#1151672009-08-23 19:28:41 Válasz a #115159. hsz-ra
Christine!
Valszeg még e-mail-ben írtam a sznorizásról, de most ott nem keresek vissza, a lényeg, hogy magyarul szabadtüdős merülés a neve (búvárkodás).
Igazából az a legrosszabb Agnondas-ban, hogy van a hegyek között egy út, mellette egy ici-pici strand egy annál nagyobb kikötővel, 3 étteremmel, 1 mini bolttal, kb 10 apartmanokhoz tartozó épülettel és slussz.
És minderről az ember vidáman tájékozódhat indulás előtt...
christine írta:
A busz is jó, csak írtóóó drága: Agnondas-ból Glossa-ig 3,9 Euro!!! Mo.-on hol kérnek 1000 forintot 1h-s tömegközlekedésért? Iszonyat.
Háromszor átszállsz a BKV-n, és majdnem ott vagy... de egy Bp-Székesfehérvár jegy is több mint 1000 Ft... amúgy meg minek minden nap Glossáig menni?
És félreértés ne essék, nem gonoszkodni szeretek, és a véleményszabadsággal is abszolút egyetértek, de csatlakozom egyik előttem szóló fórumtársunkhoz: ha valaki utánanéz, hová utazik, kicsi az esélye, hogy kellemetlen meglepetésbe szalad bele...
-hogy és mikor foglaltátok le a komp jegyet Skiathosra és mikor vettétek át?
-mennyibe került a jegy oda-vissza?
-Skiathoson hogy és mikor foglaltatok szállást?
-a hajókirándulás mennyibe került?
-Skopeloson a Filiótól milyen messze volt a motorkölcsönző?
-amikor átmenetetek Skiathosra akkor a motort hol hagytátok?
#1152102009-08-24 11:33:20 Válasz a #115171. hsz-ra
Olvass vissza, és akkor meglátod, hogy utánajártam a dolgoknak. (még hogy én ne járnék utána!!!?? Ó, ha személyesen ismernél....) Csak nekem nem ezt írták.... Én meg megírom az én meglátásaimat... Van aki szerint a robogóval 5 perces út gyalog 10 perc... szerintem simán fél óra... Azért nem mindegy...
#1152232009-08-24 12:03:22 Válasz a #115176. hsz-ra
Szia!
Persze, kérdezz csak!
A kompjegyeket a Hellenic Seaways oldalán foglaltuk le, és ha jól emlékszem 2 nappal az indulás előtt vettük át, a skopelos-i irodában.
A jegy oda komppal (Glossa-Skiathos): 11Euro.
Vissza Flyingdolphin (pikk-pakk ott vagy bárhol, nagyon muris kis jármű), (Skiathos-Glossa): 19Euro
Dombornyomott kártyával kell fizetni, a neten való foglaláskor azonnal levonják az összeget a kártyáról.
Skiathos-ra a Limba.com-on foglaltunk szállást (át lehet állítani magyarra), az utazás előtt (júl.21-én foglaltuk aug. 10-re a szállást). Ahogyan láttam marha nagy mázlink volt. Először csak írtó drága helyeket dobott ki a weblap (medencés 10*-os szállodák...), ráadásul távol a kikötőtől (én közvetlenül a kikötő mellett akartam szép, és elfogadható árú szállást). Akkor elkezdtem módosítani a napokat (aug 5. helyett aug.6, aztán 7, aztán 8...). Semmi jót nem dobott ki továbbra sem, majd aug. 10-éhez kidobta a több hely között ezt a panziót is (amit már korábban kinéztem egy másik weblapon is, de ott nem találtam elérhetőséget és ott foglalni sem lehetett) Egyből lefoglaltam (a Limba.com-on keresztül). Később még kíváncsiságból állítgattam a foglalni szándékozott dátumon és mint kiderült ha jól emlékszem szept. 15-ig ez volt az egyetlen szabad éjszaka, az egyetlen szabad szobával.
