... egy valutaváltónak nem az a dolga,hogy mit csíp, hanem az ,hogy beválcsa vagy átválcsa mit odaviszek neki.
Egyszer én nagyon megjártam a határ szerb oldalán lévő váltónál... én is úgy terveztem (mint ahogy egy korábban hozzászóló fórumtárs is írta), hogy nem megyek be a szegedi tacskóba, inkább megspórolom azt a 15 percet... éppen váltás volt a szerb váltónál, ami úgy zajlott, hogy a nappalos bezár amikor ő úgy gondolja, és az éjszakás is kinyit amikor meg ő úgy gondolja. Tekintélyes hosszúságú sor végére álltam be, és a Szegeden megspórolt percek többszörösét töltöttem ott, ráadásul vacakabbul váltották az HUF-t is és az €-tis RSD-re mintha itthon váltottam volna. Aszem 3000-et buktam, na meg az időt...
De lehet, hogy ez csak egyszeri eset volt...
Robival egyetértek viszont:
1) ha minden ország saját pénznemét használod, akkor ér a legkevésbé meglepetés
2) mindenki maga dönti el hogy hol vált pénzt, mivel fizet... (nálam az utazás előkészületeihez hozzátartozik, hogy nézem az árfolyamokat, és megváltom a €-t és RSD-t még itthon. Ez utóbbi most 10%-kal olcsóbb mint augusztusban volt, így kompenzálja a € emelkedését. Árpihoz hasonlóan én is 30000 HUF-ot szoktam beváltani RSD-re. 13ezret pályadíjra, a többit tankolni.)
Én már most az elökészületeknél tartok és ezért kérdezösködök.Elöször megyünk kocsival tehát jo képben lenni.Tankolni kénytelen leszek mert nem birja végig egy tankkal és plusz a pályadij.Már a buvárszemüvegem is elövettem nehogy itthon maradjon juniusban.
a rendőrőkre értrttem,január 1 töl 500euro a gyorshajtás plussz bíróság
kártyák nem érdelik, csak a ropogós euróra indulnak be..
én nem szeretem a fogdakosztot..
a rendőrőkre értrttem,január 1 töl 500euro a gyorshajtás plussz bíróság
kártyák nem érdelik, csak a ropogós euróra indulnak be..
én nem szeretem a fogdakosztot..
ha rendör megállít, ki ne szálljon senki addig még,az nem utasít arra,ez 50euro bünti.. újabban.