 479
Kovimi77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22381 Üzenet linkje2007-03-10 15:20:16 

Sziasztok!
Júl. 20-án indulunk Neo Pori-ba, a Hermes apartmanba! Tud valaki valami infót róla?

# 480
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22383 Üzenet linkje2007-03-10 15:28:49 

kovimi77!

Mi juli 9-re érünk haza a Hermes apartmanból bõvebbet majd utánna.
Vissza kell olvasni az oldalakban és ebben Bea mindednt leírt az Hermesrõl.
Ha meglelem az apartmanról készített fotókat akkor elkûldöm emailben.
Ezeket a fotókat a Diaz küldte nekem.

zeus

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu