#1128002009-08-05 21:11:28 Válasz a #112793. hsz-ra
Én sem birkóztam, csak tartottam a tempómat!
Nem tom, hogy mit jelentett, amikor a vizsgabiztos azt mondta, hogy relatív gyorshajtó vagyok, de ahol 90-es tábla van, ott 90-el megyek, stb, stb.
de sohasem erősködök, és nagyon durva dolognak kell ahhoz történni, hogy a középső újjamat egyenesbe fordítva mutassam egy autós társamnak.
#1128022009-08-05 21:14:42 Válasz a #112797. hsz-ra
Gratulálok Laca leírhatatlan az érzés, nem? Olyan meghatódottan vettem át én is, mint valami diplomát...
Már nekem is megvan majdnem mindenem, hétvégén vettem tűzoltó aeroszolt, 1500-ba került. Még valami bogáreltávolító spriccni kéne, amit ráfújok a szélvédőre és pár perc után az ablakmosóval+törlővel leöblítem. Éjjel megyünk, biztos összeszedem a létező összes lepkét...
Kissas57, hát szabad így összerombolni a kártyavárunkat?
Most vasárnap én is begőzöltem az M3-on ahogy jöttünk haza Egerből.
Előztem a belsősávban kb 140-el. Egy "menő"uri gyerek a Volvo terepjárójával rögtön a se...ben termet és viluxolt mint egy eszement,hol az köztudott, /nem az!!/hogy a megengedettnél még én is többet mentem.Nem szoktam bekeményíteni sűrűn ,de maradtam a belsőben és a 140-nél.Ezek az urfik minden gátlás nélkül kevernek a belsőben 150-160-al.Nem is ezen dörrentem be, hanem a teljesen jogtalan letolási szándékán,na meg a villogtatásán.Kínjában végül még is a külsőben előzött meg egy jó idő után úgy 170-el.Szó se róla én is túlléptem a határt,de ezek amit megengednek maguknak ha márkás kocsi van alattuk, az nem igaz!!Taknyos hülyegyerekek,életükben összefüggően még nem dolgoztak fél órát és feszítenek 25-30 millkás kocsikkal és veszélyeztetnek!!! Valóban nálunk van a "Balkán".Érdekes ezt már Ausztriában nem merik megtenni. Aranyos nem? Ugyanmá,itt közlekedési morál?-nem is tudják a szó jelentését...
#1128222009-08-05 22:42:56 Válasz a #112774. hsz-ra
"ha előznek akkor le kell húzódnod de majd fogsz látni autót aki úgy megy "
Nem kell! Mint ahogy már elhangzott, ez egy szokás, semmilyen szabály sem írja elő, sőt, igazából nem szabad így közlekedni. Bizonyos helyzetekben ez meglehetősen nagy balesetveszélyt rejthet magában. Jellemzően olyan autóúton működik ez, ahol van egy "fél" leállósáv, ami eredetileg nem erre a célra készült. Tehát, figyelni kell, hogy ne legyen álló autó az út szélén, és a le/felhajtók, valamint a benzinkutak, pihenők közelében nem ajánlatos így közlekedni.
Ezeken túl, értelmes szokás, illik betartani. Működik még Macedóniában és Görögországban is, bár úgy látom, az erre alkalmas utak fogyatkozása miatt a helyiek is egyre kevésbé alkalmazzák, legalábbis a 10-15 évvel korábbihoz képest.
más: Ne vedd zokon, de írhatnál rendesen is, itt nem kell kapkodni, nem szükséges ez a chat stílus. Nagyon nehéz ( legalábbis nekem) megfejteni amit írsz.
Görögországban önkiszolgáló autómosó mennyire van elterjedve? Makrigialos és Korfu környékén....
Nincs is annál jobb dolog, mint kivixolni a motort/kocsit, ha már olyan szépen és hűségesen levisz a tengerhez...
Sziasztok!
A nemzetközi jogsit én is kiváltom. 3 évre nem sok az a 2800 Ft, szerintem. Ráadásul tavaly tőlünk is kérték a macedón határőrök. Akkor persze nem volt, de valahogy kibeszéltük belőle magunkat.
Kroly!
Én is mindig lemosom a kocsit miután megérkeztünk. Szeritnem megérdemli a hosszú út után! Nei pori mellett a főúton van egy benzinkút, ott szoktam mosni. Ott úgy működik, hogy 50 centeseket kell bedobálni, és utána talán 5 vagy 10 percg megy a gőzborotva. Van samponos mosó is de persze sampon nem volt benne. Korfun Moraitika mellett volt kézi mosás, de ott nem önkiszolgáló volt, hanem egy srác mosta le kézzel. Szépen megcsinálta szerintem. Ez 2 éve volt, akkor kértek érte 1800 Ft körüli összeget.
#1128452009-08-06 09:11:46 Válasz a #112802. hsz-ra
Jah marha jó érzés volt!
Én is beszerzek valami rovaroldó adalékot a az ablak spriccelőbe.
Hol vetted a tűzoltó készüléket?Ennek is olyan a tetelye mint egy sima spray-nek?
#1128482009-08-06 09:21:32 Válasz a #112845. hsz-ra
A Baumax-ban vettem, két fajta is van, 2600ért és 1500ért. Ez utóbbi Prevent gyártmányú. A "tetelye" alatt a szórófejet érted? Mert akkor olyan Este hazamegyek, lefotózom és felrakom ide
Üdv mindenkinek!
Ma értünk haza Paráliáról,az úton minden okés volt.
Odafele semmi különös nem történt. Visszafele Röszkénél sokat álltunk.
A mecedónok kicsit se kötekedtek,de érdemes az EU-s sorokat választani. Mecedóniában úgy vettem észre szívatták azt aki a macedón sorba állt és nem Macedón volt. Most voltam először és kellemesen csalódtam ,pedig Nk jogsit+ sok mindent beszereztem. Az útlevéllel együtt adtam a biztosítást és ennyi.
Aki ezután indul kicsit se parázzon útlevél+autóbiztosítás kell.(+elvileg Macedóniában utasbiztosítás,de nem kérték) A saját és ismerőseim tapasztalatai alapján,eu-s sorba kell állni, útlevél+autóbiztosítás kell és minden ok. A szerb szakasz veszedelmesen hosszú!
#1129642009-08-06 23:15:22 Válasz a #112880. hsz-ra
Köszönöm a segítségedet!
Ilyet láttam én és asszem ilyet is veszek. Egy dolog aggasztott vele kapcsolatban, hogy asszem rajt van a hátulján, hogy max.50 fokig na most egy napsütötte autóba van annyi nem? Oké, hogy ha odaértünk felviszem az apartmanba, de mi van ha nem.....?
Más: Biztosítással mire jutottál? Írd meg a biztosítások topik-ba.