Remélem, olvasod ma még a Hellaszt, vagy amúgyis észrevetted: a Malév ma 18:00 és 24:00 óra között akciózik!! Vannak 26 100 Ft-os repjegyek egész júniusra!
#1292332010-03-19 12:28:58 Válasz a #129212. hsz-ra
Szia!
Működik, de csak a városokban tudtam igazán kihasználni. Az "autópályán" nem sok értelme volt, mert olyan helyeken jelzett lehajtókat, ahol csak korláttal lehetett találkozni.
Nyugat-Kréta szerelmeseitől szeretném megkérdezni, hogy az északi parttól (Tavronitis), Voukolies és Kantanos útvonalon a déli part (Paleohora) megközelítőleg mennyi idő alatt járható be középkategóriás gépjárművel?
Verka! Neked mindig olyan részletes leírásaid vannak, talán tudsz segíteni.
Köszönöm
#1299022010-03-27 18:04:47 Válasz a #129901. hsz-ra
Szia Misiarc!
Mi nem voltunk arrafelé, így nem nagyon tudok közvetlen tapasztalatokkal segíteni... A Viamichelin szerint 1 óra 12 perc az 52 km-es út, ez szerintem nagyjából így is lehet. A biztonság kedvéért én kb. másfél órával számolnék, de szerintem annyi idő alatt tuti, hogy simán meg lehet tenni.
Egy hasonló úton voltunk, amikor Elafonissosból mentünk "hazafelé" este Chania mellé. Sajnos arra sem emlékszem, hogy pontosan mennyi időbe telt, csak arra, hogy elég kanyargós volt, és nagyon vártam már, hogy kiérjünk a New Roadra... Gondolom, hogy jellegében a Paleochorába vezető út is ilyen lehet, szóval sok kanyargásra, és így nem túl gyors haladásra kell felkészülni. De ezt jelzi az 1 óra 12 p-es menetidő is...
Balazsbeáék voltak Paleochorában, nem tudom, hogy szokott-e mostanában erre járni, de ha egyszer látod őt, akkor talán tud valamit mondani.
... északi parttól (Tavronitis), Voukolies és Kantanos útvonalon a déli part (Paleohora) megközelítőleg mennyi idő alatt járható be középkategóriás gépjárművel?
Szia!
A tavalyi nyaralásunk során az általad említett útvonalon nem jártunk, de az észak-déli irányban többször átszeltük a szigetet. Verka útleírása alapján úgy terveztünk, hogy útvonaltervező (https://www.hu.map24.com/) vagy a GPS által megjelölt időadatokhoz mindig hozzáadtunk a kb. 15-30 percet. Nyugat-Krétán így sikerült elég pontosan megtervezni az utazás időket. Egyébként egy Hunday Athos béreltünk, ami nem éppen középkategóriás.
Jenike
#1299102010-03-27 19:06:22 Válasz a #129902. hsz-ra
Kösz Verka!
Az az igazság, hogy van jelentősége a menetidőnek, ugyanis a Samaria szurdok „Easy Way” verziója mellett döntöttünk. Egy ideig a hagyományos utat akartuk megcsinálni, mint például Jenike, de átváltottunk egyedi módra. Nem Chora Sfakionból fogunk hajózni Agia Roumelibe, hanem Paleochoraból. Az irodák által szervezett út 10.30-kor indulna hajóval Chora Sfakionból, ezt mi nagyon későinek tartjuk. Ha így mennénk, már majdnem dél lenne, mire belépnénk a szurdok déli bejáratán. Paleochoraból 8.30-kor indul a hajó és 9.50-kor ér Agia Roumelibe. Ebben a verzióban bőségesen lesz időnk mindenre a 17.30-as hajóindulásig.
#1299272010-03-27 20:40:45 Válasz a #129916. hsz-ra
Szia Misi!
Mi pont ezen az útvonalon mentünk Paleohorába. Az időre nem emlékszem pontosan, de nem volt hosszú, valamivel több lehetett, mint egy óra. Az út jó minőségű, s nem annyira kanyargós, mint az alsórendűbb utak, semmi problémánk nem volt, jól lehetett haladni a Fiat Grande Puntóval. Másfél órának elégnek kell lenni, de kettővel számolva szerintem már izgulnotok sem kell.
Ha esetleg Sougiát is tervezitek, Paleohorától 30 km a hegyeken át, s nekem eddig ez az útszakasz tetszett a legjobban Görögországban. Kanyargós, de végig gyönyörű és igazán vadregényes a táj, örök emlék. Olyan szép volt, hogy fényképezés helyett inkább videóztam, képem csak ez van a 30 km-es szakasz elejéről:
#1299862010-03-28 18:04:24 Válasz a #129927. hsz-ra
Szia Bea!
Igen, tudom, hogy jártatok ezen a szakaszon 2008-ban, néhányszor már elolvastam a honlapodon az élménybeszámolódat. Manapság már nem is kell annyira tervezni, hiszen a lelkes Hellasz-rajongók beszámolóikban tálcán kínálják a kész terveket. Gyakorlatilag ugyanazokat az utakat akarjuk megtenni mint Ti, tehát Sougiát sem fogjuk kihagyni. Egy napunk elmegy a Samaria szurdokra, az utolsón pedig egy délelőtti Knossos után Agia Galini lesz a cél.
Egyébként Rethymnon lesz a kiindulópontunk (Hotel Dimitrios). Egyszerűen szükségünk van erre a városkára, de csak esténként.
Misi