Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4726
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145694 Üzenet linkje2010-07-25 11:48:22  Válasz a #145693. hsz-ra

Szia!

Az Akropolisz nem múzeum, hanem egy fellegvár. Itt egy csomó nevezetes romot fogsz egymás mellett találni. Pl. Herodes Atticus Odeion, ez egy ókori színház romja, aztán az Akropolisz bejáratánál Athéna Niké temploma, majd legfelül az Erechteion a híres a híres Kóré-csarnokkal és a Parthenon. Ha ezekre a nevekre rákeresel, akkor biztos, hogy rengeteg képet és információt találsz róluk a neten.

Fentről értelemszerűen nagyon szép a kilátás. Körbe lelátni a Zeusz-templomra (ez kicsit messzebb van, de nagyon jól látszanak a megmaradt hatalmas oszlopok), az Akropolisz tövében lévő Dionüszosz-színházra és az új múzeumra, ami tavaly nyílt meg. A másik oldalon pedig a görög agórára.

Mi tavaly voltunk Athénban, van egy részletes, képes beszámolóm, amiben az Akropoliszon található főbb nevezetességekről írok és fotó is van róluk. Nem egy útikönyv természetesen, de kiindulásnak jó lehet. Itt találod (értelemszerűen az athéni beszámolónál, a 2. napnál):

http://www.utazas.fw.hu/greece.html

Ha pedig az új Akropolisz Múzeumra vagy kíváncsi, akkor annak itt a honlapja kiindulásnak:

http://theacropolismuseum.gr/default.php?la=2

Ez a múzeum az Akropoliszon és a környékén talált leleteket mutatja be, állítja ki rekonstruálva stb. Gyönyörű! icon_smile.gif

# 4727
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ekiss408
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145709 Üzenet linkje2010-07-25 12:48:19 

Köszi Verka!

Igen,azt tudtam,h. maga az Akropolisz egy nagy területen elhelyezkedő emlékmű.
Valóban,az új múzeum érdekelt,hogy mit találok benne. Sajnálom,ha nem voltam egyértelmű a megfogalmazásnál. Természetesen magát az Akropoliszt is megnézem.
Nagyon szépen köszönöm szépen a segítséged. Még azt megkérdezhetem,h. maga ez az új múzeum is az Akropolisz
területén van vagy a közelében? Köszi mégegyszer!

# 4728
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145710 Üzenet linkje2010-07-25 12:52:21 

ekiss408 írta:
...Igen,azt tudtam,h. maga az Akropolisz egy nagy területen elhelyezkedő emlékmű...

Én nem tudtam... icon_redface.gif

# 4729
Ekiss408
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145711 Üzenet linkje2010-07-25 12:55:28 

Kedves Hapci!

Tudom,hogy mi az Akropolisz,tanárnő vagyok,nem kell beszólogatni. Azt nem tudtam,hogy bent a múzeumban mit találok. icon_wink.gif

# 4730
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145712 Üzenet linkje2010-07-25 13:02:00  Válasz a #145711. hsz-ra Előzmény #145711

Hú a mindenit; én paraszt, de melléfogtam! Bocsánatot kérek! icon_redface.gif Te megtanultál írni, én meg ugyan tudok olvasni, csak ezek szerint nem értem, amit olvasok; kínos... icon_eek.gif
# 4731
Ekiss408
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145717 Üzenet linkje2010-07-25 13:22:01 

Nem is Neked írtam,hanem olyan Kedves embereknek,akik valóban szeretnének segíteni. Ezt szerencsére meg is kaptam,de nem értem,hogy miért válaszolnak emberek olyanoknak,akiknek igazából nem is akarnak. Legalábbis a témában konkrétan nem. Látom nagyon nagy a tiszteleted az idősebb nemzedék iránt... Meg úgy általában Mindenki iránt.
De legalább tudom,nem én tanítottalak.
Nem azért jövök erre az oldalra,hogy ilxen sületlenségeket olvassak,de látom,már kár volt.
Köszi Verka mégegyszer a segítséget. Azt hiszem távozom is.

# 4732
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145724 Üzenet linkje2010-07-25 14:07:15 

ekiss408 írta:
...Látom nagyon nagy a tiszteleted az idősebb nemzedék iránt... De legalább tudom,nem én tanítottalak.
Nem azért jövök erre az oldalra,hogy ilxen sületlenségeket olvassak,de látom,már kár volt...

1./ A kor nem érdem, hanem csupán állapot! icon_rolleyes.gif (Neked elárulom: 67 éves vagyok.)
2./ Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem Te tanítottál! icon_evil.gif
3./ Valóban kár volt idejönnöd...! icon_rolleyes.gif

Kérlek, ne offold szét a topicot (ha érted, miről van szó), hanem írd a dumcsiba, vagy a vitatopicba, de nem biztos, hogy válaszra méltatlak.