Amúgy ezt megelőzőleg vagy 6-7 szállodának, panziónak írtam Skiathos-on, de ebből 3-an válaszoltak, hogy aug. 13-ig (amíg mi Skopelos-on vagyunk) telt házuk van. A többi nem is válaszolt. Szóval tényleg hatalmas szerencsénk volt.
(megjegyzem 2007-ben szállásfoglalás nélkül mentünk Skiathos-ra, mégis 2 szálláshelyet tudtak a kikötő melletti info pultnál ajánlani. Az elsőről megszöktünk, de mikor a másodikba értünk, már filóztunk, hogy visszamenjünk-e. Tehát van rá ellenpélda, hogy foglalás nélkül sem reménytelen szállást találni (csak hát, olyan, amilyen). És ez a 2007-es eset is főszezonban volt.).
A skiathos-i hajókirándulás 20Euro fejenként. 9:15-kor indultunk és 16:15 körül értünk vissza.
"Skopelos-on a Filio-tól mennyire messze volt a motorkölcsönző?" Hát.. ezt nem pontosan értem... Mivel a motorkölcsönző Skopelos-ban a város Filio felé eső végén van, ezért olyan távol volt, mint Filio Skopelos-tól (motorral kb. 10 perc). Gyalog örökkévalóság.... De írj, ha nem ilyen választ vártál...
Amikor átmentünk Skiathos-ra, akkor úgy terveztük, hogy a motort Glossa-ban hagyjuk. Vissza azonban a legutolsó hajót foglaltuk le, ami 20:15 körül ért Glossa-ba. A nyaralás közben, néhány nap tapasztalata után azonban úgy döntöttünk, hogy 1., este nagyon hideg van a motoron, főleg ha azt tekintjük, hogy 1 órás az út Agnondas-ig. 2., Elég lehangoló este a kivilágítatlan úton valahol a hegyek között, szlalomozni... Szóval a motort inkább az apartman előtt hagytuk és helyi busszal mentünk oda és vissza is.
Remélem segítettem! Írj, ha még eszedbe jut valami, vagy ha pontosabb infó kell, vagy ha esetleg segítség kell a foglalásban....
- aki motorozni akar, annak gumipókot érdemes vinnie. Mi egy benzinkúton vettünk, nagyon jól jött! (2 polifoam, 2 hátizsák, napernyő és a bevásárolt cuccok).
- Volt olyan határ, ahol több, mint 2 órát kellett várnunk, és egy csomó utánunk érkező buszt (vagy 5-öt) elénk engedtek. Spontán kedvességből. Imádják a szlovák buszokat!
Napernyőt aki tud, inkább itthonról vigyen (a Tesco-ban tök jó minőségű van, szerintem jó árban) (mi nem találtuk meg a miénket, ezért kénytelenek voltunk ott venni egyet), mert pl. 2007-ben a Görögo.-ban vásárolt naprenyők 1,5 hét után a kukában landoltak még a nyaralás alatt. Az idén vásárolt is szépen elszakadt 2 nap után... (főleg, mivel Skopelos-on szinte mindig fúj a szél). (A szomszédok szintén így jártak, csak nekik még jobban szétszakadt.)
Aki megy Skiathos-ra, és szeretne Baklava-t vagy egyéb görög mézes süteményt hazahozni, az szerintem még ott vegye meg, mert Skopelos-on mi nem találtunk egy boltban sem (csak a cukrászdákban, de az szétfolyik, mire hazahozza az ember).
#1158392009-08-29 20:49:59 Válasz a #115780. hsz-ra
Szia Kónyu
Úgy sejtem,a tengerrel szemben állva bal oldalt a Glysteri öbölben.