# 4733
Ekiss408
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145725 Üzenet linkje2010-07-25 14:24:18 

Már bocsáss meg kedves Hapci,de te kezdted el úgymond "szétoffolni" ezt a topikot és nem én.
Ha megkérhetlek,ne írj nekem többé,a legelső üzeneted se kértem,mert hasznos az nem volt benne,
ezt bárki láthatja és nyugodtan olvassák is el a fiatalok. Köszönöm Nekik,ha megtették.
Engem így közel az 50-hez,az ilyen gyerekes megnyilvánulások nem tudnak lekötni.
De szerencsére még abban a korban sem vagyok,hogy ezek a viselkedések ismét "előjöjjenek" nálam.
Bár tudom,ami késik,az nem múlik.
Drága keresztlányom ajánlotta ezt az oldalt,aki már régóta fent van,épp üdül Görögo.-ban,csak sajnos
használati útmutatást nem adott a másodvirágzását érőkhöz.
Érdekes,hogy a fiatalok itt milyen szeretetre méltók és kedvesek . És mennyire kiváncsiak a világra.
Ez csodálatos.
Bocsánat,ha ez is offozásnak minősül. Jön innen valaki Tolóba aug. 16.-án az Apollón travel utazási irodával?
Én egy kolléganőmmel megyek. Szép napot Mindenkinek!

# 4734
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145770 Üzenet linkje2010-07-25 16:59:23  Válasz a #145709. hsz-ra Előzmény #145709

Az új múzeum az Akropolisz tövében van.
Bővebben itt, a hellaszon is olvashatsz róla - a megfelelő topikban icon_exclaim.gif

# 4735
Ekiss408
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145773 Üzenet linkje2010-07-25 17:17:23 

Köszönöm Pontikos!

Jópofa a neved. icon_smile.gif
Az Athén nevű oldalon sok hasznos infót találtam,mégegyszer köszönöm!
Szép nyarat Neked!

# 4736
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145822 Üzenet linkje2010-07-25 21:11:07  Válasz a #145773. hsz-ra Előzmény #145773

Szia,

Pontikos az Athén topik mellett szerintem erre is gondolhatott, a múzeumnak lett egy saját topikja (bár sajnos elég rövid):

https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=501

Tavaly végül mi is eljutottunk a múzeumba, pár sort írtam róla az akkori beszámolómban, ebben nagyjából össze is van foglalva, hogy mi az, amit láthatsz a múzeumban:

"A régi leletek bemutatása tulajdonképpen már a bejárat elõtt elkezdõdött, a kapuhoz ugyanis üvegpadlón vezet az út, amely alatt az épület alapozásakor felfedezett településmaradványok látszanak. A benti kiállítás úgy folytatódik, mintha az Akropolisz lejtõjén sétálnánk felfelé (ezt egy valóban lejtõs rámpa szimbolizálja). Közben kétoldalt az ott talált emlékeket lehet megszemlélni.

Az elsõ szinten a Propülaia, Niké temploma és az Erechteion (külön hangsúlyosan elhelyezve a kariatidák) leletei mellett archaikus szobrok tárlata fogad minket. A legfelsõ szint pedig teljes egészében a Parthenonnak van szentelve. Azért is van eltolva az épület többi részéhez képest, hogy pontosan párhuzamos legyen a Parthenon romjaival. Az itt látható eredeti töredékeket rekonstrukciók és rajzok segítenek elhelyezni a térben. "

# 4737
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145824 Üzenet linkje2010-07-25 21:16:17  Válasz a #145773. hsz-ra Előzmény #145773

Kedves ekiss408!

Alább a múzeum honlapjának elérhetősége:
http://www.theacropolismuseum.gr/default.php?pname=Home&la=2

Mi a családdal júniusban néztük meg.Gyönyörű, ne hagyjátok ki! A belépő 5 euró/fő, diákoknak ingyenes. (elegendő volt a magyar diákigazolvány)
Szép nyarat, jó pihenést! icon_smile.gif

# 4738
Zoli01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145829 Üzenet linkje2010-07-25 21:36:09 

Sziasztok

Kérés nélkül is segítséget kaptam néhány döntés meghozásához.Remélem a politikai feszültség is enyhül és biztonságos lesz a program.Az új múzeum nagy vonzerőt jelent.

Köszi Mindenkinek

Ui :Szép volt Tanárnő! icon_smile.gif

# 4739
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145848 Üzenet linkje2010-07-26 05:01:25  Válasz a #145275. hsz-ra Előzmény #145275

Szervusztok

Miközben olvasom az iroda lányainak listáját (josza2 tollából), megfogalmazódott bennem a hiány, és örülök, hogy közben megérkezett a MELINDA is. Évekkel ezelőtt ismerkedtünk meg a Culture Travel irodával, és mai napig csak hálával tudok rájuk gondolni. Olyan sokszor voltak segítségünkre, és mindezt tették nagyon sok kedvességgel, és nem lerázva bennünket. Pedig néha biztosan fárasztóak voltunk. Ági hozzászólásait folyamatosan olvasom, örülök amikor akkora szeretettel ír Tolóról, mintha a szülőföldje lenne. Remélem, hogy eljutunk még Toloba és akkor látjuk egymást, addig is Áginak és Melindának sok sok puszi.

Egy elégedett és boldog utas, aki először az ő szemükön keresztül látta Görögországot.

# 4740
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146051 Üzenet linkje2010-07-27 08:06:46 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 315 316 317 ... 536 537 538   >