Ha sznörizni szeretsz:Amarantos cape,Ag Ioannis,Armenopetra
Kis színes halak,kis rákok-kis öblök
Amarantos beach-en mi nem jártunk,de a cape-re többszőr visszamentünk Albumban "Három fa öble"és környéke
Glyfoneri ap.-ok:150-200 lépcső a hegyoldalban felfelé Állítólag nincs bolt csak Skopelosban(kb.1km) Akkora a strand,mint Agnondasban.
Szerintem,majdnem mindegy helyileg hol a szállás,mert nincsenek távolságok a szigeten.Főként,ha van jármű!A buszok sem vészesek.
Viszonylag pontosan jönnek-Krétán gázosabb volt!
Skiathos meg úgy szép.ahogy nyüzsög!
Delfingarancia sehol a világon nincs Én megrendeltem őket,ezért voltak akkor és ott
#1158462009-08-29 22:37:43 Válasz a #115839. hsz-ra
Szia Macsosz!
Sznörizni nem, de sznorizni annál inkább szeretek Úgy-hogy köszi a tippeket. A polipozás a kedvencem, de órákat elvagyok a víz alatt, bármit is találok. Viszem a fiam gépét is víz alattra, unatkozni nem fogok.
Amarantosnak van beach-e is? Én csak a cape-ről hallottam eddig.
Armenopetra strandja nem úgy néz ki, mint ahol élet lenne a vízben - mi a saját tapasztalatod? Inkább a kisebb sziklás öblöket preferálom, azon is elfekszünk polifoamon, nem hiányzik rendes beach.
Ag. Ioannisra hogy jutsz el? Ez az, ami Glossatól keletre van a K-i oldalon? Ott van a sziklakápolna is, ugye?
Az Agnondas-i szállás mellett döntöttem, úgy-hogy az már végleges.
Jármű nincs, sőt jogsi sincs, de nagyobb szigeten is elboldogultunk stoppal-busszal, úgy-hogy nincsenek félelmeim ezzel kapcsolatban, itthon is sokat kirándulunk.
Skiathos nem vonz különösebben, inkább Alonissos, vagy egy kis hajókázás csupán, lehet max. kompozunk egy kicsit, a 10 nap úgyis kevés lesz, mi standard 2 hétre szoktunk, inkább szétszedjük a szigetet!
Delfin meg mindig van nálam, most is viszek, így ez nem probléma számomra
#1158482009-08-29 23:32:28 Válasz a #115846. hsz-ra
Szia Kónyu
No a rémes kiejtésemen nem fogunk összeveszni
Szeretjük csinálni és kész Kis öblök kis lényekkel
Armenopetrának két oldala van,derékszögben egy szikla választja el
a két típusú strandot.Nagyköves üres víz- és sziklás,homokos,halas
strand.Innen az egyik meduzás képem!Azért jármű nélkül ez jó kis séta lenne,főleg visszafelé a buszhoz az útra
Amarantos beach a 31.old első képe.Mi nem voltunk ott.A cape jobban érdekelt Nekünk egy törölköző is elég szokott lenni,úgyis a sziklákon
meg a vízben bóklászunk.És ezen a rövid partszakaszon bizony 2 napot bolyongtunk és így is kevésnek éreztem az időt!Szerettem volna minden kő alá benézni
Agnondas jó választás,mi nem bántuk meg Skopelos nagyon szép,de éjjel-nappal nyüzsög.
Ag.Ioannisba nincs busz -Út se nagyon Glossa elején kanyarodik
jobbra egy 1 sávos út.ami odavisz,de helyenként rémes állapotú
Viszont a kilátás megéri a "frászt" Biztosan be tudtok társulni vki mellé
egy kocsiba a kirándulás erejéig.A mi magyar szomszédaink is így tettek.
És láss csodát:szlovákokkal közösen béreltek két napra 1 kis kocsit a kápolna kedvéért Bár,ha szerettek hajókázni,láttam ott több kisebb hajót,amik vszínű Skopelosból indultak(v.Loutrakiból).A kápolna előtt van vmi taverna-féle,mellette visz le egy lépcső egy álomszép pici öbölbe Szikla,homok.
Az Alonissos-hajókázásnak asszem az a lényege,hogy melyik nap mész Vasárnap kihagynak egy-két megállót!Pl.Patitiri óvárosát,ami
az egyik legklasszabb látnivaló az út során :!:Mi szerdán voltunk.
Delfinügyben meg igencsak kegyesek voltak hozzánk a görög istenek
Nem is mindig fotóztunk,ha jöttek,csak bámultunk -és boldogok voltunk
Igen szembe állva a tengernek bal oldalt a szikláknál, iszonyatos mennyiségű halacska. Tengeri sünök, szivacsok, uborkák, kígyók!
Összességében minden strandra értendő: minél később mész annál több a hal!
És egyre nagyobbak is!
Agnondas: A szomszéd szlovákék, itt szedték össze a kagylójuk javát. 2 asztalnyit.
Panormos: Itt hagytam el a telefonom: samsung omniát, (aki megtalálja jutalom), valószínű bent van a tengerben! Itt láttunk jó nagy polipot, és méghozzá a strandtól nem messze 10 méterre olyan 18.00 tájban. (miközben a telefonomat kerestük, gyanúnk, hogy a polip koma vitte el)
A messzi kápolnához ha mentek, vigyetek búvár cuccot, mivel gyönyörűek az öblök, sajna mi nem vittünk felszerelést, szenzácios öblök és rohadt kevés strandoló azaz tuti, hogy király a víz.
Mióta ott jártunk valami meghalt bennünk, magyar tavakban is a tengert keressük, egyszerűen nem élvezzük a hazai tavakat, nagyon vágyunk vissza, ami gyönyörű tengerünkbe!
Legutóbb Forradalom szerkesztette (2009-09-01 17:15:10), összesen 1 alkalommal
Mintha magamat látnám, nagy táska benne a lényeg:
2 maszk, 2 pár uszony, 2 pár csizma, 2 pipa, 2 törülköző.
Itt alap hogy 3 órán keresztül bent lehetsz!
Mindig van újdonság. Mi is fotóztunk víz alatt, elég jól sikerült.
Nekünk csak, egy egyszer használatos masinánk volt.
(Mi is vittük a cucost mindenhová, de most kivételesen nem, mivel azért mentünk a párommal a kolostorhoz, hogy megkérjem a kezét)
#1162412009-09-02 18:53:42 Válasz a #116063. hsz-ra
Amarantos-ra ha másért nem is, a búvárkodás miatt érdemes kimenni. Nincsenek emberek, sziklás a part, ergo nincs mitől nagyon tartaniuk az élőlényeknek. Mi mikor ott napoztunk egy nagyobb fekete színű rák még a szárazföldről a vízbe bedőlt fára is kimászott melegedni (olyan hideg a víz, hogy más miatt nem jöhetett ki ).
Távolabb pedig mindig volt 1-2 búvár, akik órákig úszkáltak a vízben jelzőt húzva maguk után, szóval biztosan van mit látni. A parton az egyik sziklán még egy piros "izét" is láttunk. Pont olyan formája volt, mint egy levedlett tengeri sün háznak, de piros volt és csiga-puhának látszott. (ha valaki tudja mi volt az, megírhatná, hogy kicsit okosodhassak én is
)
Amúgy én azt mondom, elő-vagy utószezonban érdemes menni Skopelos-ra mindenképpen, hiszen a főszezon hátránya itt, hogy a víz ekkor sem melegebb, illetve tömeg van, mintha piac lenne a parton...
De szerintem még így is jobban jártunk, mint a főnököm. Ők Korfun voltak, de egy szép képet nem láttam... Lepukkant házak itt-ott, Balaton feeling (a víz színe + pedálos csónak). Ezzel szemben Skopelos ha szeles, hullámos és sok helyen sziklás is, legalább a szemnek jól esik